БСП "вдигна" паметник на ГЕРБ - калинка, скакалец и бухалка

Управлението ни беше висш пилотаж, похвали се Овчаров
Обновена: 16 фев 2013 17:51 | 16 фев 2013 17:49,
391
БСП "вдигна" паметник на ГЕРБ - калинка, скакалец и бухалка
Румен Овчаров Снимка: архив, Булфото

Управлението ни беше висш пилотаж, заяви Румен Овчаров пред делегатите на 48-ия конгрес на БСП днес в НДК. Да си спомним как излязохме от властта, през кои четири години се увеличи двойно пенсията в България, кога безработицата беше 5 процента, изреди той.

Политиката беше наша, намалените данъци и осигуровки бяха наша заслуга и наш позитив - не може да ги оставим на коалиционните си партньори, подчерта той и допълни, че тогава с уж десни мерки са се постигнали леви цели.

Сега ни предстои битка, която не сме водили никога - всичко, което може да бъде оплюто, ще бъде оплюто, всичко, което може да бъде компрометирано, ще бъде компрометирано, цялата държавна машина ще бъде хвърлена в тази борба, смята Овчаров.

Според него БСП може да спечели битката, ако се откаже от три неща - да разбере, че няма поединично спасяване, да се спре "търговията" с Бойко Борисов и управляващите за постове, както и никога при никакви условия БСП да не прави коалиция с ГЕРБ. Знам максимата "Никога не казвай никога", но трябва да знаем, че тук става дума не просто за друга политика, а за престъпна империя, заяви Овчаров.

Той припомни как император Калигула е направил коня си сенатор и впоследствие му е издигнал паметник. Ако се направи паметник на ГЕРБ, той трябва да включва три неща - калинка, като символ на неграмотността, скакалец - като символ на всеядността, и мутренска бухалка - като символ на насилието, каза Овчаров.

Георги Пирински репликира, че не трябва да се подхожда безкритично към досегашния опит на БСП. Той отбеляза, че на последните парламентарни избори левицата е претърпяла най-тежката си загуба през прехода и тя се дължи и на това, че в обществото е било насадено впечатлението, че управлението се е подчинявало на частни интереси. Ние създадохме един политически консултативен съвет, който създаваше впечатление, че другаде се решават нещата, създадохме редица поводи да се натрупа недоверие към нас, посочи Пирински и отбеляза, че левицата трябва да върви напред, но без да забравя онова, което й е изиграло лоша шега.

Сега е времето за действие, призова евродепутатът Илияна Йотова. Свърши хубавото време за ГЕРБ, коментира тя и прогнозира оттук нататък само купеста облачност от растящо неодобрение за управляващите и дъжд от оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още по темата: ГЕРБРумен Овчаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВОТО И ДА ГИ ПЛЮЕМ 5 ПЪТИ НИ ВДИГНАХА ПЕНСИИТЕ И ДРУГИ НЕЩА В ПОЛЗА НА НАС. НЕКА КРАДАТ НО И НАС ДАВАТ А ТЕ ЗИ НИ СМЛЯХА НЕ ДАВАТ НИЩО ИДУШАТА НИ ЩЕ ИЗВАДЯТ
285
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашия паметник е лява ръка - десен джоб.
284
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Управлението ни беше висш пилотаж, заяви Румен Овчаров"Защо Р.Овч. все още не е вкаран в затвора?БСП не разбраха ли, че с такива, като него, няма да спечелят изборите?
283
2
 
0
 
! Отговори
Виж преди 11 години
БСП, освен да краде политически идеи и лозунги, очевидно друго не може. Поредното доказателство, че с ГЕРБ са си огледални образи. Лозунгът Рестарт за България и идеята за реиндустриализация на страната са обявени от Николай Цонев, лидер на ПП Нова алтернатива, още в средата на 2012 г.Ето ви и доказателството! novaalternativa.bg/%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0
282
2
 
1
 
! Отговори
Незабравил преди 11 години
Наглец и измамник си ти Овчаров,но рано или късно въпреки съдебната система ще си получите справедливост! Комунистите винаги искате прошка накрая. България е една умираща, изчезваща държава, чието общество е загубило способността си да реагира адекватно на наглостта на подлеците, наметнали върху си наметалата на демокрацията и пазарната икономика, и представящи се за политици и бизнесмени!
281
1
 
