Здравната система е пред колапс, скочи БСП

Борисов си намирал кадрите по "кръстовища и бензиностанции"
4 мар 2013 16:40,
138
Здравната система е пред колапс, скочи БСП
Емил Райнов. Снимка: архив Булфото

Трябва да се вземат вземат спешни мерки, защото иначе здравната система ще изпадне в колапс, заяви здравният експерт на БСП Емил Райнов.

От левицата алармираха, че състоянието в здравеопазването е критично. Според червените това се дължи на цялостния хаос, който са създали ГЕРБ по време на управлението си. Райнов, който е бивш здравен министър и бивш председател на Управителния съвет на Здравната каса, днес начерта спешни мерки, които да предотвратят колапса.

Червените настояват за извънредно заседание на здравната комисия в парламента, на което да бъдат изслушани здравният министър в оставка Десислава Атанасова, управителният съвет на НЗОК и шефът на касата Пламен Цеков.

По думите на Райнов комисията не се е събирала от три седмици, а председателят й Даниела Дариткова “я няма никаква“. Втората спешна мярка, която предлагат от левицата, е връщане на обемите, дейностите и заплащането на болниците на нивата от 2012 година.

Червените настояват още да бъде поета персонална отговорност за състоянието на здравната система. Според Емил Райнов такава отговорност носят министър-председателят в оставка Бойко Борисов, Министерският съвет в оставка, здравният министър в оставка Десислава Атанасова и ръководството на НЗОК, както и Дариткова.

Бойко Борисов четири години не разбра какво се случва в сектора и четири години събираше хора от кръстовища и бензиностанции, възмути се експертът. Думите му бяха напомняне към историята около назначението на третия от четиримата здравни министри в кабинета “Борисов“ Ана-Мария Борисова, за която самият премиер е разказвал, че я е открил на разклон.

Райнов попита и защо Валентин Николов, директор на АЕЦ “Козлодуй“, е член на надзорния съвет на НЗОК и на база на какво образование е назначен.

Левицата настоява още да се върне подпомагането на малките общински болници.

Дузина общински болници фалираха и близо 2 млн. души нямат достъп до никакво здравеопазване, обясни Райнов. Той призова да се направи пълна ревизия и на цените на медикаментите, които по данни на левицата са скочили драстично по време на управлението на ГЕРБ.

По думите на червения експерт прокуратурата и компетентните отговори трябва да се намесят заради стопилия се резерв на НЗОК. Според Райнов тройната коалиция е оставила резерв от 1 млрд. и 600 млн. лева.

Симеон Дянков и Борисов направиха най-лошото престъпление – по време на криза, когато този резерв трябваше да влезе в помощ, него го няма, заяви Райнов. По негови думи те са били усвоени за неясно какво и компетентните органи трябва да се заемат с изясняване на този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DA SKOPIM KOMINISTITE V BG
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami ti muhlio kato be6e direktor na kasata tq be v koma
114
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А младежите на гербераското движение къде са настанени да се включа ? Яко писанье пада ....................
113
5
 
3
 
! Отговори
Изпързаляни преди 11 години
Според източника ни наставник на младите, които пишели на лаптопите си дори по време на обяд, е бил Кирил Добрев. Два пъти в седмицата групата пристигала в хотела/който в региона се свързва с имената на Божидар Данев и Румяна Балабанова/, "с две бели бусчета", а веднъж била посетена и от председателя на БСП Сергей Станишев. Той раздал награди на младежите, а след щедра почерпка един от коментаторите в социалните мрежи се изтървал на неподходящо място: Ще бутаме правителството, България ще стане като дискотека - ще светва и ще угасва".
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е този Райнов трябваше да бъде изгонен от НЗОК още през 2002 година. Той фактически управляваше здравната каса задкулисно цели 10 години и сега когато тя е във фактически фалит той тръгна да търси отговорност от пионките си Цеков, Атанасова, Дариткова и другите негови марионетки. Не байно този път няма да ти мине номера, ще трябва да си изсълбаш попарата която забърка.
111
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крайно време е да стане ясно, че бунтовете срещу ГЕРБ са истинско добро за България и ако БСП ги подклажда, това ги прави достойни българи!
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
parvanov e namesen v byntovete i svalianeto osnovno na borisov stanishev sashto.izkali sa voina .
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boklyciiiiiiiiiiiiiiiii,ste i boklyci shte izmrete *** chervena .
108
4
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Крайно време е Европа да разбере,че Станишев подклажда бунтовете в България,с помощта на младежките структури на БСП.
107
1
 
5
 
! Отговори
Те преди 11 години
И държавата е в колапс. Къде е сега онзи алкохолик д-р Игнатов май беше, който въведе това безумие наречено "нова здравна система". Свил се е *** и си трае, докато народа се гърчи пред лекарските кабинети.
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То и БСП е в колапс, ама такава черна дупка ще отвори после след себе си, че ще изсмуче цяла България. Безследно.
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в системт на здравеопзванет.о са се вкопчили потомствени връзкари-з тях са всички места з а специализции.обикновен лекар или зъболекар няма достъ до тях.не искат старите комунистически кокумявки д допуснат друг,освен техните деца да учат с държавн пар,за да може после да скубят хората в техен си картел.бръкнаха им в здравето герб като рекох да отпуснат повече места за нови хора.
104
1
 
5
 
! Отговори
Rodljubetz преди 11 години
deputatite ot GERB da ne spiat, a momentalno da zapochnat da alarmirat Evropeiskia sujuz, za roliata na Stanishev v podbujdaneto na buntovete. ne zabraviate che sme strana chlenka na EU, ne ni ostaviate v lapite na Chervenia zviar ! ne mojem da si pomognem sami, samo Evropa moje da ni pomogne !
103
0
 
9
 
! Отговори
доктора преди 11 години
Този Райнов, срамно е да го титуловаме д-р, е един от най-големите крадци в историята на МЗ. Повече от него е крал само Цеков, от НДСВ, но те двамата си бяха партия. Не разбирам защо някой дава думата, или отразява глупостите на едно ченге, което не е никакъв доктор, а мерач на кръвно налягане и алкохол на пилотите, и естествено доносник. Вярно, че е и гей приятел на Сергей Станишев, но все пак.. бива ли?
102
1
 
4
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
pomnim pomniiiiiimmm.vie byahte i po-loshi.zatova vi nesteme veche.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки един политик или една партия като тази в една както казвате бяла страна би се саморазпуснала и би казала ще се върнем когато променим нашата политическа програма и нашите възгледи но алчните и мръсни *** тук няма да го направят никога защото извън това поприще те не биха били нищо освен трудоваци.
100
1
 
9
 
! Отговори
боб4о преди 11 години
А същността на БСП каква е....
99
1
 
9
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
А същността на БСП каква е бе ***?
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същността на ГЕРБ е омразата към БСП. Нищо градивно не се очаква от подобна позиция...както се и потвърди.
97
0
 
0
 
! Отговори
от 103 преди 11 години
До до 83 кой ми писа минус и на кого симпатизира нещо лошо ли написах.