Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата

Статистиката на МВР е различна от действителното състояние
16 дек 2012 16:11,
227
Румен Петков: ГЕРБ толерира контрабандата
Снимка: Bulphoto

Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза. Това разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор "Сигурност”, съобщиха от Областния съвет на БСП - Пловдив, цитирани от "Фокус".

За първи път контрабандата удря държавността, категоричен бе Петков. Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става, смята той.

Никой държавник не си е позволявал това досега, категоричен е депутатът от Коалиция за България. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес, твърди той.

Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция са поеил ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигнат огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР, обяви Румен Петков. И това не е единствено мое виждане, добави той.

В подкрепа на това е и докладът на Transparency International, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната, посочи Червеняков.

Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително, защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kuiovich,youvich pak e tuk pochva da rusi pak mozuci.
30
10
 
37
 
! Отговори
uihhkl преди 11 години
si4ki ste mafia i predi6nite i sega6nite
29
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха, това го казва напляскания от Гелеви. *** са много ***, поне могат да пуснат някой друг да говори тия неща. Ама пустия егонцентризъм, в партийните редици не смеят да бутнат с пръст руменовците, нищо че не могат да ги гледат.
28
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До реалистОбяснявал е много пъти,ама такива като тебе или не чуват или слушат това,което им е изгодно !Виж,ако се заентересува някой защо прокуратурата не се самосезира,когато Цецо чете СРС-та пред цяла България и след изтеклите СРС-та,където ББ-то умишлено възпрепятства,проверка на митничарите във фабриката на М.Бирата,ще стане интересно ! На Петков престъпленията му са предполагаеми и малко вероятни,докато на горните двама са видими от всеки нормален човек !
27
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗА ТОПЛАТА ВВРЪЗКА МЕЖДУ ПАШАТА, *** ,БОЙКО. ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ ТИЯ ОТ ГЕРБ ? И ГАЛЕВИ ГИ ПУСНАХА ДА ИЗБЯГАТ , И ТАКИ СИ ПИЕ ПИЕНЕТО Н АБУ-ДАБИ, И МАДЖО СИ Е ЖИВ И ЗДРАВ- КАКВА ПРЕСТЪПНОСТ Е ПРЕБОРИБ ТОЯ *** БОКО-ТИКВАТА.
26
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да кажа защо тоя царвул подаде оставка........Службите готвеха акция срещу голям производител на Ракия.......затова ,че бутилираше ракия с фалшив бандерол като ощетяваше бюджета така и тоя на снимката отиде и му каза.......И хамстера до последно се мъчеше да него махне....ама до последно...Чак от Брюксел му направиха забалежки..и той пак се правеше че не е чул............И тоя *** критикува.........Пази боже тоя пак да е министър някой ден
25
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намери се кой да го каже.Абе къде е Мая анолова и Станишев-2 дена не са се появявали никъде -да не са болни.БДимитров не е.
24
9
 
48
 
! Отговори
вики преди 11 години
Р.Петков що се не скрие,с тези глупави изявления един казал,че сестра ти е к... и *** доказвай,че нямаш сестра! Много им липсва властта да крадат и да мачкат народа,гадни комунистически лидерчета!Борисов отново ще им смачка важните фасони!!!
23
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Oho kukumicinov e otnovo na linia,da li kursa mu na lechenie e dal rezultat.Kato mu cheta glupostite edva li.
22
9
 
38
 
! Отговори
Криско преди 11 години
до 19Много беше странно как заедно мислеха за пистата, след като Румен беше свален от министерското му кресло точно от Бойко - сещаш ли се, като натисна Танов да поприказва изкрено ;)
21
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоа па алкохолик точно той толерираше и прикриваше мафията като вътрешен министър. Тоз нерез срама няма егати дебелооката ***
20
10
 
45
 
! Отговори
фигарото преди 11 години
Пикаещия в фонтани много се дразни, че Тиквата сложи ръка върху некои канали, които се ползваха от спинозните !Едната мафия бори другата мафия, а и двете мафии лъжат народа !
19
11
 
46
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Петков ти пък дето пусна качулките срещу тинейджърите по частни домове най-малкото имаш право да се изказваш! Тебе та видяхме вече.. Борисов в едната крайност ти в другата!
18
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БожеееКуйович на кой плащаше ,да вкарва наркотици в България...Не беше ли точно на теб ??И са го арестували когато е спрял да ти плаща..........Митниците са мн.по затегнати от времето когато ти беше вътрешен министър....Да неговорим ,че Р.Петков превърна МВР в абревиатура на Маджо вика РУмен......По твое време имаше отвличания,магистрални грабежи и прочие.....барем не се обаждай..
17
10
 
43
 
! Отговори
Иван преди 11 години
По рано днес : Ботьо Ботев: Румен Петков укри важна информация за делото ЛукановОтговор от Петков не закъснява.Повече ми прилича на завист че толкова контрабандни цигаря залавят полицаите а от това кой ли губи ?Не е ли това изразяване на болката от загубите.Толкова пъти колкото ми обираха вилата по времето на тройната коалиция не се е случвало през последните 20 години.
16
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Profesia palachio,poradvaite mu se!
15
16
 
37
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Да те подсетя Румен Петков бе и онзи, който заедно с Бойко Борисов - Слънцето щяха заедно да правят писта за формула 1 и заедно правят моторни състезания в зала Бойко Армеец. Двата са си дружки!
14
11
 
36
 
! Отговори
първолак преди 11 години
тва и я го знам бе чиче
13
13
 
45
 
! Отговори
знайко преди 11 години
Самия Румен Петков е част от управлението на ГЕРБ покрай неговия приятел Ивайло Московски с чиито баща са много близки лични приятели.Изобщо какъв герберски министър е И.Московски след като баща му е и начело на БСП-Плевен...То е ясно че лапането няма цвят ама алкохолика от снимката поне да не се преструва на опозиция след като е съпричастен към управлявеащите ГЕРБ
12
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То, че Герб толерира контрабандата е ясно. Ама точно Румен Петков да го казва е най-малкото смешно.:)