България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

Опразниха залата, службите и Цветанов са на място
Обновена: 19 яну 2013 15:14 | 19 яну 2013 13:50,
720
България не е същата след опита за покушение, скочи Местан
Поваленият нападател. Снимка: БТА

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

По време на днешната Осма конференция на партията, докато лидерът й изнасяше доклада си, млад мъж от Бургас излезе с пистолет и се опита да стреля по Доган. По първоначална информация нападателят е регистриран като делегат от Бургас.

За щастие покушението не успя, господин Доган е в добро здравословно състояние, но това не означава, че вие, всички ние, цяла България не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на сатанизирането на ДПС и Доган, заяви Местан. По негови думи омраза и сатанизирането са прескочили всякакви граници.

Зам.-председателят на партията беше категоричен, че от днес България не е същата. Той призова веднага да се вземат мерки срещу омразата. Местан беше категоричен, че покушението не е било насочено само срещу Доган, но и срещу всички, чиято воля той представлява.

Бия камбаната и отправям призив не само към европейските лидери, но и към световните, не само да се разграничат, но и да вземат мерки за гарантиране на правото на политически и етнорелигиозни различия във всяка една държава, заяви Местан.

В НДК вече е вътрешният министър Цветан Цветанов, които тръгна към мястото веднага след нападението, предаде TV7.

Всички делегати бяха помолени да напуснат залата, за да могат службите да си свършат работата. Според Местан конференцията ще продължи в 15.00 часа, но сега призоваха всички делегати да си вземат нещата и да излязат.

По данни на TV7 Ахмед Доган е в болница "Лоценец", а нападателят също е бил прегледан от медицински екипи и е дал показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


720
Още по темата: ДПСАхмед Доган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Rejisirano kabare?!Vchera izteche info v mediite za iznenada dnes?!
57
1
 
2
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
След театъра в залата последва добре подготвена реч.
56
2
 
1
 
! Отговори
ДИКТАТУРА НА 100% преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ИЗБИВАТ И ПОЛИТИЦИ
55
1
 
3
 
! Отговори
театро пошло преди 11 години
Турски зле режисиран сериал, с главен герой *** !
54
1
 
1
 
! Отговори
Вили преди 11 години
гадни турци,мърсни долни. Да си ходят там в джамиите и да не излизат.
53
1
 
3
 
! Отговори
X преди 11 години
Всичко е наглъсено!!!Сега ТОРЧУЛЯТА ще гласуват за него.
52
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
И *** СЕ ОБЪРНАХА СРЕЩУ ДОГАНЯ
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния театър с който да ни занимават...
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лютфи Местан е вътре във играта.
49
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Вторите опити винаги са били успешни...................
48
1
 
4
 
! Отговори
tralala преди 11 години
Инсценировка пълна. Няма етническо напрежение. Правят си реклама.
47
1
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Сега ДПС ще получи Оскар за най-добър турски сериал!Така наречения атентатор видимо е доста едър,един шамар да му беше ударил и щеше да го ликвидира.Сега ще излезе ,че Аллах е спасил великия лидер на ДПС и пищоФа е засякъл .А за изборите се стягат редиците на ДПС да гласуват, защото видите ли българите искат да убият ,,вечния Сокол и лидер на всички правоверни .А и как е вкаран пистолет в НДК, кааааак ?!
46
0
 
2
 
! Отговори
Astarot преди 11 години
Ако при 60 хиляди куки, не успеят да разконспирират явния PR ход, половината да си търсят друга работа. Като не вършат нищо, поне да не ги храним.Ако искат да ги осъдят, ако искат да не ги осъждат, стига в медиите да се разбере, че с такива евтини трикове, вече 20 години си осигуряват удобната позиция на балансьор в политиката.А че десетки хиляди турци в България не искат ДПС, се знае отдавна. Ако си с тях - имаш, ако не си с тях - просиш...
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига постановки и театри !!!!
44
1
 
0
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
така е-доста фенове на ЦСКА,се питаме как гласуваме за ГЕРБ а ,на практика на кой отбор с е помага а за другия кучета го лали
43
0
 
5
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 11 години
Евтин долнопробен цирк... Догане догане дотам ли я докара! Тази партия е противозаконна и трябва да се забрани. Тя не само че не еникакъв гарант за етнически мир а и вреди и предизвиква размирици. Всичко е същито с бели конци. жалко че нямаме национално отговорни телевизии и медии които да не излъчват подобни скалъпени ученически постановки.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та пак да си дойдем на думата: Кой има интерес това да се случи? Искат ли външни сили да провокират военно положение или размирици в страната, да бъдем принудени да заемем позиция към предстоящите събития, която избягваме и не искаме? Или имаме просто човек, набрал много на Доган? Още помним смъртта на "мъжката" му секретарка...
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Техен човек си ги стреля и те пак недоволни,че им се потъпкват правата.Чакайте бе пичове,кой ви го покани тоя на събранието?!Член на коя партия е?!Вие сте си го избрали и поканили.Или някой насила ви го сложи?
40
0
 
1
 
! Отговори
- преди 11 години
смешно,жалко,грозно скалъпена постановка-ще иска тоя да застреля някого и няма да го направи,ако беше истински атентатор щеше да се тбранява и да стреля около себе си,макар че не е "оцелил"главната "уж"мишена, язък само за България,че пак без вина виновна и я хули Местана ууууууууууу,толкова години никой не е посягал на доган,и то точно сега,когато съвсем го забраихме това не беще истинско
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, мале, горките ДПСарчета! Не само ***, всички огън да Ви гори. Вън турците от БГ!