Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!

При евентуална експертиза щяло да се докаже, че то е фалшиво
Обновена: 4 фев 2013 14:50 | 4 фев 2013 12:57,
349
Янев се извъртя: Досието "Буда" е предизборен кьорфишек!
Яне Янев. Снимка: Булфото

Досието на премиера Бойко Борисов "Буда" е "предизборен кьорфишек", сътворен от "ченгета от БСП". 
Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев, който е и председател на парламентарната комисия за разследване на корупция по високите етажи на властта.

Вчера сайтът „Биволъ“ публикува анонимен документ с неясен източник, според който премиерът Бойко Борисов е вербуван за информатор през 1996 г. от ЦСБОП (Централната служба за борба с организираната престъпност) заради връзките му с оперативно интересни лица.

Преди две години Яне Янев отправи няколко въпроса към премиера, сред които беше „какво му говори агентурният псевдоним на ДС "Буда"? Янев посочва във въпроса ДС и свързва „Буда“ с тайните служби, а от изнесения анонимен документ се вижда, че предложението за вербуване от 1996 г., когато ДС вече не съществува.

Преди две години Янев, който през това време беше един от най-големите критици на правителството, се закани РЗС „да покаже истинския образ на мутрокомунистическата групировка ГЕРБ и на тартора й Бойко Борисов“. 
Днес обаче Янев категорично промени позицията си. "Това, което видях и прочетох, е съшито с бели конци, според мен тези документи са фалшиви", коментира лидерът на РЗС.

Още по темата
По думите му питането му преди години е било основано на разговор с Румен Петков. Янев се срещнал с него още докато е бил вътрешен министър и тогава Петков му вметнал за досието на агент "Буда" и че зад това име стои Бойко Борисов.

Янев беше категоричен, че при експертиза ще се докаже, че досието на Борисов е фалшиво. По-рано днес пред в. „Преса“ премиерът категорично заяви, че „това е пълна глупост“.

По думите на Борисов този документ излиза сега, за да "изкара нещо, което, дори и да е положително, да излезе лошо". "Слави Бинев и кръгът "Банкя", са в основата на това", смята премиерът.

"Вероятно те са правили опити да се свържат с мен, писали са си предложение, за което аз не знам, но веднага са разбрали, че съм отказал, и са ме свалили от отчет. С мен никой не е говорил. Единствените ми контакти с тях по това време са били около взрива на колата на Цветелина Бориславова. Тогава, ако са си писали нещо по тази линия, то да е останало", заявява премиерът пред вестника.

"Когато сайтът "Биволъ" публикува един документ /предложението/, защо не публикува и другия - отказа за сътрудничество. Тогава всичко ще се види", призовава още Борисов. Той категорично отрича да е подписвал някакъв документ. На въпрос защо Яне Янев е говорил за Буда преди две години, Борисов отговаря:  "Защото тогава на него са му казали да прави това".

"Още преди две седмици, когато от сайта "Биволъ" ни зададоха тези въпроси, ние им отговорихме официално. Накарах Цветанов да провери всичко", коментира още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 218Иска ти се, но той не ги вкарва. И защо ти е втори мандат, за да видиш, че пак няма да ги вкара?! На тоя принцип ще и скаши трети, и пети мандат на ГЕРБ, ама нейсе - балъците измряха от глад, вече ...
172
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
агент БУДА , що праща ПЛУЖЕКА от снимката горе да ЛЪЖЕ ЗАРАДИ НЕГО .
171
1
 
2
 
! Отговори
681 преди 11 години
A na Yane ste mu slojili stranna snimka..pian li e..drogiran li e....jurnalistite hi4 ne misliat...
170
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но всяка друга партия е достойна да спечели изборите.Отколкото малоумното герберско управление и сателетни партии кат касим дал, пак за управление.Бойко тиквата и компания съсипаха и унищожиха България и затова не заслужават да спечелят втори мандат.Името на Касим Дал се оказа замесено в разработки на ГДБОП, известни под кодовите названия "Сови" и "Лиани". За три години и половина ГЕРБ ни направиха най-бедната страна в Европа
169
0
 
19
 
! Отговори
вера преди 11 години
Истината е това и се говори още преди 3-4 години, но хората все се надяваха на по-добро управление и по - честен премиер. НЕ СТРАХЛИВЕЦ И ПРЕДАТЕЛ, КАКЪВТО СЕ ОКАЗА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. Радвам се ако е предавал престъпници, но много се съмнявам в това. Не мога да му простя, че предаде народа си за да слугува на американци и турци, на алчни банкери и олигарси. Господ ще го съди, но не бива и ние честните българи да забравяме и прощаваме, защото от нас зависи бъдещето на децата ни.
168
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
Е, казал, че не бил... Ми, те всички така казват.И Гоце така казваше за миналото си на Агент Гоце. И Борисов така казваше преди време за "Ало, Ваньо (Танов), там има едно момче, дето ритам топка с него".Това са нормални неща за мутренска държава. Нормални поведенчески реакции за мутро бароковите елементи---
167
1
 
