Международно ни подкрепиха след разкритията за атентата

15 страни от ЕС предложили съдействие, съобщи МВнР
Обновена: 8 фев 2013 17:53 | 8 фев 2013 17:52, Елка Василева
60
Международно ни подкрепиха след разкритията за атентата
Европейските и евроатлантически партньори подкрепиха България след разкритията за атентата в Бургас. Снимка: архив, Булфото

Международната общност подкрепи България след обявяването на резултатите от разследването на атентата в Бургас, се казва в съобщение на министерството на външните работи.

„Европейските и евроатлантически партньори на страната ни изразиха своята подкрепа и солидарност с България в борбата срещу тероризма. Те поздравиха българското правителство за професионално проведеното разследване на атентата на летище Сарафово през юли миналата година. Десетки държави и политически лидери категорично осъдиха всяка форма на тероризъм и отново изказаха съпричастност към жертвите на атентата и техните близки“, посочват от външното министерство.

В съобщението се казва, че 15 страни-членки на ЕС – Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Холандия, Испания, Италия, Малта, Гърция, Германия, Унгария, Франция, Естония, Швеция, Словакия, Дания, Австрия, Ирландия са изразили готовност да окажат съдействие на България, за да бъде доведено разследването на този ужасяващ акт до край и виновните за него да бъдат изправени пред правосъдието. Същата подкрепа страната ни получи от САЩ, Австралия, Канада, Израел, както и от международни организации, сред които Европол, заявява външното министерство. 

„Намираме за особено окуражаваща публично изразената от премиера на Ливан позиция, че страната му е готова да сътрудничи на българското правителство в продължаващото разследване на атентата”, е цитиран  в съобщението министър Николай Младенов, който е благодарил на всички партньори - в ЕС и извън него, помогнали на българските власти за разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
ЛЪЖА №1 преди 11 години
ЛЪЖА И ИЗМАМА ОТ УСТАТА НА ЦВЕТАНОВ- ВСЕКИ ПОДГОТВЕН ТЕРОРИСТ ЩЕ ИЗГОРИ И УНИЩОЖИ УЛИЧАВАЩИТЕ ГО ДОКУМЕНТИ, ДРЕХИ, ПЕРУКИ,МУСТАЦИ, ОБУВКИ И ПОЛЗВАНИ КОЛИ. ТА ТЕ НАШИТЕ БАНДИТЧЕТА ГО ПРАВЯТ ТОВА, ГОРЯТ ВСИЧКО ДО КОЕТО СА СЕ ДОКОСВАЛИ А ОНЯ ТЕРОРИСТА ЩЕ СИ ЗАХВЪРЛИ ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА -НЕГО ВЯРВАМ ТОВА. ТАЯ КНИЖКА Е ПОДХВЪРЛЕНА ОТ САЩ ИЛИ ОТ ЕВРЕЙТЕ И НАРОЧНО НАМЕРЕНА СРЕЩУ ДОБРА СУМА! НА ЦЕЦО СА МУ НАКОВАЛИ КАНЧЕТО В САЩ И ИЗЛРАЕЛ-ЦЕЦО ЛЪЖЕ И МАЖЕ, *** СИ ЦЕЦО,ОЩЕ АПАРТАМЕНТИ ЛИ ЧАКАШ?
48
3
 
6
 
! Отговори
с български документ преди 11 години
Много е вероятно, бургаските атентатори да са израелски агенти. Израел има договорки със съответните страни за изработка на истински канадски, австралийски, британски, ирландски, френски и германски паспорти. За агентите си убийци. Може би агент Буда вече ги снабдява и с български документи.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Терористичните организации в България са бсп и дпс. Дори си издигат паметници на терористите.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И петата колона спиновози не ни подкрепят.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само москва, комунистите.атака и дпс не ни подкрепят защото са терористи
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз също съм против тероризма,но ционистите правят така ,че да изкарват потенциални терористи всички,които осъждат престъпленията им,че уж подкрепяли Хизбула и не знам си кой.АNTIWAR има много хубави статии ,които показват,че ционистите са готови за война с Ливан,откъдето веднъж им изритаха задниците.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Арабите не вземат наемници за убийци. Терористите си имат камекадзета с промити мозъци които от деца чакат да им дойде реда и да им възложат най святото за тях - да убиват евреи и друговерци. Ако е наемен убиеца и е било планувано да стане с дистанционно това не е работа на арабите. Арабския почерк е друг. Надявам се да не е така, но нищо чудно и евреите да са го поръчали. Наистина те търсят причина за войни защото чрез войните икономиката им скача на горе. Трудно е да си го обясните но ....
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздравление феноветебългароубиеци от герб.Със *** на задните части на Израел и Сащ ни вкарахте в война със Хизбула.Благодарете за това на Бойко тиквона и Цецо лъжецо.Най достойната позиция на патриоти е на Станишев и Сидеров.А позицията на Мухобойко ,Цвинокио и техните фенове е на долни лизаци на Америка и Израел
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепят ни....на думи.
40
1
 
