Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ

Земан: Всяко правителство да защитава компаниите си в чужбина
Обновена: 22 фев 2013 15:42 | 22 фев 2013 13:02, Елка Василева
282
Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ
Президентът Земан настоя за защита на ЧЕЗ в България. Снимка: Reuters

Новоизбраният президентът на Чехия Милош Земан разкритикува чешкото правителство, че не е направило достатъчно за защитата на чешката електрическа компания ЧЕЗ в България, съобщи радио „Прага”, цитирано от БНР.

Дълг на всяко правителство е да защитава компаниите си в чужбина, обяви Земан. Той призова администрацията на премиера да използва всички налични възможности като контактите в Евросъюза, международните арбитражни механизми и преговори с правителството на България, за да защити чешките национални интереси.

Чешката държавната електрическа компания може да загуби лиценза си в България след масови протести срещу високите цени на тока. От компанията посочиха, че процедурата за отнемането на лиценза в България е необоснована.

Действащият президент Вацлав Клаус също разкритикува чешкото правителство, че заема „пасивна позиция” в спора, като заяви, че ЧЕЗ се е превърнал в изкупителна жертва на социалните вълнения в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
тати преди 11 години
КАК ТАКА БЕ ???/ за ЛОТ-4/ 80% от парите са платени а само 16 км са построени от общо 49 км и сега и парите ги няма и на работилите фирми не е платено и В.Бошков ми се ослушва дали влака ще мине Е за точно такива изпълнения от 23 години насам и такива ослушвания сме на улицата и няма да има край докато парите не се върнат - политиците всичките до сега не сменим и докато не заработи машината по правилата . Защото са ни СБЪРКАНИ ХОРАТА а не законите и правилата
146
5
 
5
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Бойко толкова отчаяно се мъчеше, че направо се скъса по шевовете от лъгане. 3 години грабене и като опре ножът, избяга веднагически.
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗЕМАН ДА СЕ ЗЕМЕ В РЪЦЕ ИДА СИ ВЗЕМЕ ПРИКАЗКИТЕ НАЗАДЧЕ ЗА ДА НЕ ВЗЕМЕМ СОПИТЕ ИДА ЗЕМЕ ДА ВИДИ КАКВО ЩЕ СТАНЕЧЕ ЩА ЗЕМЕМ ДА МУ БИЕМ ЧУТА НА ЧЕЗ И ДА ИЗЧЕЗНЕ ЧЕС ОТ БЪЛГАРИЯАРЕ, ТРЪГНАЛ СЕ БЪРКА В ЧУЖДА ДЪРЖАВАИСКАМЕ ВОЕНЕН РЕЖИМ А НЯКОЙ ЗАСТРАШИ СТРАНАТА НИ ПРИКАЗКИ ИЛИ ДЕЙСТВИЯ, ОСОБЕНО В ТОЗИ МОМЕНТ, ЩЕ ЯДЕ ГОЛАТА ОПАШКА И КЮТЕКТАКА ЧЕ ЗЕМАНЕ, АРЕ ЗЕМИ СИ СТОЙ У ПРАГА ДА НЕ ДОЙМЕ НИЕИ ЗЕМИ ЗЕМАНЕ ДА НЕ СЕ ОТВАРЯШ МНОГО МНОГОЗЕМИ СИ И ЧЕЗ И ЧЕЗНИДА НЕ ТИ ПРИПОМНИМ ПРАЖКА ПРОЛЕТ
144
0
 
3
 
! Отговори
до 154 преди 11 години
Виновни не виновни това е. Като са подписани вече договорите се съобразяват с тях.Проблема е ,че тези които направиха далаверата на гърба на народа са милионери и хич не им пука. Плюс това никой не им е търсил сметка и явно системата за правене за правене на пачки си работи.Аз лично виждам ако се излъчат от протестиращите управляващи бъдещи милионери.Това е грозната действителност в България за съжаление.Щом хората нямат чест и манталитет решението е тоягата и сурови наказания.
143
3
 
4
 
! Отговори
божан преди 11 години
А бе Бойко и Герб България не защитиха, та ЧЕЗ ли! Айде да се махат и ЧЕЗ и ГЕРБ от България - угоиха се и ни разориха!
142
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕРП-тата взеха лиценза на тиквуняка върху властта!
141
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрата 3 и половина години дрема, а сега се изсули като Винету пред компютър :) щял да вземе лиценза :))) освен да вкара държавата в международен скандал друго не постигна :)))Е топлофикация София като е държавна и не е на чужди фирми проблемите по-малко ли са ???Конкуренция трябва, конкуренция, ама не им изнася на мутокомунистите
140
0
 
