Който твърди, че пистолетът не е опасен, да подложи слепоочие!

ДПС не вярва на МВР, иска Цацаров да разследва атаката срещу Доган
Обновена: 22 яну 2013 18:42 | 22 яну 2013 18:42, Веселина Йорданова
268
Който твърди, че пистолетът не е опасен, да подложи слепоочие!
Лютви Местан. Снимка: Булфото

ДПС иска прокуратурата да изземе от МВР цялото следствие във връзка с нападението над Ахмед Доган.

От партията не вярват, че във вътрешното министерство може да се проведе обективно разследване
и искат следствието да се поеме от Националната следствена служба под прякото ръководство на главния прокурор.

Не приемаме за реални експертизите на МВР, въз основа на които прокуратурата бе заставена да промени квалификацията на обвинението от опит за убийство в хулиганство и заплаха за убийство, каза председателят на партията Лютви Местан на пресконференция след съвместно заседание на действащото Централно оперативно бюро и парламентарната група.

Още по темата

С надеждата да не отключи ревност у останалите журналисти, Местан номинира експеримента със стрелбата по пилешко бутче на журналиста от "Канал 3" Сашо Диков за „репортаж на годината“.

Онова, което се случи с костта на пилешкото бутче, направи на пух и прах експертизата на МВР и прояви тази експертиза като изпълнена откровена политическа поръчка, заяви той.  По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов определи такива експерименти като несериозни и смехотворни.

От ДПС искат нови експертизи и нарочен следствен експеримент, които да бъдат възложени на европейска лаборатория към европейските специализирани служби. От партията са готови и сами да се обърнат към европейска лицензирана лаборатория, за да сравнят резултатите с това, „което за няколко часа изработи МВР“.

Местан заяви, че очаква вътрешният министър Цветан Цветанов да се извини поне за това, което нарича „опит да бъдат свалени панталоните на нападателя“, защото всъщност ставало дума за действия по изваждане на ножа, скрит на гърба на Октай Енимехмедов.

Всеки, който твърди, че това оръжие не може да причини сериозни наранявания, камо ли да причини смърт, да бъде готов да подложи слепоочието си, призова той. 

По думите му нападението е изключително срамно петно върху България, което ще бъде изтрито чрез разкриване на истината и носене на политическа отговорност. От ДПС очакват от партиите извън ГЕРБ ясни позиции "политическото покушение срещу Ахмед Доган да се възприеме като покушение срещу българската демокрация".

Предстои да изясним и формата, под която ще поискаме политическа отговорност, всички опции са отворени, допълни Местан, запитан дали ще поискат вот на недоверие към кабинета или оставката на Цветан Цветанов.

От Движението за права и свободи смятат, че има опит да се разместят позициите на нападателя и на жертвата.

Няма никакво значение етническият произход или криминалното минало на извършителя, това не означава, че мотивът не е политическа омраза, която стои зад покушението, че политическият поръчител няма този основен мотив, посочи Местан. От ДПС обаче не се ангажираха да посочат кой е поръчителят и заявиха, че ако го знаеха, нямаше да искат от компетентните органи да го разкрият.

От ДПС сме изключително притеснени от агресивната вълна, която се усеща и във виртуалното пространство, посочи Местан. Той каза още, че по отношение на разследването от партията „ще съдят по делата“.

На въпрос дали са осведомени за здравето на нападателя Октай Енимехмедов, лидерът на ДПС отговори: „Бихме искали да е добре. Изключително важно е да бъде съхранено не само здравето, но и животът му, той е надеждата да стигнем до политическия поръчител“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
1
 
! Отговори
Мисайбе Местан преди 11 години
Абе Местане..... ако вземе да ми стане....и да ти предложа......да опъна старата ти кожа......някъде отзад......с темпото на автомат.......ама ти нали си ***........ще си траеш гузен, виноват......два пъти ще те положа........три пъти ще ти го сложа......ще завиеш като ходжа.......в 6 часа от минарето.......иш аллах.....скъсаха ми дупето.
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
az shte se podloja,ako oceleia ,izkam 5 minyti da te ritam az kakto znam .iasno li ti e zad ochelkite .che me vbesiavash s pliampash sled kato ne probval.
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...да подложи слепоочие" , а не щеш ли да го лапне...къде Даганчо е подлагал ?
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще се подложа на пистолета ,обаче ти ще се подложиш на 10 минутно ритане от 6 здрави момчета!
192
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе *** *** гледай какво ни направиха американците в Ted смях и позор с вашия клип "пистолет с пръдня"
191
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пищовче малко ,патрон плюкалка,ДОБРЕ СА СЕ ПОДГОТВИЛИ АМУДЖИТЕ. охраната на сокола СПИ ,ЩО МУ ЯДАТ ПАРИТЕ ЗА ТОЯ ДЕ ДУХА . ЕДИН ПЪТ МУ ТРЯБВАШЕ И /ОХРАНАТА/ НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ Е .
190
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва ред и на Тиквата
189
0
 
