Кацат ли “ГЕРБ-ерски герои“ в “Козлодуй“, интересува се Овчаров

Пореден енергиен спор си спрeтнаха Добрев и БСП депутатът
30 ное 2012 17:00,
123
Кацат ли “ГЕРБ-ерски герои“ в “Козлодуй“, интересува се Овчаров
Вярва ли Овчаров на Добрев?. Снимка: архив Булфото

Пореден спор си завихриха бивш и настоящ енергиен министър за състоянието на АЕЦ “Козлодуй“. Днес в парламента Делян Добрев отговаря на въпрос на Румен Овчаров от левицата.

Бившият енергиен министър от тройната коалиция заяви, че в момента в ядрената централа тече процес на уволнения и странни назначения.

Провежда се чистка на доказани професионалисти, по-интересно е какво идва на тяхно място – 50 знайни и незнайни ГЕРБ-ерски герои, коментира Овчаров, цитиран от “Фокус“. Според него кадровата политика в централата наподобява рояк скакалци, които се нахвърлят върху едно от последните все още произвеждащи и печелещи държавни дружества.

„В АЕЦ „Козлодуй” работят 4115 служители с общ стаж над 73 000 години, отговори от своя страна министър Делян Добрев.

По негови думи АЕЦ „Козлодуй” се управлява от 130 души в три ръководни групи, които имат общ стаж в централата повече от 1700 години. Той категорично отхвърли обвиненията на Овчаров и допълни, че “парите на ядрената централа ни интересуват дотолкова тя да формира големи печалби“.

По думите на Добрев нямало нужда финансовият директор на АЕЦ “Козлодуй“ да е работил в централата, а да  знае как се управляват финансите, за да генерира големи печалби.

Спорът между Добрев и Овчаров за назначението на бившия зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов за шеф в “Козлодуй“ отдавна тече. Двамата са си разменяли не една и две цветисти реплики по този повод.

„Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ”, каза този път в типичния си стил Румен Овчаров.

Той допълни, че състоянието на централата в момента е тежко. Тезата му не беше приета от Добрев, който заяви, че е несериозно да се говори за тежко финансово състояние за АЕЦ "Козлодуй".

Добрев посочи, че печалбата на централата за първите девет месеца на годината е 142 милиона лева, което по думите му е повече от цялата миналогодишна печалба. Така че не може да се съмняваме в доброто управление на "Козлодуй", заключи министърът. Той отбеляза, че печалбата през 2007 г. е била малко над 4 милиона лева, докато през 2011 г. е 126 милиона 928 хиляди лева.

Министър Добрев увери, че печалбите са достатъчни, за да поеме централата дейностите по реализацията на проектите за удължаване на експлоатацията на пети и шести блок. Средствата ще ни трябват в средата на 2014 г., посочи министърът.

Румен Овчаров се съгласи, че печалбата за първото полугодие на 2012 г. от 108 милиона лева е рекордна, но според него тя не се дължи на увеличени приходи от производство, а е за сметка на неизпълнени ремонти и инвестиционна програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
5
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Този, трябва да го обесят на първия стълб. Най големия враг на България,много парички измука от хората с тази енергетика.
88
7
 
6
 
! Отговори
Козаров преди 11 години
Овчаров и кликата около него допринесоха България да е най-посредственната и нещастна държава в Европа!Срам ме е от такива като него-нагли и алчни!Нека прочете "Патриот" на Ботев
87
3
 
7
 
! Отговори
за 110 преди 11 години
*** си като сап за кирка, другарю . Ковачки например краде така -АЕЦ му продава ток за 4 стотинки, той го продава в Сърбия за 11 ст/квт. Така се акумулират милини за червените другарчета....но трябва да си приятел на гоцю рублата за да те пуснат в играта
86
2
 
11
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Тази печалба всъщност сме я платили ние с увеличение цената на тока!!! Вместо да се хвалят с големите печалби на АЕЦ, да свалят цената на тока. Ще я свалят, ама друг път. Сега ще краднат като за последно и печалбата ще отиде в джобчето на Боко. Така се крадат паричките на бедния българин. Вдигаш цената на тока, кумулираш печалба в държавното дружество и после открадваш печалбата!!!
85
4
 
7
 
! Отговори
Още Р.Овч с/у Доган преди 11 години
"Скандалните"обвинения в "корупция" бяха изфабрикувани от приятеля на Доган, шефа на Следствието Ангел Александров, при когото дошъл"съвестен" гражданин, който намерил на улицата, паднало листче, със "зов за помощ" от арестувания Вальо Топлото до "Р.Овч." Предсавяте ли си, върви "случаен" човек по софийска улица и намира "случайно" писмо от ареста до Р.Овч., враг на Доган и на шефа на Следств. служба,в което пише :"Р.Овч., помогни ми"! В кой съд по света тази смехотворна измишльотина ще мине?
84
3
 
8
 
! Отговори
Shepard преди 11 години
Яаа, Румен овчаря се зализал напоследък, загладил косъма, хареса му капитализЪма... Ае бе Румене, нали щеше да го събаряш, шматка такава накокошинена в детската си агресия...
83
1
 
5
 
! Отговори
От 1990г.няма БКП преди 11 години
Щурков и ти като Баш Мутрата си зациклил-той на Станишев,ти-на БКП. Ако ти става драго и радостно, спокойно на съвеста- вярвай в БКП, но тя като дядо Мраз, Коледа или каквото си избереш, отдавна не съществува. Още през 90-те год., когато СДС взе властта с малко, но завинаги, със синята метла изметоха от всякъде и принудиха други от страх да не останат без работа, да напуснат БСП хиляди хора,а ако говориш за болшевишки навици и манталитет, прав си-тези, които се пишат днес демократи са болшевики.
82
2
 
