Борисов разпореди да спре строителството на обект

Според екозащитници се строи върху дюни край Несебър
Обновена: 31 дек 2012 16:21 | 31 дек 2012 15:24, Веселина Йорданова
232
Борисов разпореди да спре строителството на обект
Снимка: БулФото-архив

По разпореждане на премиера Бойко Борисов, органите на Дирекция "Национален строителен контрол" - ДНСК са спрели всякакви строителни дейности по обекта, за който природозащитници аларамират, че се строи върху дюни.

Информацията за строежа беше разпространена от Коалиция „За да остане природа в България“.  Дюните се намират между Равда и Несебър в новия квартал „Черно море”.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заяви на извънредна пресконференция, че ще бъде проверена цялата процедура за продажбата на 29-те декара край Несебър.

Нищо не е продавано на тиражираните в интернет цени, каза Найденов, цитиран от „Фокус“.

По думите му, ако някъде има допуснати нарушения от длъжностни лица, те ще понесат своите наказания. Ако се сметне, че има съмнения за престъпление, ще бъдат предадени на прокуратурата.

Процедурата за земите в Несебър е започнала през 2007 г. със заповед на кмета на общината за одобряване на подробен устройствен план, където тези 29 дка са одобрени и са включени в подробния устройствен план като урбанизирана територия за застрояване, след което през 2008 г. има заповед за изключване на тези 29 дка от горския фонд. Съгласно закона за горите, през 2009 г. следва заявление за закупуване”, обясни Найденов. Той заяви, че се е запознал със случая днес.

Ще бъде създадена междуведомствена комисия, която да проследи цялата сделка по продажбата на въпросните земи край Несебър.

Найденов заяви, че е „опашата лъжа“, че това са територии от „Натура 2000“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
до 216 преди 11 години
Абе *** какво имаш мишок
170
1
 
1
 
! Отговори
bobi преди 11 години
Питаите Цветанов за имотите той знае
169
0
 
3
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 11 години
Г-Н БОРИСОВ, КУПЕТЕ НА МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ ЕДИН КАЛКУЛАТОР ЗА ДА СМЯТА ПРАВИЛНО!541 000 : 29 000 = 18.65 ЛВ.МНОГО ПАРИ СЕ Е ИЗРЪСИЛ Г-Н ПЕТРОВ, БАЩА НА МАРИЯ ПЕТРОВА И ТЪСТ НА БОБИ МИХАЙЛОВ
168
0
 
2
 
! Отговори
ужас преди 11 години
Кой ще плаща неустойки ,ако се докаже ,че всичко е изрядно.Това се проверява преди да се издаде строително разрешение,сега отива в съда и след една година се доказва,че държавата е отсъдена на 200 000лв. обещетение на инвеститора.И НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЩЕ ЗАПЛАТИМ РЕШЕНИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО...
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Началото на края на цецко....
166
1
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
На предстоящите избори ще гласувам за онзи, който обещае, че ще създаде нови, наистина прозрачни конкурсни процедури, ще уволни всички, назначени по времето на ГЕРБ и местата на уволнените ще се запълнят по новите процедури, а след това ще проведе пълно разследване на управлението на ГЕРБ.Надявам се до изборите все някой да обещае такова нещо, а на обещанието му ще повярвам ако преди изборите създаде и приложи такива процедури в собствената си организация! Последното ще доведе до известно подобряване на състава на бъдещия парламент, което пък би могло да позволи промяна на конституцията (фразата народният представител е представител на целия народ да стане народният представител е представител на своите избиратели), а после и на други наистина полезни промени.
165
1
 
9
 
! Отговори
Мъро Мушмула преди 11 години
Още ли има *** дето по инерция да инвестират в хотели и апартаменти по българското черноморие и то точно в Сл.Бряг и Несебър ? Аз и доста мои приятели вече тотално я отписахме тази алкохолна секс дестинация и честно щастливи сме с доста по-евтините и качествени почивки в южните ни съседи!
164
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tova e dobra novina i e super kompleksarsko vse pak da tursite prichini da q opliuete.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига вече празни приказки! Тиквата "разпоредил"?! Няма ли да си направи труда някой читав журналист и да ни покажат разпореждане или заповед от това човешко недоразумение? Дълбоко се съмнявам, че този си мръдва и пръста, за да свърши нещо полезно! Стига вече промиване на мозъците! Царят (Тиквата, де) е гол ( в смисъл лъжлив, *** и силно самовлюбен)!
162
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли кой да спре изблиците на лудост на този ***?! То това не е наглост, това е безумие на самовлюбен ***! И все пак кой е Борисов, уважаеми Граб - младежи? Това не е ли комунистът, напуснал пожарната, за да си остане комунист? Не е ли треторазрядната мутра, играчка и посмешище за изявените бандити? Не е ли лъжецът, който обеща ВСИЧКО и изпълни НИЩО? Това ли ви е "лидерът" спящ на международните форуми или гледащ тъпо и неразбиращо ("народният" език не Му е достатъчен)?! ЧНГ мислещи!
161
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А негодниците, които са разрешили безумието не са ли Бокови по..оги? Той Вожда освен да дремуца в Европата и да се самохвали тук, какво друго прави? А, рита и мачле в работно време с хубавци, като него!
160
4
 
