Не приемам, че нося лична отговорност за смъртта на Пламен!

Нямам имоти в чужбина, кълне се кметът на Варна в оставка
Обновена: 6 мар 2013 20:47 | 6 мар 2013 17:00,
169
Не приемам, че нося лична отговорност за смъртта на Пламен!
Кирил Йорданов Снимка: БТА

Подадох си оставката заради това, че един млад човек си отиде. Това каза кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов пред БНР. 

„Вероятно ще трябва да аргументирате в каква степен аз може да съм мотивирал такава стъпка на един млад човек. Водите ме към тенденция, която аз не мога да приема - с внушението, че нося лична отговорност за стъпката на този човек и че администрацията едва ли не не е направила необходимото той да бъде спасен или пък че са укривали неща. Това в никаква степен не отговаря на истината“, посочи Йорданов. 

„Когато получих първото съобщение, аз се готвих за сесията в общината. Моята информация е, че хората, които са били наблизо, са направили всичко възможно. Това е бил полицейски служител на входа на общината. За всички тези неща отговор трябва да даде следствието“, допълни той. 

„Аз поех своята морална отговорност, като си подадох оставката“, категоричен беше Кирил Йорданов.  „Цяла България знае, че хората излязоха с много искания. Но 200 до 300 души бяха тези, които скандираха за оставката ми“, подчерта той. 

Йорданов заяви, че никой не му е „нашепвал“ да си подава оставката. В това бъдете абсолютно сигурни, това е лично мое решение, отсече той. 

Твърдението, че групировката ТИМ е управлявала Варна през последните години, е абсолютно несъстоятелнa, категоричен беше Йорданов.

Още по темата
„Управлявал съм в рамките на предоставените ми правомощия от закона с пълно съзнание за отговорността, която нося. Не съм допускал да ми се правят внушения и да бъда манипулиран“, коментира той. 

Кирил Йорданов категорично отрече информациите, че от община Варна са били изнесени кашони с документи. "Напротив - всички документи трябва да бъдат в общината, защото ще бъдат предмет на проверка и тя ще ми даде възможност да очистя името си", обясни той.

На въпрос с какво имотно състояние излиза от кметството, Кирил Йорданов обясни, че няма имоти в чужбина.

Toй допълни, че притежава имот от баба си, който е от преди демократичните промени. "Има и недвижима собственост, която ще придобия по наследство - не зная кога, дай Боже по-късно, която е с нотариални актове от 19 век - 2 големи къщи в центъра на града, строени от моите прадядовци", каза Йорданов. 

Никога не съм притежавал един квадратен сантиметър или една стотинка спестяване извън град Варна, подчерта Йорданов.

„Винаги съм бил безпартиен, партиите се сменяха около мен“, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той е пионка, няма вина.
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До LoxyМного лесно са ни окрали *** когато кмета е техен човек всичко става лесно!
88
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво стана със страшните истини?
87
0
 
3
 
! Отговори
До Стефка преди 11 години
Готин коментар. "Дано не изглеждаш така наистина". Ха-ха-ха!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки има право на мнение. Ако и да е грешно. Момчето ако не е много просто, четейки, може и да се научи да задава правилните въпроси. Не го обиждайте, а обяснявайте търпеливо. Ми че това е дете, ако това му е снимката и не е некой драскач с пет профила, един от които е женски род!!!!!!
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 75Човече много си ***! ако така гледаш реално на нещата значи ти си в твой си нереален свят в медицината за това си има име, не е лошо да вземеш мерки
84
2
 
21
 
! Отговори
Браво, Варна! преди 11 години
Браво, Варна, че го изметохте, с вас сме от цялата страна! Ред е и на Бойко, шефа му!
83
0
 
10
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
До Loxy Абе Груьп аз ли не пиша или ти не можеш да четеш.Идеята ми беше ,че построяването на молове за да могат да си изперът парите не е ИНВЕСТИЦИЯ.Разбирам ,че в селскостопанският техникум не ги учите тези неща ама поне не се изказвай..МОЛЯ ТЕ КАЖИ МИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИЦИИ НА ***.Плащаш им за 5 те ти правят 2.Обясни на нас сепросветеното простолюдие.А иначе по -добре си махни снимката-дано не изглеждаш така наистина
82
0
 
9
 
! Отговори
Пак до Loxy преди 11 години
Ще те помоля да не се правиш на интересен. Питаш как са ни окрали ***? Окрадоха ни придобивайки много държавни активи на смешни цени и "печелейки" обществени поръчки. Разбира се, не са го направили без помощта на управляващите.И за да не ме обвниниш отчаяно в пристрастия - момиче на 29 години съм, навършени преди 3 дни и съм аполитична. За сметка на това, обаче, съм честна, с достойнство и не казвам на черното бяло за разлика от теб.Мерси.
81
4
 
3
 
! Отговори
Loxy преди 11 години
71 ама кой ги вдига данъците? Залата в София е одобрена от Фъндъкова, не е одобрена от Кирил. Ние нямаме нищо общо с нея.
80
0
 
6
 
! Отговори
не преди 11 години
Не е вярно, че *** е управлявал Варна през последните години, вярното е, че през последните доста години я управлява. И като си безпартиен, защо бойко-буда трябваше да ти позволи да дадеш оставка?
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв герой е Киро бе. С него, без него, бюджета е гласува, поръчките са уредени, него го пускат на кучетата, като всеки бушон и до седмица всичко приключва.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къркаляшка йорданова
77
0
 
7
 
! Отговори
шайка негодници преди 11 години
Кирчо, а личното ти приятелче Вълканов уволнено за далавери и върнато пак от теб за шеф на ВИК Варна кога ще си подаде оставката. Накара ни да си сменим водомерите за наша сметка, сега пак вдига цената на водата
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проклет да си Кириле!
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гузен негонен бягаСпазвайте указанията на централата за антитезата. Не влизайте във спорове.Ааа ще си искат обратно парите.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до ПРОКУРАТУРАТА в БгМоля да се конфискуват всички движими и недвижими имоти и пари ,на Кирил Йорданов ,....до доказване на противното ,КАКТО Е В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ,А НЕ ....ДЪРЖАВАТА ДА ДОКАЗВА ,С НАШИТЕ ПАРИ!
73
5
 
2
 
! Отговори
Loxy преди 11 години
55 със снимка е, защото съм си влязал в профила. Нямам какво да крия, че да се пиша АНОНИМЕН като тебе. И не, не съм платен, просто гледам реално на нещата, нещо, на което ти не си способен. Стефче, какво общо имат моловете? Знаеш ли изобщо кой ги построи тея "невероятни" сгради, където ти цял ден се фръцкаш с аверки?
72
0
 
3
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
До Анонимен Не те разбира не си прави труда да му обясняваш.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 20 съм,а още съм девствен.Трябва ли да се притеснявам ?