Плевнелиев иска по-нисък праг за инвеститори в бедни райони

Държавата да не пречи при започването на нов бизнес
40
Плевнелиев иска по-нисък праг за инвеститори в бедни райони
Росен Плевнелиев откри Осмия национален иновационен форум. Снимка: БТА

За по-нисък праг за стимулиране на чуждестранните инвеститори в по-бедните райони се обяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в столицата Осмия национален иновационен форум.

Според него правителството и бизнесът трябва да решат заедно какъв да бъде той и през следващите две седмици въпросът трябва отново да се обмисли внимателно. Плевнелиев обаче е за „регионално балансиран“ праг.

Държавният глава наложи вето на промените в Закона за насърчаване на инвестициите с аргумента, че те не само не подкрепят ръст на инвестициите, но създават допълнителни пречки с въвеждане на ненужно завишени изисквания пред бизнеса.

Още по темата

Според новите условия за предоставяне на разрешение за постоянно пребиваване инвеститорите трябва да са внесли в капитала на българско търговско дружество най-малко 4 милиона лева като съдружници или акционери с поименни акции, притежаващи 50% от капитала на дружеството. В резултат на това да са извършени инвестиции в размер не по-малък от 4 милиона лева и да са разкрити най-малко 50 работни места за български граждани.

Президентът призова за допълнителни и видими преференции за чуждестранните инвеститори, включително за визови облекчения. Той припомни и необходимостта от премахване на пречките от страна на държавата за започване на нов бизнес и за развитие на иновативните идеи.

Не за работно място и не за пари, за идеята да дойдат в България, хората трябва да получат някаква форма на преференция, смята Плевнелиев.

Президентът похвали работата на държавните институции.

„Сега се ражда това, което трудно се случваше - механизми на координиране, сътрудничество и съвместна работа. Не на парче, не зад скрити врати, а заедно. И тогава българският талант ще доведе до много силни резултати”, посочи президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
БОКО-МАГИСТРАЛКАТА преди 11 години
КАК МОЖАХА,ТАЗИ "ЖЕНСТВЕНА КОМИЧНА КИКИМОРА"да ни натресът,по-добре да бяха ни натресли онова "скучно невзрачно дърво",КАЛФИН:и двамата са еднакво анти-национално, глобалистки настроени,"*** космополити". НО ОНЗИ ПОНЕ Е БЕЗЛИЧЕН И НЯМАЩЕ ДА СЕ НАТРАПВА,А ТОЗИ ГНУСНИЯТ САМО КАТО МУ ВИДИШ МАЗНАТА МУТРАТА И ЧУЕШ ЛИГАВИЯТ ПРОВЛАЧЕН ГЛАСЕЕЕЦ,ТИ ИДЕ ДА ЗАВИЕШ ЗАЕДНО С "КУЧЕТО В КРАЙНИЯ КВАРТАЛ"...
29
0
 
2
 
! Отговори
idiot_ преди 11 години
Кога успя да се консултира с Боко, че вече има и предложения?!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грях не грях, ама май предпочитам Бай ни Тошо пред тази турска ***!
27
0
 
8
 
! Отговори
Бл.Благов преди 11 години
За чуждите инвеститори да дойдат в БГ е все едно аз да ида да направя предприятие в *** махала. Там е също данъчен рай и безброй евтина работна ръка ,ха ама неграмотна! ,там е пълно с крадци, онбашиите на махалата ще искат рекет, да не говорим за пътища и удобства!Но най-вече крадците! А в Бг са много ,като се почне от най-високо ниво та до последното ***!
26
0
 
12
 
! Отговори
до шишо бакшишо преди 11 години
Абе какъв данъчен рай те гони тебе? 40% данъчна тежест има само в норвегия и дания (толкова са с осигуровките), а бюрокрацията е по-лоша само в съветския съюз! корумпирани сме като конго, управляват ни като хондурас, топим се като полярния лед и разминахме индия по *** раждаемост. разни псведо-държавички като мънкедония ни се смеят, а албанците вече казват 'българска печка' (едно време викахме албански реотан)...я влез в час, какъв рай, ти да не си политик?
25
1
 
9
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 11 години
Плевнелиев, ти чии интереси защитаваш всъщност?! Нима евтината работна ръка и данъчни рай не са достатъчно добри стимули да се инвестира у нас?! А това с гражданството е проблем, които си приел твърде присърце и ми се струва, че намаляването на изискванията ще доведе до облагодетелстване на разни криминални субекти с пари, които ще го раздават инвеститори у нас, е не мерси! Той Цветанов и с нашите престъпници не може да се справи камо ли ако му докараме и внос.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи за чуждеците а за българските инвеститори среден пръст аааааа
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен dviji kym vlashko i ne se zanimavai s gluposti... gniii tam v mizeriq i kato razberesh che trea da rabotish vmesto da drackash po forumi moje i da razdvijish celata severoiztochna ikonomika...
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ай стига бе, нищо не правят и накрая приберат по 30-40 хил лева. Ако за тях има, да има и за другите професии
21
1
 
10
 
! Отговори
konsiel_gomes преди 11 години
Плевнелиев не знае май точно какво иска, ама като го гледам - го иска по много :))) Голям *** е на хората в очите този човек - само му дах гафове да прави, а после се бие по гърдите, че бил президент...
20
12
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Колкото и да го плюете, Роската е пич. Направил си е милионите с честен труд и разбира как да върти бизнес. Предприемчив е и точно такъв политик ни трябва да работи тясно с инвеститорите за икономически разтеж и нови работни места. Когато се открият новите работни места с заплати по 1500+лв. и плащат осигуровки, тогава ще има и за по-високи пенсии, и за социални помощи. Дотогава продължавайте да плюете колкото си искате. Харчене без приход в бюджета няма да има.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помака е най-смешният президент в историята на България!!! Щели да открият 50 работни места :D ***, България се нуждае от стотици хиляди работни места!!!
18
1
 
10
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
Разкрити най-малко 50 работни места...интересно следващото ниво сигурно ще е персонално да се ходи да се кандардисва някой "инвеститор" да дойде да изпие едно кафе и да си купи една лимонада..Та ако един инвеститор не носи или няма пари какъв е смисълът да го има?Аз мисля,че имаме нужда от сериозни инвеститори от немюсюлмански страни (защото там икономиката е кукла на религиозната експанзия).Тоест квото и да се случва накрая нещата опират до верска основа.Това се отрича докато не стане факт.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя хептен полудя
16
0
 
16
 
! Отговори
Тома неверни преди 11 години
Каквото и да каже вече президента, винаги ще го свързвам с вчерашните му изцепки в мюфтийството.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ Е ИДЕАЛЕН ЗА МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ НО НЕ И ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ,ЧЕСТНО ЗАВИЖДАМ ИМ НА МАКЕДОНЦИТЕ,КАК ОТ НИЩО СЕ МЪЧАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО А НИЕ ОБРАТНОТО,МАКЕТАТА ВОДЯТ МНОГО АГРЕСИВНА НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА А НИЕ ЩЕ СТРОИМ ИСЛЯМИСТКИ ХРАМОВЕ
14
0
 
8
 
! Отговори
az преди 11 години
Da izmetem dolnite kradlivi Gerb
13
0
 
14
 
! Отговори
чичо Пешо преди 11 години
Росенчо, ти пита ли жена си дали можеш да говориш такива работи пред хората, бре момче?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tурци ли ще бъдат инвеститорите, г-н президент?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев си дърпа към своето. Кръвта вода не става