Отказът от "Шенген" е тежък удар за България

Илияна Йотова коментира изказването и на Ваньо Танов
10 мар 2013 17:05, Петя Славова
387
Отказът от "Шенген" е тежък удар за България
Снимка: Булфото

Тежка присъда за България. Така обясни отношението на седемте държави, които имат резерви към приемането ни към Шенген Илияна Йотова. Според евродепутатът тази оценка за пореден път прикова страната ни до стената.

Пред БНР тя изрази надежда, че до края на 2013 година отношението на тези страни ще бъде променено и мониторинговият доклад на Европейската комисия ще бъде положителен.

Илияна Йотова коментира и изказването на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод решението за отлагане на членството ни в "Шенген" като "екзотичен".

Според Танов отлагането ни от свободната зона е "глътка въздух", тъй като приемането ни в безвизовата зона неизбежно би довело до засилване на контрабандните канали към България.

Ако един чиновник с ранга на ген. Танов в друга държава – членка изкаже подобно твърдение, след един час той би трябвало да си е депозирал оставката, но както виждате, у нас всякакви екзотики са възможни, каза Йотова.

Евродепутатът обяви, че най-важното сега е да се даде точен разчет на финансовото състояние на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименаве ***, БСП ли управляваха до сега?
241
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ДОКАРАХА УМИШЛЕНО ДЪРЖАВАТА ДО ФАЛИТ.
240
0
 
1
 
! Отговори
Петьо преди 11 години
adf.ly/KcPeI това е истината за протестите!
239
0
 
3
 
! Отговори
iphone5 преди 11 години
до родолюбец:"Негодуващите не могат да разберат,че онова,което искат,и коетобих им дал на драго сърце,зависи от времето,а не от моята воля.Те ще забравят постиженията ми и щеси спомнят само за данъците" Тълкувам го по различен от теб начин:Негодуващите имат искания и Борисов на драго сърце би ги изпълнил,но това зависи не от неговата воля а от времето на световна икономическа криза!Въпреки нея той пак направи много неща за България,но хората ще си спомнят само лошите! (Ей,амнезията голяма работ
238
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще покажем повече достойнство ,ако сами се разкараме оттоя *** еврейски съюз , и без това разпадът му у е неизбежен.
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЙОТОВА , ЙОТОВА , КАКВА ЗАБЛУДЕНА ОВЦА СИ ...
236
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откраднатите близо 800 милиона евро от АЕЦ Белене и то преди още да е започнало същинското строителство беше само началото на големите пари, които се гласяха да измъкнат руснаци и българи от ЗЛАТНАТА МИНА АЕЦ БЕЛЕНЕ!Първото сериозно разчупване на руския енергиен обръч и защита на националните ни интереси извършиха ГЕРБ и Бойко Борисов. Това беше с отказа от участие на България по икономически и екологични съображения в големия руски енергиен проект БУРГАС АЛЕКСАНДРУПОЛИС, което слагаше край на проекта. Парламентът с болшинството на ГЕРБ ще се вслуша в народа, който се дигна
235
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не без участието на Москва в България се създадоха енергийните олигарси и мафия, които пък се контролират отзадкулисието стожерът на СТАТУКВОТО.Такива изявени деятели на тихия фронт като о.з. ген. Любен Гоцев и кръгът Монтерей са хората, които все още кадруват не само в българската енергетика и БСП но и в България. Монтерей или генералското движение поддържа близки връзки с руските специални служби.Та нали Москва и о. з. ген. Гоцев преди време докараха Симеон в България, уж като спасител на нацията, а той спасяваше червенатастолетница от окончателно погубване.От о
234
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙ ОКЪРВАВИ МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ И ТЪРСЕШЕ БЕЗВЛАСТИЕ И ХАОС.....МОСКВА ЗАДКУЛИСИЕТО и БСП крепят СТАТУКВОТОПравителството на ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов са първите, които предприемат реални мерки за излизане от руския енергиен обръч срещу което Путин ясно показа, че ще се противопоставя с всички средства.Така започна борбата Русия за запазване на дългогодишния си монопол в България, а Бойко Борисов за неговото отхвърляне и защита на националните ни интереси. Борисов трябваше да води борба на два фронта с могъщите КГБ и Путин и с нашата енергийна олигархия и мафия, зад коит
233
3
 