6
 
! Отговори
kapo преди 11 години
Ако чехите искат с нещо да помогнат - да ни изпратят Вероника Земанова за премиер!!!
139
0
 
4
 
! Отговори
Драган преди 11 години
ДКЕВР са много виновни , не защитават нашите интереси . Да се уволнят всички и се назначат хора с конкурс . Председатела да се избира от хората през интернет .Граждански контрол на дкевр . Да се отчитат на 3 месеца , какво са свършили - на сайт ! Важни решения на комисията да се предават онлайн . Всички да знаем какво се случва !
138
0
 
3
 
! Отговори
Явор преди 11 години
Ами приберете си ги обратно в Чехия, или и ти *** от тях на гъба на Българския народ
137
0
 
5
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#150, леко да не ти излезе пяна на устата! На чий бизнес дават кредит банките, бре? А и човека не ти казва да няма лихви, а да не са тройно по-високи от тези, в страните с петорно по-високи доходи. Ти някаква логика ли в това, освен геноциден план за тоталното обедняване на българския народ и превръщането му в крепостни селяни?
136
0
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#145, решението е едно-единствено. Ако някой не осъзнава какво е то, значи и да му се обяснява е безсмислено.
135
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ощетен147Ти какъв си, бе?Комунист?Ще гониш бизнеса и банките и останалите чуждестранни компании.Ами, като си имаш пари никой не те кара да взимаш кредити от банките.Или искаш да ти ги дават, но без лихва, че сигурно и да ти дават пари, за да им вземеш кредитите.Ама сме заблуден народ.Тръгнал той да гони и да национализира.Тези банки и компании дават работа на хиляди хора, също и кредити на бизнеса и на тези, на които са им нужни.
134
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
OOOOOOOOOOOO..........MAI SA MU SPRELI KOMISIONITE ...
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕЗ ВИЕ СТЕ КРАДЦИ - ЕЛАТЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ЗА ДА ВИДИТЕ КАК СЕ СЕ ПЛАЩАТ СМЕТКИ С КРЪВ И ТОГАВА СЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ АКО ВИ СТИСКА!
132
0
 
8
 
! Отговори
ощетен преди 11 години
Аз предлагам да изгоним не само ЧЕЗ и всички чужди банки даващи ни уникалните 10% лихви.Всички грабители ВЪН. Не стига че сме най-бедни в Европа, а пък им плащаме най-високите лихиви и сметки за ток. Как може в почти цяла Европа да се работи с лихви 1-3% , а в БГ 10%. Ами и аз да съм банка и аз ще си направя офис във всеки БГ град.ВСИЧКИ ГРАБОТЕЛИ ВЪН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
131
0
 
8
 
! Отговори
ха сега преди 11 години
Като се замисля Чехите си пазят фирмите дето крадат от България.Вярно ,че крадът по-малкоот останалите мафиоти ама и те крадът.Българио изгони наглите чужденци после осади българските крадци и ще се оправиш.
130
1
 
2
 
! Отговори
БОКО-МАГИСТРАЛКАТА преди 11 години
Господин Хейтър,моля без обиди и нападки обяснете човешки, на тук четящото множество,какво за бога,вие предлагате.МНОГО ОТ НАС ВЕЧЕ ПРЕВЪРТАТ ОТ МИЗЕРИЯ не виждат никакъв изход и оскотяват,ако само ще се обиждаме,то тогава преливаме от пусто в празно и няма смисъл да си пишем .
129
1
 
5
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
Ей, люляци, кой хариза на чужденци правата да стрижат народа? Българи! Под чия закрила се извършва стригането? Пак българи! Като не си платиш сметките, чешки съд ли ви съди, бе? Не, български! Кой идва по къщите да ви описва имуществото и да го разпродава или ви налагат запори? Български съдия-изпълнител с български полицаи и български мутри! Чехите ви виновни ... стадо маймунско!
128
0
 
5
 
! Отговори
Драган преди 11 години
Това , че не се е протестирало много 2005 - 2009 , означава ли , че не трябва да се протестира ? Българите са развдинени , само сметките ни свързват и общите мъки. Много тъжно . Ние се мразим един друг , как да протестираме заедно за различни проблеми ?