Финландия твърдо против приемането ни в Шенген

Причината: високо ниво на корупция и липса на правова държава
Обновена: 6 мар 2013 15:11 | 6 мар 2013 09:14, Елка Василева
186
Финландия твърдо против приемането ни в Шенген
Финландия смята, че Румъния и България са твърде корумпирани. Снимка: архив, Булфото

Финландия обяви официално тази сутрин, само ден преди началото на Съвета за правосъдие и вътрешни работи, че се противопоставя на влизането на Румъния и България в Шенген, съобщи румънският вестник "Ромъния либера".

Вътрешният министър на Финландия Пейви Ресенен заяви, че Румъния и България са били приети твърде лесно в Европейския съюз, според електронното издание на финландската телевизия YLE.

Още по темата

Позицията на Финландия не е свързана с проблемите с ромите, които просят по улиците. Причината е високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава, обясни Ресенен.

Както правителството, така и парламентът на Финландия смятат, че Румъния и България са твърде корумпирани и не спазват принципите на правовата държава, което е условие за присъединяването към Шенген, посочва изданието.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви в понеделник, че има най-малко седем страни, които се противопоставят на влизането на Румъния и България в Шенген, без да ги назове.

Премиерът Виктор Понта обяви, че Букурещ няма да настоява за гласуване на решение за влизане в Шенген на предстоящия на 7 и 8 март съвет на ЕС, след като германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих заяви в интервю за сп. "Шпигел", че Германия може да използва правото си на вето.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
3
 
! Отговори
ДО ТРАК преди 11 години
142Брей, брей , брей...Чак в Германия ли отиде за да следиш немските новини!Товаа, че Меркал беше в Турция го знаем и без да сме в Германия, защото има интернет например!!Хайде да си избиваш комплексите другаде, а!А това, че Меркел е била в Турция и е обещала на Турция да и се признае статут на "страна кандидатчлен за ЕС" съвсем не означава, че тя може да влезе в Шенген!!Разбираш ли малкия?!?
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO 156 NAPYLNO SI PRAV , I DRUGO BIH DOPYLNIL KATO SA V CHUJBINA *** i turcite KAZVAT 4E SA BULGARI a tuk v BULGARIA SE nari4at cigan i turci
133
0
 
3
 
! Отговори
Verena преди 11 години
cqlata rabota e zaradi skapanite ***,koito idvat i precakvat vsichko ili turcite deto pravqt sumati deca i chakat na durjavata za pomoshti v Germaniq,tuka nikoi ne haresva *** i turcite zashtoto jiveqt na gurba na durjavata,a samoto nemsko naselenie strada ot tova,zashtoto horata rabotqt plashtat visoki danaci,a skapanite *** se vodqt bezrabotni i vzemat pomoshti,e za tova ne iskat bg nikade v evropa zaradi skapanite *** i turci aide marsh v turciq i indiq sgan dolna!!!
132
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Imache edno interwu s finlanski skotowudi po Holanskata televizia.Na waprosa, kolko eleni ima , finlandeza kaza slednoto.Nikoi v Finlandia nqma da ti kaje tova.Dori i danachnoto ne znae.Eee, posle nqmalo korupzia v Finlandia.
131
1
 
7
 
! Отговори
slav преди 11 години
Шенгенското пространство е премахване на граничният контрол между държавите членки и абсолютно свободното движение на хора между тези страни членки, Б-я е готова да бъде така наречена страна от шенгенското пространство в долълнение криминални лица който искат да преминат от една в друга държава особено от Б-я към западна европа не е никакъв проблем и това мн добре го знаят на запад но нали знаете защо да не спънем човека по пътя му ех така за спорта.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Причината е високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава, обясни Ресенен." Това е положението,приятели и съседи! Нека пак питат защо протестираме.
129
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ние пък навсекъде се време, и сме до дъното и пак гледаме навсекъде да минем, ами не е моментът според мен.
128
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойкот на Финландските стоки! Нокия АУТ!
127
3
 