0
 
! Отговори
kish44kish преди 11 години
/продължение/ БКП сменя името си и възпроизвежда БСП-та, ДПС-та, ГЕРБ-ерета и Атака, за да се атакува Европа на юрош. Така се установява политически монопол от една ГЛУТНИЦА вилнееща от 1944 год до наши дни. Този монопол е проклятие за България. Той стои зад протестите...отклонява вниманието от фактическия ПОЛИТИЧЕСКИ МОНОПОЛ. Мафия Манолова, Нина дон Корлеоне - навявят мисли други. От ГЕРБ ще " бягат", а на Ахмед ще цункат зад......
280
2
 
3
 
! Отговори
kish44kish преди 11 години
БСП - това е Б/ългарският С/имвол, на П/рестъпността. Тя е приемник на БКП - политическата сила, която ликвидира политическите си опоненти, национализира собствеността,прекарва я през държавата, за да я умножи и ? сега проведе приватизацията, за да я върне на ............мене си. По този начин тя трансформира неограничената си политическа власт / чл. 1 / в икономическа. Ами политическата ?. " "Висш пилотаж", както пише Р. Овч. - продължава
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашия паметник е лява ръка - десен джоб.
278
1
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 11 години
Калинката я НАЗНАЧИ биесипе с ФАЛШИФА диплома.Калинката я УВОЛНИ ГЕРБ заради ФАЛШИВАТА диплома.Така,че другаре калинката си е ваша.........а най-голямата ви калинка е онзи дето се правеше на премиер без ден трудов стаж .
277
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Овчаров беше престъпник, мислите ли, че Борисов и компания нямаше да извадят документи и да го сринат?
276
0
 
2
 
! Отговори
Влади, прероден в US преди 11 години
OBAN- Кажи честно, даже и не знаеш кво е тва, нали?Glenlivet, Cardew,Catel one...И като се замисля колко много не можеш да мислиш като мен, ми се иска да повярвам че дянков може да направи нещо.....само да не го натискаха така....
275
1
 
0
 
! Отговори
влади, прероден в US преди 11 години
Казах ти за обан-а, нали? анонимка...Бъдеще, Бъде...Ще ако ти дойде акъла в ГЛАВАТА!!!!
274
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ, ПРЕРОДЕН В US преди 11 години
BTW(by the way-между другото:превод.бел.ред.)НА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ НЕ БЯХ РОДЕН!!!
273
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей "бъдеЩТе" не се обиждай на образование...
272
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ, ПРЕРОДЕН В US преди 11 години
АНОНИМКА,КАТО СИ ЗАЛЕЕШ КЛАВИАТУРАТА С OBAN SINGLE MALTS.. ПИШЕШ С ПЕЧАТНИ ГРЕШКИ. НО ТИ СИ ИНТЕЛЕГЕНТЕН, ДОСТАТЪЧНО УМЕН ЗА ДА МИ ПРОСТИШ, НАЛИ?
271
5
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Отчаян съм от управлението на Герб, най-вече от Ц.Цжетанов и С.Дянков и се зарекох да гласувам за най-сериозния им противник-БСП.Но след като Станишев обяви, че ще премахне плоския данък, и той ме загуби като глас !
270
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ, ПРЕРОДЕН В US преди 11 години
Анонимка, печатна грешка бе брато...БЪДЕЩТЕ, БЪЛГАРИЯ, НАРОД, ДУША, ЛЮБОВ.... НЕ ОБИЖДАЙ НА ОБРАЗОВАНИE...
269
0
 
2
 
! Отговори
Влади прероден в USA преди 11 години
не виждате ли че ви лъжат? как може да сте толкова сляпи? СтаниШеф, Cost 0ff..DOG-ан, БОЙ-кой борисов, РУМ-ен овчаров, Ганев, сидеров, желев,виденов,праматаров....и тн.тн.....вие кажете име което да е помогнало на родината ни, И кое име ще кажете? ЛЕВСКИБОТЕВ,СТ.СТАМБОЛОВ?Да, те са част от вас. те искаха това което вие искате. те започнаха нещо което ние трябва да довършим. Вярвам във вас!
268
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"социЯлизма е бъдеШТето" - неграмотен и нагъл... такива дойдоха на 9-ти септември да го градят тоя "социЯлизъм".
267
7
 
1
 
! Отговори
влади, прероденв USA преди 11 години
комунисти ли ни наричате бе балъци? кой ви вкара в европейски съуз? кои ви остави раЗерв милиарди левове да се правите на баровци и да леете асфалт ? кой ви създаде бе? не сме комунисти, социалисти сме, мисЛим и живеем за България! социялизма е бъдшщето, ние сме бъдещето, вие ще умрете и ние ще направим от БЪГАРИА КИТНА ГРАДИНА!!!!СМЪРТ НА КОМУНИЗМА СМЪТ НА КАПИТАЛИЗМА ДА ЖИВЕЙ СОЦИАЛИЗМА!!!!