0
 
! Отговори
211 до 212 преди 11 години
Те точно за това ти говоря, вече се е случвало ... Дежа вю А кой на кого създател е друга тема ...
166
32
 
5
 
! Отговори
681 преди 11 години
Не ми пука,че Борисов бил мутра,важното е,че сега Страната ни се променя за първи път от 20 години насам!Откакто Бойко взе делата в свои ръце,показа какво може.Вие избройте делата.Искам Бойко да вкара в затвора всички червени ***,които изпиха кръвта на хората и ни накараха да работим за чужди интереси толкова години!Пак ще гласувам за Бойко!
165
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоз Яне Янев ,някой въобще зачита ли го?! Не трябва да има достъп до публичен транспорт пък камо ли до класифицирана информация. *** нелицеприятна. Въртяна ***!
164
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не само е Буда,но и мутра.Чезни Яне-пърдялник такъв.
163
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За три години и половина ГЕРБ ни направиха най-бедната страна в Европа, на първо място по безработица, сърдечни и ракови заболявания, престъпност; на последно място по продължителност на живота. Миналото лято Боко черпи за втория си милиард. Страхотно постижение!
162
7
 
2
 
! Отговори
akud преди 11 години
след не сигурната смърт на БАРЕТАТА започнаха да излизат разни досиета, сещайте се бивУлЪт за кого работи
161
0
 
8
 
! Отговори
До мАКе преди 11 години
Вентилаторите се натискат за БГ паспорти но иначе ни мразят,вашта ***....ка
160
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДСБ + ГЕРБнай-приемливата коалиция.Може да стане и по-интересно, когато мутрите се изправят срещу създателите си от ДС и БКП.Тогава може и да доживеем известна справедливост и да ги гледаме как се унищожават взаимно!Гоцееее, Гоцеее и ти ще станеш един архар..Спортистчетата срещу комунистическата върхушка!Хи хи
159
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ми то е ясно, че Бойко Борисов, освен че е разбойник е и топил ортаците си разбойници, за да се добере до протекции от тогавашната власт. Само да Ви припомня, че в далечната 1998 г. на власт е правителството на Иван Костов.
158
1
 
4
 
! Отговори
jii преди 11 години
lajcii golemi,gazolizci i dqvolski iz4adiq!kak ne vi e sram,pyyyyyyy iomorihte naroda ka4estveno!
157
0
 
20
 
! Отговори
За Яне преди 11 години
Ако беше фурнаджийска лопата досега щеше да се е счупила. Но това е ЯНЕ, само *** си върти от една на друга страна.
156
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди две години Янев, който през това време беше един от най-големите критици на правителството, се закани РЗС да покаже истинския образ на мутрокомунистическата групировка ГЕРБ и на тартора й Бойко Борисов. Днес обаче Янев категорично промени позицията си......... ДОЛНА ПОЛИТИЧЕСКИ *** е това на снимката
155
0
 
10
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
А бе тази политическа *** как може някой да я уважава?До преди две г. лижеше задниците на БСП, щеше да уволнява хитреца а сега точно на 180 градуса. Какъв гьон-сурат, какво дебелоочие! Главата ми не го побира!
154
0
 
18
 
! Отговори
2013 -ФЕВРУАРИ преди 11 години
ПОЛОЖЕНИЕТО Е НАТОПОРЧЕНО И АГЕНТ БУДА ВЕДНАГА СПУКАНИЯ СИ ПРЕЗЕРВАТИВ ЯНИ. ТОЙ ГОРКИЯ НАЛИ Е ГОТОВ НА ВСИЧКО И СЕ ВЪРТИ КАТО ИСТИНСКА ПОЛИТИЧЕСКА ***, ОТНОВО ИЗЛОЖИ ГЪРДИТЕ СИ КАТО МАТРОСОВ ДА БРАНИ БАЩИЦАТА МУТРА. КАК НЯМА ДА ГО БРАНИ КАТО МУТРАТА БУДА ГО ВЗЕ ПОД КРИЛОТО СИ И ЗНАЕ , ЧЕ КОГАТО МУ ПОТРЯБВА МОЖЕ ДА ГО ПУСНЕ В ДЕЙСТВИЕ. ЯНЕЕЕ МОЖЕ ЛИ ДА СИ ТОЛКОВА ПЛИТКОУМЕН - ДО ВЧЕРА ЛАЕШЕ И СЕ ЗЪБЕШЕ НА МУТРАТА, ЩЕШЕ И ДА ГО УВОЛНЯВАШ, ПЪК ДНЕС ЗА ЕДНО КОМАТЧЕ ХЛЯБ ТИ НАДМИНА И ЦВРЪЦКО