4
 
! Отговори
право куме в очи. преди 11 години
И прав е човека,а снимката показва къде сме добре дошли.
126
1
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
Ние също!
125
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на финландците. дано и другите европейци се усетят и най-накрая да изгонят *** от ЕС
124
2
 
5
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 11 години
И така е защото нашият елит имайкиза там информация какви пари се въртят в ЕС реши, че сме за там, та дано и те се облажат. Ония са тарикати търговци и като ни видяха как се натискаме и как майцепродавците са готови да ни продадат за 30 сребърника, и... започнаха с исканията. Сега е същото, ще ни цакат и изстискват до последно. Но ако се намери някой качествен БГ политик да каже, че ще обмислим участието си в тая банда и гледайте какво ще стане.
123
2
 
10
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 11 години
Как си мислите, че западняците си накупиха бизнес в БГ, честно и почтено ли. Няма континент по света където да не се появява ежегодно информация за безобразията на Симен, Шел и др. знайни и незнайни. Не забравяйте, че преди десетина години когато Франция беше председател на ЕС Комисията всички си подадоха оставките за корупция. Миналия месец Берлускони в прав текст каза, че подкупите са основания начин за печелене на поръчки от бизнеса. Не вероятни лицемери.
122
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ нарочно това показва иска да унижи Българският народ с това .Искат да покажат на народа без тях е хаос ,но забравят че народът се събуди не ги иска вече ГЕРБ и ще трябва да се накаже яко ГЕРБ нарочно заплахи пуска и ще продължат до изборите.За тия заплахи интриги доста пари одели ГЕРБ за пред изборни маневри те много добре познават народа и мислят че никой от тях сметка няма да потърсят и си продължават мутренските работи и ще казват пак БСП го е направил.
121
1
 
18
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 11 години
Надменните европейци скоро ще го ядат курав и сурав. И така е защото са егоисти и лицемери. В ЕС има 3 или 4 държави които смятат, че целия ЕС е длъжен да работи за тях. Формално те внасят най много пари в ЕС но и са най големи получатели. Отделно са задушили икономически и финансово останалите и правят каквото си искат. В същото време правят всичко възможно да не допуснат някой да се откаже, замисляте ли се защо? Мислите ли, че в така наречените "големи" от ЕС няма корупция?
120
6
 
4
 
! Отговори
трак преди 11 години
До 124В момента съм в германия умник и следя немските новини аристократ, меркел беше в турция и им клекнала на турците заради ракетите пейтриът, така,че управляващите в германия в момента слушкат турция,а тя иска членство в ЕУ. И си мери думите,умник начетен
119
2
 
4
 
! Отговори
KLINGON преди 11 години
Bez da si zatvarqme ochite za problemite v BG, ima drugi dyrjavi koito sa mnogo po korumpirani i prestypni ot BG. V Litva na policaite se hvyrlqt podkupite prez prozoreca, ubiistvata sa nai mnogo na glava ot naselenieto, litovci kradat iz cqla Scandinavia. Tuk ne bylgarin a litovec e sinonim na prestypnik, no Grmaniq i Finlandiq si zatvarqt ochite... prosto qvno kakto nqma bivshi komunisti taka nqma i bivshi nazisti.
118
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Станишев имаше и 13 заплата имаше и хлеб и нямаше убийства кражби имаше надежда за живот ами сега.Народът се събуди не иска вече Тошо или Сина му лика му
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до тракВ момента съм в германия умник и следя немските новини аристократ,меркел беше в турция и им клекнала на турците заради ракетите пейтриът,така,че управляващите в германия в момента слушкат турция,а тя иска членство в ЕУ.И си мери думите,умник начетен
116
1
 
11
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
Ти ходил ли си в последните 20 г. в бившото ГДР?Хайде отиди и тогава взимай отношение!Щото разликата между източните /комунистически/ немци и западните е от земята до небето!