Ще продължавам да помагам, обеща Дянков

Министърът в оставка благодари на премиера
Обновена: 18 фев 2013 14:51 | 18 фев 2013 14:15,
421
Ще продължавам да помагам, обеща Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото

„Благодаря на премиера Борисов и колегите в Министерския съвет за многото часове съвместна работа и постигнатите успехи. Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще“.

Това заявява в кратко съобщение до медиите финансовият министър Симеон Дянков по повод обявена днес рокада в правителството. От съобщението на финансовото ведомство става ясно, че Дянков е подал оставка още вчера. До този момент официални мотиви за ключовата рокада в кабинета все още няма.

Още по темата
Само преди две седмици Симеон Дянков обяви, че би подал оставка, ако не се изпълни държавният бюджет, както и ако падне забраната за тютюнопушене на обществени места, която възприема като борба за по-добро здравеопазване в България.

„Дойдох в България заради Бойко Борисов и ако той отново бъде премиер и ако пожелае, ще работя с него. Ако обаче той не е премиер, аз няма да бъда в България“, заяви тогава премиерът и финансов министър Симеон Дянков в телевизионно интервю.

В подобен случай той възнамерява да се откаже от политиката и „ще се отдам на други неща, като първото ще е писане на книги“, категоричен беше Дянков. Той уточни, че има предложение от американско издателство да пише за грешките на европейските лидери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Симеон Дянков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
4
 
! Отговори
Boiko Borisov преди 11 години
Tebe ni gospod ni maika ti moje da ti pomogne o4ilato kopelence malko !!!
345
0
 
5
 
! Отговори
D.S.S. преди 11 години
Дянков помоща си я заври там къде слънце не те огрява.
344
1
 
5
 
! Отговори
АНТИ ГЕРБЕР преди 11 години
Дянков , никой не ти е искал помоща. За изминалите близо четири гониди видяхме колко пари струваш като финансис. Гола вода си.Затова взимай си куфарчето и дим да те няма.
343
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво става с 2 000000000лв откраднати от здравните вноски кажи бе МУТРО Сигнализирахте за неуместен коментар *** ОТ БГДНЕС Сигнализирахте за неуместен коментар *** ОТ БГДНЕС
342
1
 
4
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Апостоле , ще живееш вечно в съцата ни ! Лошото е , че тези крадливи маскари , които ни управляват , петнят всичко чисто и свято !!!
341
0
 
9
 
! Отговори
ачо преди 11 години
Българинът е бил ЛЪВ още преди повече от 150 години, не случайно така е опреличен от прадедите ни. Нашият нрав е такъв. Седим на сянка и почиваме, но като огладнеем достатъчно, ядем наред. ГЕРБ са поредните, които не са разбрали това.
340
1
 
8
 
! Отговори
Бай Дончо преди 11 години
ДА ГОРИШ В АДА ДАНО У ВЕК И ВЕКОВ!!!!!!!съсипа България и Народа и но Българският Дух е Велик!!!!!
339
0
 
6
 
! Отговори
МанчО преди 11 години
Българите най-накрая започнаха да повдигат юргана с бълхите и явно скоро ще го изтръскат здраво . Дано само да не се намерят пак *** , които да се възползват и да се опитат да лапат за сметка на хората . Трябва да се направи такава система , която да държи политиците в страх , че народът ще им потърси сметка за всяка грешна стъпка .
338
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Марк Хахахахахааааааааааааааааа!!!!! Мощната подкрепа на ГЕРБ??????????????? Човече, аз и моето семейство гласувахме за ГЕРБ!!!!!! На тези избори аз и моето семейство няма да да гласуваме за ГЕРБ!!!!! А като нас са десетки хиляди!!! При Станишев моята малка семейна фирма просперираше,правехме оборот,имахме търговски партньори! При ГЕРБ е почти на ръба на оцеляването!!! Случайно да знаеш колко такива фирми фалираха за тези 4 години? Хиляди!!!!!
337
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков, не ти искаме помощта! Искаме да ти забравим съмнителното нежно гласче и меките китки!!!
336
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Съжалявам че напуснах точно сега, а исках да присъствам на тържествата по случай годишнината от обесването на Левски.
335
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sami vijdate che i taia *** diankov otide v shtatite a ne ostana tyka triabva i nie da se maxame ot taia skapana darjava , a ne samo d ana lajat tia politici veche 23 g
334
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GERB OSHTE DVA MANDATA!!!
333
1
 
2
 
! Отговори
Иванич преди 11 години
До 370! Ама каква постъпка на Дянков аплодираш, Бойко му каза "Дай си тука оставката чи ша тъ и у ***...то" и той си я подаде! Какво НЕ, какъв МЪЖ? Той Бойко си го назначи и си го беше приготвил за бушон и сега преди изборите го изрита и с него ще се оправдава. Не знам само до колко Мат'ряла ще се фане на въдицата!
332
0
 
10
 
! Отговори
Анти Кура му Дянков преди 11 години
Недей да мърсиш по-вече икономиката на милата родина! Ти я съсипа в служба на Американските интереси! Даже Англичаните не харесват такава служба! Проклет да си Дянков и твоят покровител и той да е проклет!
331
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков излиза на платен отпуск за 4 години не е използвал годишнините си до изборите щял да е в отпуск а Борисов казва че го е остранил за успокои народа да не протестират. Това е ревулютция браво само така до оставката на правителството иначе те срам нямат и да се сетят за народа
330
0
 
4
 
! Отговори
Raytchev преди 11 години
След поразиите ,които направи по-добре хич не се мяркай !
329
4
 
4
 
! Отговори
Милен преди 11 години
*** коментари, някой от вас , разбира ли нещо от икономика и мърдал ли си е *** по далеч от съседните ни страни ?.....Жал ми е , добре че качиха тока за да се осъзнаете малко, но и толкова не сте се осъзнали, че фалиралата НЕК беше приватизирана за да й се покрият дълговете и колко мизерия,в същност ,можеше да ни очаква на фона на яката рецесия в Европа. Всички политици са ***,те са част от народа, икономистите просто си вършат работа.
328
10
 
8
 
! Отговори
Марк преди 11 години
Аз симпатизирам на ГЕРБ!Борисов, обаче се оказа много слаб!Клекна пред едни протести на *** и се уплаши от фермерите!За цялото управление на ГЕРБ не направи един митинг, за да се види мощната подкрепа, която има!Но той падна много ниско в популизма си!Да махне найсилния си министър!А Дянко има лични фенове в герберските среди, които не знам дали вече ще гласуват за ГЕРБ!!Борисов, колко жалко, че се оказа един суетен човек!
327
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм политически обвързан но днешната постъпка на Дянков е достойна за аплодиране. Човекът каза НЕ, НЕ и НЕ на взимане на 1 000 000 000 лв. от резерва! Опълчи се на ББ и като мъж си подаде оставката. Не харесвам Дянков изобщо но постъпи в този момент като МЪЖ!