Общинския съвет във Варна не трябвало да подава оставка

Това било мнението на част от протестиращите
10 мар 2013 10:44, Петя Славова
50
 Общинския съвет във Варна не трябвало да подава оставка
Протестиращите във Варна явно имат различни искания. Снимка: БТА

Искането на оставката на Общинския съвет във Варна от т.нар. Обществен съвет е лишено от всякаква логика. Това заявиха на пресконференция днес група граждани, които са против това искане.

За функционирането на общината са необходими решения на Общинския съвет и няма как тя да работи без него, каза Христо Димитров. Той постави въпроса готов ли е Общественият съвет да поеме отговорността за безредието и беззаконието при оставка на Общинския съвет, пише БТА.

Според Красимир Жейнов опитът за сваляне на Общинския съвет е опит за дестабилизация на града. Той заяви, че е подготвил жалба и ще съди представителя на Обществения съвет Кънчо Бонев, който при внасянето на искането за оставка на Общинския съвет в общината е приложил подписи от присъствен списък. Според него в този списък от 89 души, присъстват подписи на поне 10, които са против оставката на Общинския съвет. Христо Димитров каза още, че Общинският съвет трябва да заработи по начин, по който гражданите да бъдат удовлетворени.

Според него на съветниците трябва да се даде шанс да свършат нещата. Той допълни, че гражданите искат да участват в работата на всички комисии в Общинския съвет със съвещателен глас. Освен това се настоява гражданите да участват в дискусиите при избора в Общинския съвет на временно изпълняващ длъжността кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
1
 
! Отговори
Филип преди 11 години
И после Герб не предадоха властта в ръцете на мафиотите....18, не се ядосвай, само на теб явно не са ти платили. Има едни 10%, които не са облажили.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След протестите във Варна,протетиращите изпиват по едно кафе в заведенията на *** и си тръгват по живо по здраво.Вчера бяха и на мач на отбора на ***.
14
1
 
5
 
! Отговори
sevtus преди 11 години
Юристе, от коментар 15, твърденията се подкрепят с факти. Как изчисли, че 90% от протестиращите получават пари - каква методика използва? Кои от протестиращите не са получавали? Можеш ли да ги посочиш конкретно? А имаш ли доказателства подкрепящи твърдяното от теб обстоятелство за платени протести? Ако си наистина юрист, ти си пример за това защо правната система се е превърнала в миязма на обществото!
13
2
 
4
 
! Отговори
Какво става Варнааа преди 11 години
Какво става ВАРНА? 1. "Удовлетворява" ли ви НИСКАТА / ????? / цена на тока? 2. Защо се ПОТУЛИ въпроса с ЕРП-тата? ---- Нали казахме ВЪН!!! Ако спрем протестите ПАК ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА чехите. И то какви пари! Защо заглъхнаха протестите срещу монополите? Да не мислите, че новите сметки са КОРЕКТНИ? ВАРНА, Кирил вече е вън. Да заявим ЯСНО и ВИСОКО: Вън и ЕРП-тата
12
0
 
4
 
! Отговори
Сиси преди 11 години
Всичко става по-малоумно и противоречиво с всеки изминал ден. И тези са тръгнали да ме управляват. Не мерси, стига толкова научни експерименти с мен!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само едно не мога да разбера. Какъв беше смисъла от свалянето на кмета, след като Общ. съвет си седи същия. Нали нищо не става без решението на общинските съветници. Значи всичко ще си продължава по старому.
10
1
 
5
 
! Отговори
kuk преди 11 години
Това има само едно обяснение и то е анархия.Добре е да има протести това право на всеки гражданин според Конституцията има право публично да предяви своите виждания,но това тук вече не е така по скоро е на границата на терористичен акт или ултиматум.Не мисля че през последните 4ри години сте живели по-зле от последните 24год и за това си има една причина и тя е бкп-бсп.Те са се просмукали,пуснали корени на дълбоко във властта и е много трудно да ги отстраниш по-скоро те те отстраняват както стан
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нов бардак със стари *** не става!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** излиза с автомати калашников срешту протестиращите на улицата , от утре пълна ЗАБРАНА на протестите в Варна
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
некадърници, наркомани,алкохолици, криминалисти,мързелани и лентяй.Идете да пасете овце и си сейте картофи недейте да протестира.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mарш бе ***!
5
1
 
2
 
! Отговори
demokrat преди 11 години
по време на редовни избори почти три месеца няма действащ общ. съвет
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя държават без парламент а те за един общински съвет са се закъхарили. Я вън оядени крадци!
3
2
 
4
 
! Отговори
do 3 преди 11 години
адибасаджийте и анцунгжиите не прощават
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във други морски градове ги отстрелват показно!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва ми плащат по 5 лв да коментирам тука