НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Двете политически сили призовават за положителен вот на референдума
Обновена: 16 дек 2012 15:31 | 16 дек 2012 15:30,
165
НДСВ и ЗНС: Подкрепете ядрената енергетика

Партийният съвет на НДСВ и Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз решиха да излязат с обща политическа позиция за референдума, съобщи Дарик.

Двете политически сили призовават своите членове, симпатизанти и гражданите да се включат в първото допитване в най-новата история на България и да гласуват за развитие на ядрената енергетика.

"Въпросът на референдума „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа” има един отговор за нас - "Да”. Ние, двете партии - НДСВ и ЗНС, призоваваме гражданите и нашите членове и симпатизанти да упражнят правото си на пряко участие в управлението и да участват в референдума, като гласуват с "Да”, се посочва в съвместно съобщение на политическите сили.

"НДСВ и ЗНС сме последователни в разбирането си, че България трябва да се развива като модерна, динамична и значима държава в региона и в европейски мащаб. Степента на развитие на енергетиката, включително на ядрената енергетика на една държава, е признак за модерност, за сигурност, за напредък и за инвестиционна привлекателност", се добавя в съобщението.

НДСВ и ЗНС подкрепят развитието на ядрената енергетика, за да не бъдат затворени вратите на неруските инвеститори и за да може един ден да бъде потърсена сметка на тези, които изгониха западните инвеститори от най-големия инвестиционен проект на България и които затвориха без обществен дебат и истински аргументи проекта за АЕЦ "Белене”, подчертават партиите.

Единната им позиция е в резултат от изпълнение на споразумението на НДСВ и ЗНС за общи действия, подписано през септември тази година в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
18
 
! Отговори
до румен 221 преди 11 години
Благодаря за статистиката. Наистина е точно така. Какво искат някои? Турците да купуват скъп като нас ток, защото сме имали фотоволтаици? Те да не са глупави като нас да плащат луди пари?ОТ ИЗНОСА БГ ПЕЧЕЛИ!!!! Това е истината. Но ние, обикновените българи, плащаме скъпо и прескъпо, за да гушим разни наши и международни мафиоти, нарекли се "бизнесмени". Не турците са луди, че си плащат колкото е редно, а ние, че сме *** народ.И АЕЦ Белене ще е супер печеливша.
46
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева, ГЕРБ, СДС, ДСБ и РЗС са против български АЕЦ и така подкрепят турски АЕЦ.
45
0
 
19
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
56-ТИ,- ПИШЕШ ГОЛИ ПРИКАЗКИ... БЕЗ АРГУМЕНТИ...
44
6
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Значи освен Царя друг няма да гласува с Да хахахахаха -НДСВ е политически труп хахах--а отностно АЕЦ --стига сме плащали за частни интереси -идват милиардери да ни правят по бедни -да кажем НЕ на тарикатите и монополистите --нови Монополисти не ни трябват !!! а и е рисковано -достатъчно унищожиха природата--стига толкова --Кризата ще свърши когато си заминат такива Монополисти и Дянковци -- и Герб и БСП са взели пачки за да се строи АЕЦ
43
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"АЕЦ, АЕЦ" - Нещастни, безмозъчни хора, много преди да започне производство вече никой няма да се занимава с атомна енергия. Ще похарчим само парите на децата, на внуци и правнуци. за да има днес от къде удобно да крадат Р.Овч. и четата.След 10 години за АЕЦ ще се споменава само в историята, а нашите потомци, разпилени по света ще споменават че някога са имали Родина, но бащите и дедите им са я пропилели на вятъра за кефа на шепа марионетки.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива парии съществуват ли ?????
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahaha tezi koito zatvorixa reaktorite izkat sega energetika licemeri.
40
1
 
