Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът
Обновена: 20 фев 2013 20:32 | 20 фев 2013 09:19,
4709
Борисов се отказва, хвърля оставка
Снимка: архив, Impact Press Group

Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС.

„Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме, заяви Борисов.

ГЕРБ дойде на власт по демократичен път. Вчера направихме максимума, за да удовлетворя исканията на протестиращите. От днес на практика няма какво повече да направим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той благодари на парламентарната група на ГЕРБ, на независимите народни представители, че са подкрепяли правителството.

Министър-председателят допълни, че не желае кръв по улиците.

Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа, заяви Борисов.

Дойдох да ви кажа лично. Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Оттук натък българите да си избират, заяви Борисов.

"След като искат такова управление на държавата, да го имат. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хората и няма да има политически дебати, а ще се плашим с протести. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи. Колеги, няма да правим структурни промени днес. На обед, г-жа Цачева, ще депозирам оставката на кабинета. Желая ви лек ден", бяха думите на Бойко Борисов.

В служебно правителство няма да участваме, категоричен беше той.

Почти цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов, дойде на днешното заседание на Народното събрание. Депутатите го изпратиха с бурни аплодисменти.

На днешното заседание на парламента трябваше да бъдат гласувани промените в Министерския съвет, предложени от министър-председателя. Борисов предлагаше министърът по еврофондовете Томислав Дончев да заеме и поста министър на финансите, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да стане вицепремиер.

Парламентът трябваше да гласува освобождаването на Симеон Дянков като вицепремиер и министър на финансите.

Парламентарната група на БСП не влезе в зала, както заплаши вчера. От НС отсъстват и народните представители на ”Атака”. Съвсем малка част от ДПС влезе в зала. Парламентарните групи на тези партии бойкотират заседанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4709
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
762
6
 
8
 
! Отговори
УЛИЧНА ДЕМОКРАЦИЯ преди 11 години
Улична демокрация, в авангарда на която имаше доста футболни хулигани и яхната от опозицията! Е честито! Знаете ли защо Русия ще върви напред, защотото там имаше митинг ПРОТИВ ПУТИН и такъв ЗА ПУТИН! А ние сме си просто едни П*ТКИ. Това за съжаляние е истината. От служебно правителство 3-4 месеца преди изборите ВСИЧКИ ГУБИМ! Освен това на сцената липсва ПОЛИТИК с КАУЗА и идея около която може да има национално обединение. Станишев, Доган, Костов, Кунева..изберете си сами. Не съм гласувал за ГЕРБ
761
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, наивни ***.Правите се на много умни с тези празни приказки " да изберем някой, но да не е ДСП, ГЕРБ, ДПС, Костов и Атака".И кой според вас извън тези ще изберем???Много хубаво звучи, за в кръчмата, но реалността е друга. Извън тези няма за кой да гласуваме, така че си запазате тези имагинерни мисли за себе си.Да, хубаво би било да има някой извън тези партии, но за съжаление НЯМА.Така че спрете да се радвате на тежкото положение, в което няколко *** на Орлов мост поставиха дър
760
1
 
7
 
! Отговори
МОТОРИСТ преди 11 години
Абе,КЪДЕ Е СТРАНДЖАТА,ВАСИЛЕВ,ОПТИМИСТ
759
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУСНАЦИТЕ КАЗВАТ ....ДУХНУТ СЪПНУ
758
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Програма на телевизията: 09.00-24.00 - Крахът на 3 1/2 Райх. (на живо)
757
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецооо, преговорихте ли пиесата с парите в скрина, че май скоро ще ти трябва?
756
5
 
8
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Ако някой си мисли, че Бойко Борисов и ГЕРБ се отказват от властта, много се лъже. Тепърва ще видите колко от насъбраните от контрабанда и далавери пари ще хвърлят на следващите избори. А наивниците вече плачат за тях.
755
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващия де ще ви управя за 800 дена ,ще ви вкара престъпниците в затвора и ще настане рай на земята ,да вземете и на него да дадете един глас от лудост ,а после да не се чудите що така !Много дори го изтърпя народа ,на вдигането на пенсиите трябваше да го изритаме ,но на ви сега празна хазна!Живот на студено и тотална агония на икономиката!
754
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Подаде оставка заради международният отзвук за насилието и защото окраде и държ резерв. Демокрация по мартенски !!!!
753
8
 
14
 
! Отговори
Жалко, жалко преди 11 години
Достойна стъпка на Борисов. Правителството си вършеше работата добре. Просто не може да раздава пари, които няма. И Меркел да дойде няма да станем за половин година Германия. Който и да дойде не може заплатите да са по 1000 Евро от утре не разбрахте ли. Трябва въобще да се радваме на помощите от ЕУ, че иначе още с магарета щяхме да се движим. Източна и западна Германия е обединена от 22 години и ощеееее има разлика. Трябват много десетилетия.
752
1
 
9
 
! Отговори
mitak преди 11 години
ГЕРБДоходите са замразени при постоянно скокообразно растящи цени на всички потребителски стоки и услуги Икономиката е колапс, заради политиката на неизплащане задълженията към бизнеса от страна на държавата и ликвидиране на хиляди малки и средни фирми. Здравеопазването и образованието са в тотален разпад.
751
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На власт ще дойде който кажем, сега с оставката ще се променят рейтингите на партиите, не се заблуждавайте, че оставката автоматично ще върне предишните.
750
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
good luck
749
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, признавам си,че си пич. Не знам какви са ти съображенията, но все пак показа достойнство,каквото останалите политици нямат! През тези 4г. дано си разбрал,че да ръководиш държава е трудно и сложно и не е задължително да го можеш, но е задължително да се оттеглиш,ако разбереш,че не можеш.Ти направи това, макар че доста закъсня и държавата е банкрутирала.
748
3
 
19
 
! Отговори
Иван Ангов преди 11 години
Не мога да издържам повече, сега вече ще се евакуирам от държавата барабар с семейството си. Бойко защо гласувахме за теб? За да ни предадеш? Някакви скинхедс *** метнали два камъка и айде подава оставката. Няма да седя вече и минута в тая държава. Не искам да ме управляват *** и турци! Не искам отново на власт отговорниците за това, което се случва!
747
11
 
7
 
! Отговори
Кой беше този? преди 11 години
Сбогом, ***! Одете да ритате мачле у затворо.
746
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към 791 - научи се да пишеш!
745
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХАК ДА ВИЕ ***
744
11
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
При тази оставка пак ще дойдат - Станишев, Доган, р. Овч, Кунева и ще окошарат бандетата-будисти на власт!. Искаме Борисов да бъде СЪДЕН всички национални предатели, които продадоха и изнесоха МАЙКА БЪЛГАРИЯ, всички БУДИСТИ и АПАРТАМЕНТАДЖИИ в панделата!
743
7
 
15
 
! Отговори
сПИШ ЛИ ЮРОДЕ? преди 11 години
При тази оставка пак ще дойдат - Станишев, Доган, р. Овч, Кунева и ще заметат следите, които ги компрометират!. Искаме Борисов да остане и да СЪДИ всички национални предатели, които продадоха и изнесоха МАЙКА БЪЛГАРИЯ!