Правителството „на просия“ пред Европейския съвет

Станишев: Когато не знаеш какво искаш, получаваш това, което ти дадат
Обновена: 28 ное 2012 09:14 | 27 ное 2012 20:03, Веселина Йорданова
173
Правителството „на просия“ пред Европейския съвет
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА - архив

Като просия е позицията на българското правителство пред Европейския съвет. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Според червения лидер на последното заседание на Съвета, на което беше обсъдена седемгодишната бюджетна рамка на Европейския съюз, правителството не е показало способност да отстоява националния интерес.

„В деня на своето заминаване за Брюксел г-н Борисов по телефона в една телевизия каза – "Защо партиите не обсъждат този важен въпрос? Че кой да го предложи, кой да поеме инициативата, ако не изпълнителната власт?! Тук е вярна максимата, когато не знаеш какво искаш да постигнеш, получаваш това, което ти дадат“, каза Станишев.

Според него е нелепо управляващите да се извиняват за несвършената работа с изминалите 100 години, при положение че са на власт четвърта година и че това е краят на мандата.

На обвиненията, че по време на управлението на тройната коалиция усвояемостта на еврофондовете е била ниска, Станишев отговори, че темпът трябва да нараства с всеки месец и година, което не се вижда.

„Не може да посадиш доматите през април, а през май вече да ги събираш, има технология на изпълнение на проектите“, каза той и допълни, че има оперативни програми в трагично състояние, например „Околна среда“ с 15 % усвояване и разплащане.

"Когато една власт мине във фаза, към която ГЕРБ вече са минали, да броят от телевизора колко са участниците в един или друг протестен митинг, значи живеят в друга реалност  и това е диагноза, а присъдата ще я произнесат хората на изборите", посочи лидерът на социалистите.

Още по темата

Според Станишев с темата за заменките управляващите пак се опитват да отвлекат вниманието на обществото. По думите му след изборите министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов „ще трябва другаде да коментира“.

„Всичко е ясно с неговите далавери, пак се опитват да отвлекат вниманието. ГЕРБ са четвърта година на власт, ако е имало нещо нередно, да са променили закона, да отменят тези замени, които са били осъществени“, каза Станишев. Заместник-председателят на ИБ на БСП Янаки Стоилов допълни, че за да не бъдат подобни действия квалифицирани като недопустима държавна помощ, има възможност да се направят оценки и непазарните разлики да бъдат доплатени от новите собственици.

„Управлавящите се затрудняват персонално да не засегнат нечии интереси и затова се опитват да прехвърлят този въпрос към миналото, а не към неговото актуално състояние“, предположи той.

Станишев посочи, че ГЕРБ вече ги мързи да променят закона, затова директно го прегазват. Такъв бил случаят с назначаването на председатели на Районни избирателни комисии за референдума на 27 януари, които са само от ГЕРБ.

„Прави впечатление , че в пет Районни избирателни комисии, в които Коалиция за България нямаше участници в ръководството, на нейно място са предпочетени представители на Движението за права и свободи, а представителството на „Атака“ е по-голямо, отколкото пропорционално се полага", каза Янаки Стоилов и допълни, че БСП ще обжалва решението на ЦИК. Социалистите ще поискат и да бъдат страна в референдума, макар да очакват комисията да им откаже пряко участие.

Според червената партия консултациите по евентуален вот на недоверие към правителството няма да са актуална тема до приемането на бюджета за 2013 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
до 162 Перник мрази герб за дето ви пращаха и продължават да пращат помощи за земетресението? За това ли ги мрази или има някоя по-основателна причина?
129
2
 
8
 
! Отговори
sharky преди 11 години
А кого да изберем????? Един червен *** без нито един ден трудов стаж, храненик на партията, и баща му Станишев старши беше еди от тримата които свалиха Тодор Живков??Пулен ***!!!!!!!!
128
7
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
Гербераси платени,комплексари,и латентни гейеве! Стига сте плювали по Станишев
127
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Перник мрази герб!
126
4
 
5
 
! Отговори
Gerber преди 11 години
На 160. Колко ти плащат ,да защитяваш това гнусно правителство?Какви пари дадоха гербераси? Сожалявам теб,Недоносче и латентен п...с.
125
7
 
7
 
! Отговори
Т.Дончева преди 11 години
Като много милее за държавата хайде сега брат му на Станишко и неговите хора да върнат откраднатите гори от заменките. Тогава ще ги призная за социалисти. Да ама не. Колкото дадоха за земетресението в Перник 0 лв. , лошите от ГЕРБ дадоха 1 000 000 лв. Това е истината за т.н. комунисти-социалисти.
124
6
 