24
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Защото и в момента изнасяме ток, а Турция купува. Когато нещо е излишно, а струва 20 милиарда значи не трябва да се строи.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да го направят да има работа за младите щото вашите дъщери ги гледам днес на магистралите чакат
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Белене трябва да се строи. Токът сега стига, не защото е много, а защото потреблението ни е изключително свито. Спрени са почти всички големи заводи.НО, АКО ИСКАМЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД, ТОК ЩЕ ТРЯБВА МНОГО. И да не се правят на умници тия, дето викат, че ще се произвежда, но енерго икономично. Дрън дрън ярина. Да посочат примери от Япония до Америка кое става чак пъл толкова икономично. Такива умници още малко и ще кажат да правим ток само от вятърни генератори. Ами кво? Два лв киловата и пей сърце
37
2
 
23
 
! Отговори
Ксеркс преди 11 години
НДСВ...тия защо въобще продължават да съществуват? Както се вижда са вредни и неадекватни.
36
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако не се направи Беляне тия с фотоволтаниците ще направят тока по 1 лв вижте само сега какви пари давате във вашите сметки за зелена енергия
35
4
 
24
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
45-ти,- Преди седмица Путин и турците подписаха... със 100% руски пари, да се строи в Турция АЕЦ с 4 реактора х 1 000 Мв...ПИТАМ...- ЗАЩО В ТУРЦИЯ РУСКИТЕ АЕЦ ДА ПЕЧЕЛИВШИ, А В БЪЛГАРИЯ ГУБЕЩИ...???
34
0
 
20
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
36-те,- АКО "КЮМУРДЖИЙТЕ" ГО НАТИСНАТ... - "БАНИЧАРЧЕТО" ЩЕ ПРОДАВА И НА ЗАГУБА...- НО ТОВА НИЩО НЕ ДОКАЗВА...!!!
33
0
 
20
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
36-ти,- КОЛКО Е ЦЕНАТА ТА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР...МАФИЯТА ПРОДАВА КОЗЛОЗУЙСКИЯ НА СЪРБИЯ ЗА 7,5 с
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Легендарно-крадливата партия НДСВ щом призовава за нещо, народът трябва да гласува обратно на него по подразбиране!
31
1
 
20
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
34-ти,- Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. (доклада стр.11 долу в ляво)- Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 4,5 ст!!!
30
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първоначално АЕЦ Белене беше замислена като централа с 4 реактора по 1000 MW. Трябваше за е готова до 1995-та година. Досега щеше да се е изплатила и в момента да работи само на печалба. Както Козлодуй. Бяхме и щяхме да продължаваме да бъдем енергийният лидер на Балканите. Всички съседи щяха да са зависими от нас, защото при евтиният ток от АЕЦ ни на турци, ни на румънци, на никой не би му дошла идеята да строи своя АЕЦ. КАКВО НАПРАВИХМЕ С ТАЯ НЕПОСЛЕДОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА?Да на АЕЦ Белене!
29
1
 
22
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
До Чист БългаринМанго, марш във Факултето!
28
4
 
28
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ ВЪОБЩЕ НЕ Е СКЪПА.ТОВА ГО ПРАВЯТ ТЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ СТРОИ ТАЗИ ЦЕНТРАЛА,КОЕТО Е В НАША ВРЕДА.ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА ОТ ТЕЗИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ Е МНОГО ПО-ЕВТИНА ОТ ТЕЗИ ЧАСТНИТЕ И ВЕЦ.БЪЛГАРИ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ ВЪГЛИЩА ВЕЧЕ НЯМА,ПРИРОДНИТЕ БОГАСТВА НА БЪЛГАРИЯ МНОГО НАМАЛЯХА И В ТАЗИ АЕЦ БЕЛЕНЕ Е СПАСЕНИЕТО,НЕДЕЙТЕ ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ НЕЯ.АКО ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ НЕЯ, ВИЕ ГЛАСУВАТЕ И СРЕЩУ СЕБЕ СИ,АМЕРИКА НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ,НАПРОТИВ ТЯ ЩЕ НИ УНИЩОЖИ 100%,СЪЩО ТОВА ЩЕ НАПРАВИ И ЗАПАДА.ВЯРВАЙТЕ МИ!