Съветът към президента - буламач с ченгета!

Прокопиев ще е служебен премиер в сянка, смята лидерът на РЗС
Обновена: 1 мар 2013 14:57 | 1 мар 2013 10:27,
125
Съветът към президента - буламач с ченгета!
Яне Янев Снимка: БТА

Поредна порция критики и остри обвинения отправи лидерът на РЗС Яне Янев. Този път причина за недоволството му беше Общественият съвет към президента за бъдещото служебно правителство, който явно никак не му се харесва.

Кой е изпратил тези лица в този съвет? Повечето от тях би трябвало да са клиенти на прокуратурата. Може би президентът трябва да покани и главния прокурор, скочи Янев. Той изрази недоволство и за начина, по който са подбрани членовете на въпросния съвет.

Тези, които се афишират като представители на протестиращите, кой ги избра, на какъв форум, риторично попита той. По негови думи съветът е ”каша буламач” от хора, които са ”бивши ченгета, ДС и БКП функционери и синдикални босове, които не декларират доходите си”.

Янев стигна доста далеч, като обясни, че президентът най-вероятно подбира контактите си на база това кой има най-висока парична гаранция и кой е клиент на прокуратурата. Вижте колко е гаранцията на Огнян Донев, заяви още Янев, нападайки шефа на КРИБ.

Още по темата
Янев направи две сравнения за Обществения съвет. По думите на лидера на РЗС от една страна, той прилича на болшевишките съвети от 1917 година в Русия. Ние какво искаме - анархокомунизмът да вземе властта, попита риторично Янев.

Другото сравнение, което той направи, беше с „тройката – Кобурга, Станишев и Доган“.  Ние считаме, че този съвет е извънконституционен орган. Според Янев чрез този съвет президентът се опитва да си присвои права, които не му е отредила Конституцията.

Ние питаме на база на кой действащ закон ще се уреди действието на този съвет. Президентът чрез легитимиране на нелегитимни органи драстично нарушава Конституцията, допълни още лидерът на РЗС.

Янев подчерта, че лицата от съвета се опитват да ”яхат” властта. Той призова председателят на парламента Цецка Цачева да се намеси и да запази институционалния характер на републиката. България е парламентарна република, заяви Янев.

Той дори успя да прогнозира кой ще е служебният премиер, но в сянка. По негови думи над Обществения съвет е надвиснала дългата ръка на Иво Прокопиев, който ще бъде служебен премиер в сянка.

Господин президент, признайте си, за да ви олекне, обърна се Янев към държавния глава Росен Плевнелиев. Според лидера на РЗС президентът трябва да си свери часовника.

Ако целта му е просто да прехвърли отговорността му към съвета, няма как да се случи, категоричен беше Янев.
РЗС настояват президентът да се върне в конституционните си правомощия. Опитът да легитимирате едно сборище от хора е много опасно начинание, допълни той. По негови думи това може да доведе до още по-голяма дестабилизация и делегитимация на цялото държавно устройство.

Прави впечатление, че оценките на Янев за съвета доста приличат на оценките на премиера в оставка Бойко Борисов. Той днес също обясни, че Общественият съвет му напомня на тройката  Станишев, Доган и Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
7
 
! Отговори
лази преди 11 години
До bunnyМани, мани, то ще бъде едно голямо крадене.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименче то и полетиците са хора а хората станаха по полетици от полетиците
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастието на президента е, че си е назначил много некъдърни съветници. Изключително некомпетентни и една част - ченгета.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янке..."Опитът да легитимирате едно сборище от хора е много опасно начинание, допълни той."...Пази се от тези които се осмели да наречеш сборище!!!! Защото ще те боли много!!!! Метлата и теб ще те подхване!
27
0
 
25
 
! Отговори
bunny преди 11 години
След като Иво Прокопиев ще бъде премиер в сянка, ще може ли да излезе от сянката и да плати задълженията на фирмите си?
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EI TOQ SAVET IM SLUJI KATO POJARNA DA POTU6AT GLASA NARODEN . OTNOVO NQKAKVA MIMIKRIA NA DEMOKRACIA NA DEMOSA . AMI NA LI KRAGA NA OLIGARSITE NI DOKARA DO TOVA DEREDJE , NALI TQHNOTO LOBI GLASUVA 6IBANITE ZAKONI KOITO RABOTQT ZA TQH . EDIN VID OTNOVO NI TIKAT KAM BARZI IZBORI , KOITO DA IM LEGITIMIRAT VLASTA , A DO IZBORITE DA OVLADEQT DE 6TO IMA NOVOSAZDADENA NQKAKVA GRAJDANSKA STRUKTURA . KAKTO NAVREMETO NAPRAVIHA S PARTIITE . NABUTAHA TEHNI HORA I GI PREVZEHA OT VATRE DA IM SLUJAT
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янке ле Янке...."Тези, които се афишират като представители на протестиращите, кой ги избра, на какъв форум, риторично попита той."...Скоро ще разбереш кой ги е избрал...Не *** от твоята гей-дружинка...И млъкни по добре,защото си един от тези за измитане...дупелизецо!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** народ - крадливи политици!
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е те тоя червей трябва не само да бъде изметен от политиката, но и от държавата. Гнусна твар.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янка е много изострена. Кво тана с измислената му комисия ? Вкара ли некой дупетатин у затворя или всите са честни и непорочни
21
3
 
14
 
! Отговори
Я НЕ преди 11 години
ЯЗ НАЙ-МОЕМ ДА КРИТИКУВАМ!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Обществен съвет обещаха, че ще го предават онлайн на сайта на президента от 14 ч., ще видим какво ще надробят.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политиците нямат думата. Това е обществен съвет. Друг е въпроса, кои са се намърдали там.
18
4
 
21
 
! Отговори
Яне Духачев преди 11 години
Абе Буди Будев докога ще се появява по медиите ? Това недоразумение ако държеше първоначалния курс въпреки че е противяга можеше да има голям успех но сега след като лиза и духа на Буда никой не желае да го чуе ! Щял да уволни Бойко хаха ходи в Израел на инструктаж сложи си червило на устните , лакира си ноктите и формалната му булка му депилира дупарата и сега чака новият месия с тубичка мазен лубригантен гел
17
2
 
23
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Еййй верно ли че целия Бизнес Пакр София ще влезне в служебния кабинет.Хей Прокопиев, сладък мурджо, хитрец, евала, браво!
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яне днес е ***.
15
0
 
22
 
! Отговори
един преди 11 години
Хубавите хора не им се занимава с политика..лошото е, че политиката се занимава с тях
14
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Президента е пионка!Заедно с ГЕРБ - в историята!
13
2
 
17
 
! Отговори
опа преди 11 години
Кукловода на президента скоро може и да се покаже ..
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яне е прав , но води много ку.венска политика!