Не приемам, че нося лична отговорност за смъртта на Пламен!

Нямам имоти в чужбина, кълне се кметът на Варна в оставка
Обновена: 6 мар 2013 20:47 | 6 мар 2013 17:00,
169
Не приемам, че нося лична отговорност за смъртта на Пламен!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

Подадох си оставката заради това, че един млад човек си отиде. Това каза кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов пред БНР. 

„Вероятно ще трябва да аргументирате в каква степен аз може да съм мотивирал такава стъпка на един млад човек. Водите ме към тенденция, която аз не мога да приема - с внушението, че нося лична отговорност за стъпката на този човек и че администрацията едва ли не не е направила необходимото той да бъде спасен или пък че са укривали неща. Това в никаква степен не отговаря на истината“, посочи Йорданов. 

„Когато получих първото съобщение, аз се готвих за сесията в общината. Моята информация е, че хората, които са били наблизо, са направили всичко възможно. Това е бил полицейски служител на входа на общината. За всички тези неща отговор трябва да даде следствието“, допълни той. 

„Аз поех своята морална отговорност, като си подадох оставката“, категоричен беше Кирил Йорданов.  „Цяла България знае, че хората излязоха с много искания. Но 200 до 300 души бяха тези, които скандираха за оставката ми“, подчерта той. 

Йорданов заяви, че никой не му е „нашепвал“ да си подава оставката. В това бъдете абсолютно сигурни, това е лично мое решение, отсече той. 

Твърдението, че групировката ТИМ е управлявала Варна през последните години, е абсолютно несъстоятелнa, категоричен беше Йорданов.

Още по темата
„Управлявал съм в рамките на предоставените ми правомощия от закона с пълно съзнание за отговорността, която нося. Не съм допускал да ми се правят внушения и да бъда манипулиран“, коментира той. 

Кирил Йорданов категорично отрече информациите, че от община Варна са били изнесени кашони с документи. "Напротив - всички документи трябва да бъдат в общината, защото ще бъдат предмет на проверка и тя ще ми даде възможност да очистя името си", обясни той.

На въпрос с какво имотно състояние излиза от кметството, Кирил Йорданов обясни, че няма имоти в чужбина.

Toй допълни, че притежава имот от баба си, който е от преди демократичните промени. "Има и недвижима собственост, която ще придобия по наследство - не зная кога, дай Боже по-късно, която е с нотариални актове от 19 век - 2 големи къщи в центъра на града, строени от моите прадядовци", каза Йорданов. 

Никога не съм притежавал един квадратен сантиметър или една стотинка спестяване извън град Варна, подчерта Йорданов.

„Винаги съм бил безпартиен, партиите се сменяха около мен“, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направете много внимателна съпоставка какво е направил кмета на Несебър: цялата местна власт там работи, за да се дадат дюни на олигарсите да строят на тях, като самите терени са на символични цени. Държавата в лицето на правителството го маха, за да не замаже доказателствата, но понеже олигарсите са с лобирането на БСП, съда връща въпросния кмети архитекта на работата им. Това е все едно убийците да ги пуснат свободно да си ходят по местопрестъплението. Естествено "народа" не протестира...
149
0
 
3
 
! Отговори
нашия ТИМ във Варна, преди 11 години
ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА *** 1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около *** компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева! 2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!! 3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко
147
0
 
2
 
! Отговори
ТИМ преди 11 години
ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА *** 1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около *** компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева! 2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ
146
0
 
3
 
! Отговори
Гост на Варна преди 11 години
Невероятно миловидна МУТРА-*** на МАФИЯТА! Тоя като го гледаш,не е изял нито една пържола на аванта...даже не е изпил няколко хиляди литри марково уиски,в служба на мафиотската структура! Де да ти повярва самия ГОСПОД БОГ.....
145
0
 
3
 
! Отговори
учител преди 11 години
До Анонимен Първо завърши поне трети клас преди да драскаш тук идиотщини ***. Има Кирилица която е препоръчителна за тези коментари!
144
0
 
3
 
! Отговори
АНТИ-БОКЛУЦИ преди 11 години
До Stefan_1_Tcholakov ПРОСТАКО-ДОСАЖДАШ с присъствието си! ГАМЕН! БОГ да те убиеИДИОТ ИСКАРИОТСКИ!
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факт е, че тоя може да е всякакъв, но лична отговорност по този случай е абсурдно да носи! Когато умираш заради себе си се самоубиваш, когато умираш, защото някой те е убил убийство! Никой не може да те самоубие! За жалост момчето само носи отговорността за постъпката си, а варненският кмет нека си понесе всички отговорности за управлението си или липсата на такова!
142
0
 