5
 
! Отговори
някой преди 11 години
към всички подръжници на идоитизма герб:-Ха помислите малко и ако можете отговорете си честно Защо избирате тази мутро-полицейско-популистка *** да ви лъже!?????Ако не знаете какво е това,попитайте тези които 45год. живяха в огромната лъжа на бкп!!!!
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Narodeeee,ne razbra li 4e nqma takava partiq v stranata ni koqto da misli za tvoite blagini!!! Poso4ete mi edna takava ot 100 godini do na6i dni koqto e postignala blagodenstvie za svoq narod pa makar i za edin mandat.Vsi4ki 4lenuvat v edna partiq"Bulgarska Nacionalna Dalavera",a vsi4ko drugo e palnej do sledva6tite izbori!!!!
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго, бях там и видях че БСП се разцепва. Там горе бяхте: Румен Овчаров, пчеличката Мая, Янаки, и няколко за пълнеж. Румен Петков беше на площада преди но си замина, Корнелия беше долу, Първанов го нямаше. Това твой протест ли беше или на партия БСП? Явно до изборите трябва да се издигат нови муцуни иначе просто нямате шанс. Гласът за оставка беше глас в пустиня. И ако не бяха автобусите от провинцията щяха да бъдат десетки. Столичани сигурно бяха за провизии по родните места. Жалко...
121
3
 
7
 
! Отговори
До 146 идиота преди 11 години
До ПРОДЪЛЖЕНИЕНяма да гласувам за ГЕРБ натисни зеленотоЩе гласувам за герб натисни червеното.Това гласуване е по-точно
120
4
 
7
 
! Отговори
ИСТИНА преди 11 години
БОЧКО МУТРЕВ , СТИГА СИ ВИСЯЛ ПРЕД ВРАТИТЕ НА ЕВР. СЪЮЗ КАТО КУЧЕ ПРЕД КАСАПНИЦА. ВИСИШ ТАМ КАТО СО*ОЛ И ЧАКАШ НЯКОЙ ДА ТИ ИЗТРИЕ НОСА. ДА АМА ХОРАТА ОТ ЕВРОПА ТЕ ВИДЯХА КАКВА СИ МУТРА КРАДЛИВА И БЕЗДАРНА И ТИ КАЗАХА -СТИГА. ВРЕМЕ Е ДА СИ СЕДНЕШ НА *** И ДА ХВАНЕШ МАРКУЧА И ДА УГАСИШ ПОЖАРА, КОЙТО ЗАПАЛИ В СТРАНАТА С БЕЗДАРНОТО СИ УПРАВЛЕНИЕ И ПЛАДНЕШКИЯ АИДУКЛУК КОЛКОТО ПО СКОРО НИ ОСВОБОДИШ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ , ЗА ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ТЕ ИЗРИТАМЕ КАТО МРЪСНО КОТЕ
119
0
 
5
 
! Отговори
13 преди 11 години
много спин има тук............
118
4
 
11
 
! Отговори
до 143 преди 11 години
Когато Бойко си ВЪЗВЪРНЕ вложените пари по европроектите, тогава се хвалете. Засега няма такова нещо.
117
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера говорих с млади колеги от водещи фирми и до един казаха с презрение, че никога няма да гласуват за герб. Такова сгромолясване на държавата не се помни.
116
0
 
7
 
! Отговори
J преди 11 години
До Ех, този Бойко Много ти се ще да ти кажат, че си умен, но от написаното е ясно, че за нищо не ставаш
115
5
 
8
 
! Отговори
Тато преди 11 години
Е това е лошото,много герберисти,а много малко бесеписти.И така ще си върви и за напред!
114
3
 
7
 
! Отговори
антибкп преди 11 години
ГЕРБ=БСП - не сме в двупартиен режим, не избирайте хора били във властта. дойде време за националистите!
113
14
 
16
 
! Отговори
True преди 11 години
Що пишат хора, които слушат *** на ГЕРБ. Няма спрени еврофондове за Станишев. Имаше за 6месеца блокирани предприсъединителните средства по ИСПА. Ефрофондовете с които строи ББ, са по оперативни програми, разработени от правителството на Станишев, и одобрени от ЕК в края на 2008-2009 г. Всички средства за периода 2007-2014 г. са договорени от Станишев.Това най-после трябва да се разбере.
112
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много герберасти тук бе. Много *** и *** народ ходи по тази земя. А да, сетих се, социалистите са виновни. Те нали, според вашия ръпон Бойко, управляват 100 години? Не знаех, че Стамболов, цар Борис III са били социалисти. Ама какво да очакваш от субект, който училището си го е изкарал благодарение на това, че майка му е била учителка в същото училище. Срам и позор е, че подобен *** е на върха на държавата.
111
8
 
19
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 11 години
мини ИЗБОРпреди 1 денЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ-натисни зеленото ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП - натисни червенотоЗАСЕГА ГЕРБ-28БСП-34