Държавата оголва фронта, където се води борба за живот!

С 50% са намалени средствата за интензивно лечение на пациенти
Обновена: 8 фев 2013 21:58 | 8 фев 2013 21:54,
47
Държавата оголва фронта, където се води борба за живот!
Петър Москов. Снимка: Архив Булфото

Държавата оголва двата фронта, на които се води борбата за живот, обяви днес в парламента Петър Москов от ДСБ.

Синята коалиция днес извика в Нардоното събрание управителя на НЗОК заради проблемите с плащания за интензивно лечение. Сините алармираха, че финансирането на интензивните клиники за лечението на пациент на ден е било намалено с повече от 50 на сто.

До миналата година интезивните клиники в големите болници в страната се финансираха от Министерство на здравеопазване. Сумата беше 500 лева на преминал болен на ден. От януари те се финансират от НЗОК и сумата вече е между 225-245 лева на ден на преминал болен, обясни Москов.

Той допълни, чe ръководството на НЗОК няма логично обяснение защо са намалени средствата и не е събрало данни от клиниките колко струва лечението на пациент. Москов обясни, че той самият е събрал данни и цената, която клиниките плащат, е между 500 и 800 лева на преминал болен на ден.

По негови думи до момента малкото пари, които е отпускало министерството, са били повод специалистите да бягат от тази специалност, но сега положението става още по-лошо.

Това е оголване на фронта, където се води битката за живот. Компрометира се лечението на пациентите, отсече Москов.

Другата седмица управителят на НЗОК ще бъде изслушан на здравната комисия в парламента, обясниха от Синята коалиция. Те обясниха, че се надяват да присъства и министърът на здравеопазването, както и директорите на големите клиники и след внимателен анализ да се стигне до преизчисляване на парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Разбирателю преди 11 години
Нищо и никога няма да схванеш!!!Първо - лекарите също са пациенти !!!Второ - тук става въпрос за пари ,с които трябва да се реанимира тежко болен........а не за лекарски заплати......
41
0
 
4
 
! Отговори
до никой от 42 преди 11 години
така както я замисли министър Илко Семерджиев от СДС приз 2000 като идея беше нещо чудесно.Некомпетентността на Медиите и уклончивостта на политиците опорочиха смисъла.........Образно казано е на принципа на Взаимоспомагателните каси ..........на всеки му идва реда .......във всякакъв смисъл
40
1
 
1
 
! Отговори
извинете към 42 преди 11 години
изречението е накъсано ,но смисълът е следния-когато расл.журналист запита отговарящия в съответната институция дали ще спре даването на грешни пари на измамниците,той нагло отговори,че няма да ги спре,защото няма документ,че са здрави.Питам господинчото дали не може да направи проверка на измамниците ,което е елементарно,дали и той не точи пари от тези,които предоставя на *** и докога ще опъмаме жили и ще плащаме на *** маргинали за наша сметка
39
0
 
6
 
! Отговори
безобразие преди 11 години
В сутрешен блок показаха как *** от Самоков източват парите ни чрез фалшиви диагнози за астма на ***.За година получават еднократно 6000 лв и по 300 лв ежемесечно за година .Сумарно това е 9600 лв.Еда *** призна,че и двете и деца получават тези пари,без да са болни.Когато разследващ журналист запита работещия в соц.институция ще спре ли да превежда греш няма документ ,че не са болни.ни пари на измамниците,той нагло отговори,че няма право,защото няма документ,че не са болни
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надеждата скоро да заживеем в нормална, по средноевропейски демократична държава, отлита като лист от лотус в хималайски вятър. ..УСПЕХ НА СК!А М И Н !
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквито сме ние , това е - здравеопазването , образованието и културата , МВР ,МО , промишленост , селско стопанство , бизнес и търговия !!!Седим си на насраните *** и само негодуваме ,други избягаха да мият чинии и тоалетни и си мислят че са постигнали нещо , трети си дават седалишните части на всеки който извади пари , и думата чест просто си е думичка без значение .време е да се събудим и да накажем всички управлявали през изминалите години на прехода !!
36
1
 
5
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
До РАЗБИРАТЕЛ...Все някога ще имаш нужда от лекар.Сега си млад, подлежащ на мозъчна промивка гербер, но ще остарееш.Не на съсловието трябва да се сърдиш, а на големия доктор Цвък...Неговата работа е да излови мошенниците и да ги изправи на съд, а не да поставя диагнози.Сам за себе си не може да обясни що му е рядка косата, но е педиатър, патолог и т.н...медицинско светило...
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе @, все за хапчета говориш, винаги всичко докарваш до хапчета, явно друго не познаваш в окаяния си, психично увреден живот. Айде стегни се, не се отвивай толкова. И си пий лекарствата навреме. Може и да помогнат срещу наследствен дебилизъм.
34
1
 