8
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 11 години
2007 ГОДИНА КМЕТ НА НЕСЕБЪР БЕЩЕ НИКОЛАЙ ТРИФОНОВ ОТ БСП ,ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ БЕ УБИТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ МИТКО ЯНКОВ ,А КМЕТА БЕШЕ ИЗПРАТЕН ЗА ПОС ЛАНИК В ОДЕСА ПРЕДИ ДА МУ ИЗТЕЧЕ МАНДАТА ,,ДАЛИ ТАЗИ СДЕЛКА Е ОБВЪРЗАНА С УБИЙСТВОТО ,НЕКА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ ДА СЕ ЗАЕМАТ
159
3
 
13
 
! Отговори
н преди 11 години
Стига с този ББ, стига с тези крадливи гербери.
158
2
 
8
 
! Отговори
Рачо преди 11 години
До ЧНГ 2013 Хубаво пожелание ,но ги кажи на пенсионерите ,на болните на хората бъркащи в казаните! Затова ,ГЕРБ и нейните слуги да си ходят!Затова не боготвори мафията в Б -Я?
157
0
 
14
 
! Отговори
Гого от Равда преди 11 години
Абе супер далавера си е-в и врътната мигновено. Тъстът на Боби Михайлов(баща на гимнастичката Мария Петрова) е само"нуждаещ се гражданин"-като онези деца на съдии и прокурори с новите хотелчета.И нашият кмет(на Несебър) май се продаде принудително за едни евро-пари за водопровода......Уж нищо не знае- а да видим кого ще покани да реже лентата....Ами ако сет наясно с тези неща- вековните дюни са вече унищожени- дори и да е спряно изравняването им.Да си харчи със здраве парите всеки участвал.
156
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо Коалиция За да остане природа в България мълчи по отношение на Природен парк Пирин и желанието в Банско да се строи лифт , или там им плащат , за да не вдигат шум , цяла България вижда там какво се случва , а те се правят че не виждат , или са правят на природозащитници , само там където не им плащат пари за да си мълчат
155
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BREI-I-I, SI MISLQ, AKO NE BE BAT BOIKO KAK 6TE6TE DA IMA SPRAVEDLIVOST V STRANATA? DOBRE, 4E E TOI TA EDNA NESPRAVEDLIVOST SEGA 6TE SE OPRAVI. NO...ZAMUL4I SURCE, VSQKO 4UDO ZA 3 DNI,KOGATO SE ZABRAVI SLU4AQ, KOITO SI STROI 6TE SI STROI, A NAIVNICITE SE MISLQT, 4E NE6TATA SE OPRAVQT. S IDVANETO NA BATETO BULGARIQ TAKA ZATUNA, OBEDNQ I OSKOTQ TAKA KAKTO NE E BILA I PRI VIDENOV. TO NE BE KRADENE, LUJI, IZMAMI, V IMETO NA MAGISTRALI, ZALI I DET.GRADINI. A BULGARIQ UMIRA NO SEGA BURZO S GERB.
154
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вандализмът беше оповестен от природозащитника Тома Белев, яростно нападан досега от проправителствената ТВ 7 като глава на зелен октопод, който мъти водата на близки до властта бизнесмени с апетит да газят законите заради плановете им да сторят ски писти.Пресеченото престъпление, както обикновено, моментално беше приписано от официозната пропаганда като ЛИЧЕН актив на ББ, който НАРЕДИЛ проверката.
153
2
 
18
 
! Отговори
7 преди 11 години
ОСТАВКАНАЙДЕНОВ !
152
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оказва се , и Министерството Регионалното развитие не е осъществило достатъчно контрол за спазването на закона, който явно е нарушен по редица показатели. Така в полезрението на публиката влиза и любимката на Борисов, неизменното присъствие в обективите на пропагандата при рязане на лентички, министър Лиляна Павлова. От която наивниците ( в случая натиреният вече като шеф на парка Витоша тома Белев) очакват тя да е противодействала на безобразията на своя колега министър Найденов.