Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал
Обновена: 18 яну 2013 14:50 | 18 яну 2013 14:22,
355
Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?
Волен Сидеров скочи на Рашидов. Снимка: архив, БТА

Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Министърът на културата Вежди Рашидов да подаде оставка, поиска от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Този път искането на националиста е обосновано с ангажирането на Киноцентъра за снимки на турско-български сериал на историческа тематика. От август месец у нас се снима копродукция между България и Турция – сериала “Ездачи“, който е на историческа тематика и има фантастични елементи.

Сидеров обясни, че досега сме гледали турски продукции по основните телевизии, но сега идва “нова фаза на промиване на мозъците“. Националистът дори нарече министъра “турски шпионин“.

В типичния си стил лидерът на “Атака“ разказа как според него във филма турското робство и “геноцидът над българите“ ще бъдат представени като идилия, а на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а щял да играе белот с поробителя.

Ще бъде представена превратна и лъжовна картина за България, която отдавна турската държава финансира с много пари - че не е имало робство и геноцид, нито насилствено ислямизиране, а всички са съжителствали прекрасно, каза лидерът на "Атака".

Категорично протестираме срещу това български актьори и Киноцентърът да бъдат давани за снимане на сериали, които ще изкривят българската история и ще фалшифицират цялото ни историческо минало, декларира Волен Сидеров.

България се превръща в страната на чалгата - ориенталска държава, в която джамиите са най-много на глава от населението, а Министерство на културата отпусна над 3 милиона лева на компанията "Пайнер", която популяризира чалгата в България, заяви Сидеров.

Според него парите са дадени на компанията заради предстоящите избори, за да могат чалга певиците да пеят на предизборните концерти на ГЕРБ. Защо Рашидов не даде тези 3 милиона на автентичен народен ансамбъл за народна музика, за да поощри истинския български фолк, попита реторично той.

В началото на седмицата стана ясно, че “Пайнер Медиа“ получава безвъзмездно финансиране по европейската програма за конкурентоспособност. Обащата сума, която ще бъде предоставена на фирмата, е 1 918 233 лева, като 287 735 от финансовата инжекция идват от национално финансиране.

Всеки човек може да говори, каквото си иска, но до определени граници, отговори Рашидов в кулоарите на парламента. Той допълни, че ще съди Сидеров заради обвиненията му, че е турски агент.

Целият ми живот е бил прозрачен, категоричен бе министърът.

Между двамата избухна скандал в кулоарите на парламента, тъй като Сидеров дойде да чуе какво ще му отговори министърът.

Никога не съм бил член на нито една партия, не съм бил и ченге, защото не можах да се вредя от многото мераклии, каза Рашидов.

Глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина, коментира още министърът на културата.

Винаги съм бил само прекрасен български художник, върша си добре работата, ремонтирам българските театри, заяви още той. Моето име стои в най-големите музеи, това ако е работа против България, коментира Рашидов.

Това, което казва Сидеров, е пълна лъжа, продължи той. Не се интересувам от частните корпорации, самият аз кандидатствам в МРРБ с проекти, не ги раздавам, обясни министърът. Думите му бяха отговор на обвинението на Сидеров, че Министерство на културата е отпуснало на “Пайнер медиа“ почти 3 млн. лева. "Не лъжи, бе, Вежди", репликира отстрани Волен Сидеров.

Говориш явни лъжи и клевети и ще те осъдя, предупреди Вежди Рашидов лидера на "Атака". Аз съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи, а ти не си обичан от никого, каза още министърът. Да ме наричаш турски шпионин - с какво право ме обвиняваш, попита Рашидов. Сидеров му отговори, че е народен представител.

ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака". За турските интереси работи твоята кауза, завърши Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха Воленчо пак го е ухапало кучето :D :D
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спомням си Вежди как посегна на полицай пред Столична община преди години.Хич не е кротък той!Освен това като се съберат с Божо и се напиват като криви кучета!
16
0
 
6
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 11 години
Изглежда Сидеров остана единствения, който от 2005-та до сега нито веднъж не си промени мнението и позицията. Винаги твърдо против ДПС/БСП, против новини на турски, турска помия в национален ефир, вой на джамии в центъра на европейска столица. Гласът ми отива за него на идните избори
15
0
 
3
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Е тия турци вече прекалиха!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАХАХА"Винаги съм бил само прекрасен български художник"Това турско пиянде за какъв художник и склуптор се мисли ,боже мили . тои ако е художник и склуптор значи аз съм космонавт.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не плачи Волене, не тъжиче остана без депутатибез депутати, още без електоратиедин син те предаде, Капка те оставиче нямаш ли парички - зарязват те всичкисал една Деница ти останада те гали под юрганапартията ти семейна атакистканикой вече никъде не я искаех, ти мъко моя патриотска!политико ***, участ идиотска
12
0
 
5
 
! Отговори
Goldstrike преди 11 години
Време е турските сериали по продажната БТВ да бъдат забранени. Браво на Волен Сидеров, защитава българското. Ще го подкрепя на изборите, защото позицията му през всичките тези години остана непроменена, особено по турско-*** въпрос.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 10 ти си едно малко и глупаво човече
10
0
 
4
 
! Отговори
Подкрепям Волен! преди 11 години
Трябва да клонираме Волен Сидеров и да го направим президент, мимистър-председател, главен прокурор, председател на парламента и кмет на всеки град, само така би се оправила България!
9
1
 
2
 
! Отговори
ZerO преди 11 години
ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака".Рашит ефенди е правсамо заради Сидеров гласувам за ДПС!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път, едно голямо БРАВО за Волен Сидеров и АТАКА. Само Волен Сидеров от българските политици защитава националния интерес на България и се противопоставя открито на турско-*** ***, докато всички останали са жалки и нещастни марионетки на дивашката държава от третия свят Турция.
7
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Единствено Волен СИДЕРОВ е бил и продължава да бъде принципен и последователен в своите действия като политик , журналист и отличен анализатор!Единствено Волен СИДЕРОВ и АТАКА са поставяли въпроси за държавността , държавна доктрина и морал.Това са фактите днес за АТАКА и ВОЛЕН СИДЕРОВ!!!Просто днес няма друга алтернатива , която реално да се противопостави или сравнява с АТАКА!
6
1
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
No tova koeto kazva Rashidov e do golqma stepen istina. Siderov dava material na Sokola da kotka malcinvstvata.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен Сидеров е истински българин! Браво на него!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Волене!!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toz ra6id e turska podloga..
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турчина какво да напави освен да прахоса 2-3 милиона държавна пара за турски сериял .
1
0
 
2
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Даже и аз се махам от този сайт и отивам в Dir.bg ,защото преди не вярвах ,че *** е с малко други наклонности и като се прави пред мен все едно си бърка някъде. Амин !