3
 
! Отговори
ФАЛИИТ преди 11 години
Енергийната система е пред фалит!!!!!!!!!Системата на държавната енергетика в България е на границата на банкрута, предупреди шефът на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ Михаил Андонов, цитиран от в. "Комсомолская правда". Дълговете на компанията са достигнали астрономически размери - 1 милиард лева.Антонов предупреди, че ако компанията не успее да вземе синдицирован кредит или да получи облигационен заем от 500 милиона евро, крахът й е неизбежен. Това ще срине цялата държавна енергийна система. Операции за получаване на финансови кредит от държавна компания обаче са невъзможни без решение
232
1
 
1
 
! Отговори
Родолюбец преди 11 години
Ей,никой ли няма да коментира това,което писах?Нещата в Бг са се случили преди 7 века във Франция,давайте,пишете коментари,описано е.
231
2
 
2
 
! Отговори
20 преди 11 години
Внимание! КАТ с нова акция!!!ДАЙ 20 ЛЕВА
230
2
 
5
 
! Отговори
до 295 преди 11 години
Стила ти на писане и коментарите ти се набиват на очи г-н Платени Драскачо.Какво крещиш с големите си букви.Казах ти и преди няколко дни ,вземи си смени стила на писане.Стана смешен вече.След изборите нали се сещаш,че няма Станишката да ти плаща вече надница за висенето по форуми.
229
3
 
3
 
! Отговори
КОРУМПИРАНИ преди 11 години
НАЙ КОРУМПИРАНАТА МИЛИЦИИ СА ;БЛАГОЕВГРАД;САНДАНСКИ;РАЗЛОГ;БАНСКО;ГОЦЕ ДЕЛЧЕВЯКОРУДА БЕЛИЦА ПЕТРИЧ
228
4
 
0
 
! Отговори
Родолюбец преди 11 години
Четях"Железния крал" и попаднах на следното-думи на крал Филип Хубави към министъра му дьо Марини-"Негодуващите,Ангьоран,не могат да разберат,че онова,което искат,и коетобих им дал на драго сърце,зависи от времето,а не от моята воля.Те ще забравят постиженията ми и щеси спомнят само за данъците,ще ме обвинняват,че съм им осигурил достатъчно храна"След 20 години,той е умрял,а държавата е вплетенна във 100 годишната война,от която ще излезе съсипана.Дали Борисов не искаше да направи същото?
227
8
 
1
 
! Отговори
МВР-МАФИЯ преди 11 години
ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ !!!А ЗА ТОВА НАРОДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗА ДА МОЖЕ КОРУМПЕРАНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ДА СИ ХРАНЯТ ДЕЦАТА !!!ПРИМЕР -РПУ РАЗЛОГ КОМАНДВА ДЪРВЕНАТА МАФИЯ ВЕЧЕ 23ГОДИНИ И НИКОИ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ИЗАЯВЯВЯТ ЧЕ Е ПОРЪЧАНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО ЕНА ВЛАСТ
226
1
 
6
 
! Отговори
ЦИРК преди 11 години
Тези, които са крали, сега ще ти слагат минуси!***
225
5
 
8
 
! Отговори
до 286 преди 11 години
Хора престанете да изкарвате българските полицаи като някакви побойници.Всички имате интернет.Влезте в youtube и вижте как действат полицаите в Германия,Англия,Гърция .......при такива случаи.Опитите за анархия заслужават твърди мерки.Аз като човек ,дето си плаща данъците не желая, някой да говори от мое име ,да ми блокира пътищата и т.н.Идват избори и народа ще си каже думата.
224
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Мили ми сънародници.Сега вече, поне по-възрастните от вас осъзнават ли каква България сме имали преди 23 години.Богата държава, с икономика и селско стопанство, със социални придобивки които сега можем само да си мечтаем, и с един велик родолюбец начело.Но се пръкнаха едни мекерета след него които разграбиха всичко като хищници, които ни продадоха на американци, европейци и евреи за жълти стотинки.Унижиха родителите ни и прокудиха децата ни.Господ да ги накаже ако вие, деца мои не успеете.Анатема на вси политици след 89-та.
223
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sea kato zemem izborite kumundelite 6te gi pravim na SAPUN