7
 
! Отговори
пак щурков преди 11 години
до 103-стига глупости никой който не е свързан с бкп няма шанс за власт в тази държава-и това няма лошо ако бяха вложили поне малко енергия да я създадат като такава-днешния упадък даже и вие не подозирате с какви размери е-всичко читаво отдавна е напуснало а това което е останало читаво де в момента стяга и то куфарите.
81
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От август 2005 г. е министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. Заради скандалните обвинения в корупция, на 5 май 2007 г. Румен Овчаров подава оставка и излиза в отпуск.-а мястото му е било в затвора.През 1986 при аварията в Чернобил тия мръсни *** си траеха а народа рупаше радиоактивни зеленчуци под формата на зелена салата,хич не ми ги сравнявайте с ГЕРБ или който и да е друг...
80
4
 
11
 
! Отговори
456 преди 11 години
До до 95 от 93А на теб кой ти е казал че Боко ще даде власта ?? Този ще мине през теб като див тапир бре ***!!Хората са казали пази се от простака ,че простота е неличима!!
79
3
 
10
 
! Отговори
До Щурков преди 11 години
Зад любимия ти Боко, стои "Глобална България", с най- богатите олигарси, до един с десни убеждения- жена му тогава Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, от кръга "Капитал" на Плевнелиев,Цветан Василев и т.н., направи си справката и виж, че нямат нищо общо с БСП. И самият Борисов в Чикаго, 2009г., когато говори за лошия материал- българите, съска: "Как ги мразя червените". Вярно е, че когато изданието на Амер.конгрес "Куотърли.." излезе с материал за престъпното минало на ББ, Първанов го защити
78
7
 
14
 
! Отговори
До 96 преди 11 години
Ти добре ли си? На мутрите ли вярваш, които съсипаха за 3,5 години ВСИЧКО в държавата или на специалистите, благодарение на които имахме досега едно бижу- АЕЦ, което герберските неуки и алчни *** вече ликвидират също. Ако ти трябва някой да ти направи сложна ел.инсталация в къщи, специалист ли ще викаш или кварталната мутра с бухалката? Заради тъпата ви партизанска партийна злоба дадохте държавата на една мутра и на шайката му и те направиха България безпросветна мутренска държава. Смеят ни се
77
2
 
10
 
! Отговори
aleksei petrov преди 11 години
I AZ SAM PROTIV GERB ! S MEN SA BRATIA GALEVI ,TAKI I RUMEN PETKOV
76
2
 
8
 
! Отговори
проф.щурков преди 11 години
оооооопсс...леко другарите...кой създаде и доведе на власт бат.боко...или не си спомняте..и що ревете срещу него..къде виждате разликите м/у вас и т.наречените герберасти.това си е жив сценарии м/у бкп и бсп за да стоят във власта.и това ще е така докато здрави сили не излязат на хоризонта.та така че не се карайте споко става въпрос за едни и същи разбойници
75
3
 
11
 
! Отговори
До 87 преди 11 години
Измисляш глупости - Румен Овчаров подаде оставка заради разногласия с ДПС и Доган, които чрез техния човек- директорът на Булгартабак, вършеха неприемливи работи в предприятието. Овчаров искаше да се разследва това, намеси се приятелят на ДПС- шефът на следствието Ангел Александров и Овчаров заяви, че не може да работи заедно с ДПС, които не се подчиняват на никого и се бъркат в държ. предприятия и затова подаде оставка. Това го потвърди и Лили Маринкова, в Неделя 150 на БНР и беше доказано.
74
10
 
7
 
! Отговори
ivo преди 11 години
о това бил Р.Ов4 . .е такива ни докараха до просешка тояга.спи народе спи.един е казал, спи юнак балкански ,от сън дълбок се събуди.
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25 години след Чернобил руснаците строят 2-ра шапка АЕЦ-а............
72
12
 
11
 
! Отговори
до 95 от 93 преди 11 години
КОЙ ТИ КАЗА, ЧЕ СЪМ ГЕРБЕР?НЕ СЪМ!ПРОСТО МРАЗЯ КРАДЦИТЕ И НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ БСП!И ПАК ПОВТАРЯМ - БСПартизаните СА ТОЛКОВА ЗЛОБНИ И ОТМЪСТИТЕЛНИ, КОГАТО ИМ СЕ ОТНЕМЕ КОКАЛА, ЧЕ СА СПОСОБНИ ДОРИ И АЕЦ-А ДА ГРЪМНАТ.
71
6
 
28
 
! Отговори
До хоп хоп... преди 11 години
Далаверата я завъртяха Герб и, ако досега бяхме спокойни,че имаме най-сигурната централа в света, защото беше най-проверявана, с осигурена защита и модернизирана, вече не е така. Депутатът от Герб Николай Коцев преби предишния директор на "Козлодуй",защото отказа да обслужва герберски схеми за източване на централата. Дали новият директор-кадър на Герб,ще откаже източване? Или девойките, сложени от Герб в Управителния съвет? Защо гонят специалисти,а слагат калинки, без понятие от АЕЦ? Пази Боже!
70
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да унищожат ГЕРБ, БСП са готови и АЕЦ-а да гръмнат, за да види простия народ колко са били прави.Ако усети някой, че се изнасят масово нанякъде в чужбина, сигнализирайте и ние да бягаме, защото "бомбата" е заложена от БСПартизаните.