3
 
! Отговори
СИМО преди 11 години
на 7юни БЯХ В България и се Видях с БУДА. На 18 юли стана атентата в Бургас .ТРЯБВАХА месец и 11 дена да организираме нещатат с БУДА .
39
2
 
7
 
! Отговори
от 39 преди 11 години
Сега ни плашат с тероризма(за да оправдават огромните суми давани за производство на оръжия и за да ни накарат сами да поискаме да ни ограничат правата).След тероризма,след 10-ина годинки ще ни плашат с извън земни,които уж могат да се преобразяват в хора.За да могат полицията и военните да различават истинските хора от извън земните ще ни предложат да си вкараме един чип в ***, уж за наша сигурност!Който не иска е извън земен, значи враг и т.н... Не вярвайте на медийте, защото всичко е ПР!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евреите са хора които се интересцват от собственото си благополучие. До днес убити евреи има много, но излъган няма нито един. Вечно другите са били лъгани от тях, Има една еврейска поговорка която гласи : - Будалите никога не свършват, те само се сменят, ако не са едни ще бъдат други
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя тероризма и всички негови слуги!!! Затова не подкрепям нито Западния, нито Мюсюлманиския тероризъм(в крайна сметка има терористи мюсюлмани-някои са фанатици, а други изпълняват политически цели, но има и много агенти я на САЩ, я на някоя друга държава, които заради политически цели убиват невинни) Най-големите терористи обаче са тайните служби(и на Запада и тези на мюсюлманите, и на Русия-да не ме обвините, че съм комунист)!!! Та така тероризъм=тайни служби=политика!!!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Sonia Christova До Sonia Виж сега лезбийке. Тозиакт е дело на ***. Вие трябва да платите за убиване на 400 хиляди от елита и 2 милиона убити наскоро т.е. 300 000 милиарда евро. Махай се!
35
1
 
4
 
! Отговори
СИМО преди 11 години
Толкова Бързо ли нападнаха евреите Ливан ?
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ежедневна опасност за живота си живеят палестинците и държавите около ционисткия режим,едно отваряне на новините и събитията го доказва.Лъжата е от дявола,чиито говорител се явява г-жа Соня.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КЪДЕ Е НОВИНАТА ЗА ДВАТА ЕВРЕЙСКИ САМОЛЕТА НАВЛЕЗЛИ ВЪВ ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО НА ЛИВАН? ЕДВА ДОЧАКАХА ЕВРЕЙЧЕТАТА НАШИТЕ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА ДА ОБВИНЯТ ХИЗБУЛА И ВЕЧЕ СА НАД ЛИВАН ГОТОВИ ДА УБИВАТ НЕВИННИ ХОРА.
32
2
 
11
 
! Отговори
:( преди 11 години
Обвинението не работа на българите. Едно време при бай Тодорбеше забранено на израелци да идват в България. Ако някой дойдеше при роднини трябваше виза покана, гаранция от страна на българите и всеки ден ги караха да ходят да се подписват в милицията ни, а през границите ни и пиленеможеше да прехвръкне. *** бяха 4% от населението на страната ни а сега са 25%.България е апетитна страна с хубава природа.*** от Африка и Азия днес ще я нагазят и опустошат, защото сме двор без ограда
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Sonia Christovaима причина да живеят в страх не мислиш ли? Не ми мислиш ли че за всичко си има причина, и причините не са следните: ислямски радикализъм, омраза към евреите и ислямски тероризъм.Познай коя е истинската причина Израел да е най-мразената държава в света!
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪВСЕМ НОРМАЛНО Е В ТАКИВА СЛУЧАИ ДА СЕ ПРЕДЛАГА ПОДКРЕПА. БОРБАТА СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА Е МЕЖДУНАРОДНА, ВСЕКИ ЗНАЕ ТОВА. ДА СЕ ПРАВЯТ ФАНТАСТИЧНИ ТЪЛКУВАНИЯ НА ПОДОБНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ Е ТИПИЧНО ЗА НЕСЕРИОЗНИ ХОРА.