1
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
Абе нема кой да ме избере мене...Сите ше подложите тогаз слепоочия, пуганци анадолски...
188
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не ви е срам да призовавате ако срещнете ГЕРБАДЖИЯ да го заплювате ......С камъни трябва с КАМАНИ
187
0
 
6
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Ако МВР не бяха дали бързо резултат, щяха да ги плюят, че се бавят и обмислят. Безсрамното смъкване на панталоните на нападателя, няма общо с ножът, който беше изкаран от джоба-стига лъжи! Просто беше гавра! Сашо Диков за пореден път се изложи с пристрастията си -много "отворен" спортен журналист.Местан да спре да се гаври с авторитета на МВР-тука е България вожде!Да прави опит-в слепоочията на "гавазите биячи". ДПС и Станишев няма да въртят на пръста си цялата България - няма да позволим!Срам
186
0
 
3
 
! Отговори
3goro преди 11 години
Ако Българите не гласуват изобщо.....Може и 240 депутата от ДПС !!!Честито на неразбралите, колко е важно да се гласува !
185
0
 
2
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До "Хейтър"? #199, като повтаряш като папагал, би ли дал линк? Къде го пише черно на бяло това, че гласовете на негласувалите отиват към еди-коя си партия, особено пък към ДПС?Айде стига вече с това промиване на мозъци! Това е така .Ще се опитам да ти обясня:Примерноот 5 милиона Българи гласуват 1 милион 50/50 ГЕРБ БСП и 500 хил. турци гласуват. И трите партии ще имат по 80 депутата от 240 в българския парламент. При 4 мил гласували българи.ДПС с по-малко депутати ....въпроси ?
184
0
 
1
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#199, като повтаряш като папагал, би ли дал линк? Къде го пише черно на бяло това, че гласовете на негласувалите отиват към еди-коя си партия, особено пък към ДПС?Айде стига вече с това промиване на мозъци!
183
0
 
7
 
! Отговори
отговор преди 11 години
Местан,защо се опитваш да правиш междуетнически конфликт от реакцията на отвращение на етн.турчин към елитарната ви партия.Откъснахте се от проблемите на турците,които са честни,работливи за разлика от елита ви.Сега говориш за интегритет ти,който си учил в Бг и тук си създал една ченгесарска партия,която 23 год е на пол.сцена.Разберете,че огорчението на измамените и ограбените е огромно,а това че си затваряте очите и се опитвате да палите пожар за да запазите статуквото е срамно предателство към
182
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой твърди че пищовчето не е опасно-МВРКой твърди че е газово/а в нарочно проведения побой не е подменено/-МВРКой твърди че има предсмъртно писмо-МВРКой не си е свършил работата по опазване на реда-МВРКой не осигурил охрана на Доган/3млн. от нашия джоб годишно/-МВРКой имаше готова версия за случката и веднага отклониха посоката на престъплението и обвинението на извършителя-МВРКой обвини биячите/не че ги оправдавам/ въпреки че никой от тях НЕ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ПИЩОВЧЕТО Е ГАЗОВО-МВРОще?!
181
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Под купола на цирка
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До gtf Бъркаш ГЕРБЕСКО *** ГЕРБ и демокрация са две напълно несъвместими думи
179
2
 
2
 
! Отговори
герб-Срам за Родина преди 11 години
Пропуска се факта, че мвр не изпрати на произшествие в центъра на София ЕДИН ЧАС И ТРИНАДЕСЕТ МИНУТИ поне един полицай. Май цецко наистина се е надявал, знаейки нарочната некадърност проявена от гардовете на нсо, че тълпата ще линчува нападателя... уви, само го пребиха и сега ще си отнесат глобите /при чисто съд. минало и хулиганството/, но на цял свят стана ясно ЗАЩО НЕ РАБОТИ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА - ПРОКУРАТУРАТА СЛУША "ПРАВНИТЕ" КВАЛИФИКАЦИИ НА НЕГРАМОТНИ ПОЛИЦАЙ, КОИТО НЕ РАЗСЛЕДВАТ НИЩО!!!!
178
1
 
4
 
! Отговори
до 214 преди 11 години
Е сега вече съжалявам, че пистолета е ЗАСЯКЪЛ! Щеше да имаме още един празник.
177
0
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
Журналистът Сашо Диков преподаде нагледен урок по балистика и криминалистика и на МВР, и на прокуратурата. С елементарен тв експеримент вчера той доказа, че газовият пистолет, използван при инцидента с Ахмед Доган, може да причини сериозни наранявания или дори смърт. За целта Диков използва същия модел газов пистолет, който беше зареден последователно с турски и германски халосни патрони. Мишените бяха пилешки бутчета, пише в. Преса.При изстрелите от упор и двата вида боеприпаси отнесоха без проблем месото и костите на бутчетата. При изстрел от разстояние една педя по тях нямаше поражения.