7
 
! Отговори
до разбирател преди 11 години
Явно другаря Цветанов,в борбата си срещу докторите ти е промил мозъка.Няма лекар по света да не иска да лекува болните с най добрите медикаменти,с най съвременна апаратура,но уви в България с тоя нисък бюджет това не може да се случи.затова не се сърдете на докторите ,а се сърдете на хората които ви управляват.Пред последните 4 години здравеопазването се е върнало години назад,и ако случайно се разболеете,ще го усетите веднага.
33
2
 
11
 
! Отговори
ДНЕС преди 11 години
Не може мафиоти и бивши бандити да ни управляват и да има в държавата социална политика.Не може човек който преди двадесет години е събирал рекет,днес да си е променил психиката и да има жалост към болни,пенсионери и безработни.Грандоманското му управление,и явната защита на много богатите му приятели и монополите,докараха срива на малкия и среден бизнес,разруха в здравеопазването/колко пари откраднаха от ЗК/и огромната безработица в страната.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искаме здравеопазване и да останем живи в България:1. Да се премахне паразитната институция ЗДРАВНА КАСА. 2. Да се премахнат ДКЦ-диагностично-консултативни центрове- откъснати от болния, със смешни срокове за лекуване ЕДИН МЕСЕЦ с две посещения! 3. Да се запрати в дън земя ОПЛ джипи, работещи напълно без държавен контрол, превърнали кабинетите си в места за гавра с болните, нагло търгашество и убийство с бездействие и невежество. Върнете ни ПОЛИКЛИНИКИТЕ! И държавните болници!
31
2
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Геноцида сами си го провеждаме хранейки децата си с китайски бутчета евтини салами със генно модифициранасоя,палмово сирене,чипсове и др,евтини отрови за да имаме пари за цигари които пушим в къщи тровейки и потомците си.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-правилно заглавие е:"ДЪРЖАВАТА ОГОЛВА НАРОДА СИ КЪДЕТО СЕ ВОДИ БОРБА ЗА ЖИВОТ"!!!
29
8
 
4
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 11 години
*** ГАДНА ЛЕКАРСКА ПАСМИНА - КРАДЦИ И УБИЙЦИ НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХА, ГАДОВЕТЕ МРЪСНИ.БЮДЖЕТА ИМ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА, АМА ГО СТРУКТУРИРАХА ТАКА,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ ТОЛКОВА.И ЗАТОВА НЕ ПОДПИСВАТ РАМКОВИЯ ДОГОВОР С ДРУГИТЕ КРАДЦИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА.КАТО ТУРИТЕ ДО ТЯХ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ, СЕ ПОЛУЧАВА МИЛА РОДНА КАРТИНА.ВИНАГИ СЪМ СЕ МОЛИЛ САМО ДА НЕ ИМ ПАДАМЕ В РЪЧИЧКИТЕ.
28
2
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Бе то труповете на умрелите не искат да дават - вижте какво става в Пловдив, та за живите ще се притесняваме!До: номер 31Не е вярно това. Бил съм много пъти в спешното на Окръжна Болница (Св. Анна) в София - непрекъснато питат пациенти защо нямат работа, кой ги осигурява, има ли някой осигурен и т.н. - всички бяха българи. Така че не са ти само *** виновни.
27
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моят съсед е лекар. Той ми каза, че когато чукне в системата срещу името на *** без един ден трудов стаж излиза, че е здравно осигурен. С всеки един *** е така. Кой плаща? Ние не искаме да плащаме на ***-***, а нашите близки да бъдат рекетирани и лекувани в мизерия. Време е да се вдигнем и на всекиму заслуженото...
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожарникаря заедно с герб провежда геноцид над българския народ.На съд след изборите тази шайка!
25
2
 
7
 
! Отговори
дофтор преди 11 години
за 2013 г са същите пари за повече дейности-а направи си сметка кой ще е на топа-докторята и ние-пациентите,Будистите си осигуряват като всички преди тях пари за избори и за купуване на индианците
24
4
 
13
 
! Отговори
дофтор преди 11 години
тази система на осигуряване и заплашане на медиците я въведоха политиците от СДС-2000 г-и останалите само я продължиха-да крадат здравните ни вноски за коли на политиците
23
5
 
8
 
! Отговори
дофтор преди 11 години
до шантажиста-защо не роптаеш срещу изземването на 2 милиарда! здравни вности от будистите от нашите вноски или каот др Главен Буда-другите са ти виновни??.*** хора сте и ще си останете-сталинистите на власт ви мачкат,а вие припявате Осанна на Буда-бивш ***,криминално минало и настоящ сталинист.Лекарите му били виновни-Мечката играе според тоягата-казва народът..Или наверно си недорасалче,незнаещо как е било преди 24 г