2
 
! Отговори
4esten преди 11 години
dano sledva6tia ne se kazva mare6ki
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да ми е несимпатичен, наистина няма персонална отговорност за смъртта на самозапалилия се. Все пак същият ефект можеше да се постигне и ако Пламен беше се заселил с една палатка пред общината. Или, ако щете, да беше разбил с камъни главата на кмета. Нямаше нужда от смърт.
140
2
 
8
 
! Отговори
Джаро преди 11 години
Конституцията обслужва олигархията в България! Съдебната система е инфантилна и корумпирана!Варна е еманация на деградацията на държавността! Бог да прости Пламен Горанов,дано се събуди тоз народ!!! Партийната система е компроментирана,политик е *** дума,както прокурор ,съдия,адвокат!
139
1
 
6
 
! Отговори
a преди 11 години
Варненци сега започва нашата битка за бъдещето на градът ни!Махна се една пионка ,но това не означава нищо,не сме спечелили войната,не сме преборили всички корумпирани гадове не само във Варна! Трябва да сме обединени ,трябва да изисваме защото оправия иначе няма ние си протестираме ТЕ /всички настоящи в оставка :),бивши и т.н. управляващи продължават да се правят на ''ощипани моми''/ До кога така ??????? Искам бъдеще в България
138
1
 
2
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
БЛИЦ, ЗАЩО МЕ ТРИЕТЕОТ ЕДНО СТИХОТНВОРЕНИЕ ЛИ СЕ ПЛАШИТЕ ?ОТ МЕН ЛИ ВИ Е СТРАХ, А ОТ МИШО ШАМАРАИ ДРУИТЕ ПРЕТЕСТИРАЩИ НЕ ВИ Е СТРАХ !-ТАВА СЕ КАВА ЮДЕЙСКА ДИСКРИМИНАЦИЯИ ПРЕСЛЕДВАНЕ !-СМЪРТ ЗА ЮДЕЙСКИТЕ УБИИЦИ НА БЪЛГАРИЯ !--Hugo Chavez - УГО ЧАВЕС НИ ОСТАВИ ПАМЕТ !-НЯМА ДА УБИЕТЕ БЕЛИЯ ЛЕБЕДТОЙ Е ВЪВ НАС, ВЪВ НАЩА ДУША !-blitz.bg/news/article/186341-static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201303/20130306.srrqgyomdg.jpg--УГО ЧАВЕС НИ ОСТАВИ ПАМЕТ !-youtube/watch?v=spZuTMMzv4A&feature=youtu.be-Ст
137
0
 
7
 
! Отговори
Пеешо преди 11 години
Кире, ти си като Дончева от дом"Надежда" бе брат "Дупе давам власт не давам".Добре се оправда в прощалната си реч,но защо не спомена за ремонтираните училища: 70% за батю от общината и 30% за *** бригада. А басеина за 9 000 000,а кърпежите,аремонта ня "Анастасия Железкова"за 5000 000 лв.А учебния център за *** на ул.Капитан Райчо за 8000 000лв. че аз за тия пари вдигам 6 етажна кооперация бе пич.А коледната украса за 500 000лв.В администрацията на общината вони,моля одит от чужбина.
136
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кирчо, ти за нищо не приемаш, че носиш лична отговорност, освен за заплатката ти и за парите, които ти дават под масата.
135
0
 
6
 
! Отговори
Кркко преди 11 години
Здравейте, не мога да разбера ако един човек е със съеест,гордост и достоинство щом вижда че хората не го искат би трябвало сам да си подаде оставката и да се извини на хората а не да се оправдава и да продължава да стиска кокала. Какво мислите вие ?
134
0
 
17
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Кирил Йорданов и мутрите от *** в затвора и конфискация на имуществото им.
133
0
 
14
 
! Отговори
Me преди 11 години
Безподобен лъжец и то от класа,как не го е срам да си криви душата???? Винаги е бил поставеното лице на *** няма кой да му вярва на измислиците.10 години съм работила за тази групировка,хората умират от страх само като им чуят имената,на всичкото от горе ни задължаваха да гласуваме единствено и само за Кирил Йорданов преди избори!!!Мафиоти от класа не се наядоха на пари и власт,пълни простаци елементарни и необразовани хора!!!!!
132
0
 
19
 
! Отговори
морето преди 11 години
Тази страна няма да се оправи. Няма щото най-гнусните и некадърни представители от народа са на най-представителните длъжности. Онези дето наистина могат , правят и разбират са натикани в миша дупка и са като магарета- търсят ги само за работа ако може да не им плащат ще е най-добре. Каква наглост, какво безочие, и каква прозорливост прояви този кмет. За да замаже след себе си му трябваха 21 дни, всеки се сеща в какви размери и какво е вършил, но следите остават...
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
STIGA S STIQ GLUPOSTI KAKV TRAUR ZA SAMOUBIC BG BILA VAV TRAUR A NQKOI PITALI NARODA ZA TAZI GLUPOST