Кабинетът да докаже, че не е В отбор на ГЕРБ!

БСП с притеснения за МВР, областните управители, зам.-министрите
Обновена: 12 мар 2013 21:09 | 12 мар 2013 18:07,
291
Кабинетът да докаже, че не е В отбор на ГЕРБ!
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БТА

БСП ще оценява дейността на служебния кабинет ежедневно, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.
Според него няма как да се говори за честни и неманипулирани избори, ако ръководството на МВР остане същото.

„Няма как да се говори за честни избори, ако ръководството на МВР остане същото, назначено от Цветанов и представляващо неговото най-тясно политическо обкръжение, начело с г-н Флоров, ръководителя на БОП. Назначаване на г-жа Първанова за министър на вътрешните работи, която се занимава с европейските въпроси, трудно дава гаранции, че това няма да се случи“, смята лидерът на левицата.

Според него първото изпитание пред новия вътрешен министър ще бъде проверката на информацията за проследяване, подслушване и създаване на досиета на лидерите на протестиращите граждани.

„Изборите се организират в голяма степен от МВР, която трябва да гарантира тяхната законосъобразност, а досега МВР изпълняваше политическа поръчка на г-н Цветанов. Имаме много сериозни подозрения, че с това действие се гарантира „професионалното” ръководство на г-н Флоров да запази своите позиции и реално да ръководи МВР”, добави Станишев.

Още по темата
Лидерът на БСП поиска още да бъдат сменени областните управители, които били политически назначения на ГЕРБ, както и председателя на борда на "Информационно обслужване" Михаил Константинов.

Станишев смята, че в Гражданския борд за честни избори трябва да влязат представители на неправителствените организации, които имат опит в наблюдението на избори и са констатирали нередности на предишните президентски и местни избори, както и представители на протестиращите.

Трябва да има максимално разширено представителство на гражданското общество на всички етапи от наблюдението и провеждането на изборите, ще видим дали служебният кабинет реално ще има волята да го направи, коментира Станишев.

В противен случай ще се потвърди подозрението, което може да възникне и възниква, че това е втори резервен Б или В отбор на ГЕРБ, отбеляза той и посочи, че не малко от хората са били заместник-министри в досегашния кабинет и се очертава много заместник-министрите да останат на постовете си.

Станишев отбеляза още, че съставът на служебния кабинет е обявен в последния възможен срок.

„Г-н Плевнелиев обяви структурата на кабинета и помоли - да не бъде съден и да бъде оставен да си свърши работата. Това няма как да се случи. Ще съдим служебния кабинет по неговите действия“, заяви Сергей Станишев.

Според него основните приоритети пред служебното правителство са да организира честни избори, да разкрие истината за състоянието на държавата – на публичния сектор, на бюджета, на държавните предприятия, на социалната сфера, за да се знае наследството, и да предприеме спешни мерки за социално успокояване в държавата.

Много бързо ще проличи в действията на министъра на финансите и на другите министри дали се опитват да заметат следите от това безобразно управление или ще кажат истината, коментира той.

"Защо президентът не разпуска незабавно този парламент, който е напълно изчерпан, а тупа топката до 15 март, кое поредно безобразие ще приеме мнозинството", попита още Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
1
 
! Отговори
бай Михо преди 11 години
БСП трябва да поеме ясен курс "на ляво" (доста наляво), с конкретни ангажименти, ако иска да ме спечели като неин гласоподавател! За момента аз виждам едно "бягане по тъча" на БСП, без поемане на конкретни ангажименти! БСП я виждам като прекалено дясно позиционирана, за името което носи!
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България никогаш няма да се оправи,защото ние май не искаме да се оправи ние позволяваме политиците да ни дирижират вместо те да ни обслужват те мислят за свой интерес.Честито план "Б" ГЕРБ ,защо беше всичко това протести ,самоубийства прегазваня на пешеходна пътека стрелби пред правосъдието ??????
228
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито план "Б" ГЕРБ ,защо беше всичко това протести ,самоубийства прегазваня на пешеходна пътека стрелби пред правосъдието ??????
227
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nagal GEI 6te qdesh darvoto ukrainsko nedorazumenie...znae6 sre6tu vas s paveta i kamani
226
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Серго, когато ви предлагаха мандат за правителство, вие го отказахте.Така че, сега нямаш право да даваш оценки за новосформираното, нагъл и безочлив комунист.
225
7
 
16
 
! Отговори
оооф! преди 11 години
по-нагъл, по-безочлив, и по-голям демагог от този съветски комунист не съм виждал!!!
224
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До окей 268О,кейчо ,О,кейчо,Не съм пристрастен ,но на най -много празни приказки,най-много омраза и сигурно най-много кражби се наслушахме и нагледахме по време на правителството на ГЕРБ.Мисля ,че прогледнахме и никога няма да повторим грешката си с избирането им.Искам да те видя какво ще пишеш след 5-6 месеца ,когато новите управляващи направят пълен одит на безумията ,които "сътвориха" "калинките" на ГЕРБ начело с Винету.
223
1
 
2
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
На тебе ли ?
222
3
 
6
 
! Отговори
бай Михо преди 11 години
Американският посланик влезе в централата на БСП! Това не ми харесва! Няма да видим ляв завой в България!cross.bg/1352453
221
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП с притеснения за миналото...
220
5
 
4
 
! Отговори
Възможност преди 11 години
До Халтурко 248Оценка, дадена от най-голямата тиква!
219
3
 
10
 
! Отговори
Невменяем преди 11 години
Наглост, граничеща с малоумие!
218
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето. Червената партия е готова да разруши всичко що не е червено. Турците им пригласят надявайки се на бъдеща коалиция за да се облажат от порциите. Изобщо не мислят за хората и техните проблеми. Това са две анти народни партии жадни за власт и мачкайки всичко пред себе си за тази цел. Колкото до атакистите и те не знаят какво искат. Още утре могат да запеят съвсем друга песен.
217
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагъл като комунист, нищо че е шеф на БСП.Вълкът козината си мени, но нрава никога. Защо не стана шеф на служебния кабинет и не разкри 250 000 работни места?Защо поне не обясни как ще стане тази работа?За толкова глупави ли ни смята това рокерче?
216
1
 
9
 
! Отговори
BKP преди 11 години
Tozi ***,deto bashta mu e KOMUNIST s glavno K !!! Ot tia deto sa upredeliali koi sa vragove na naroda i horata sa gnieli po zatvorite zaradi tiah,zashto se izkazva!? I daze neshto niakoi triabva da mu dokazva!!
215
5
 
17
 
! Отговори
Кольо - дядо ми преди 11 години
серГЕЙЧО, нагъл си до безобразие! Представете си ако дойде на власт старата му коалиция какви чистки и какъв реваншизъм ще има на всяко ниво в държавата. Но народа не е глупав и това ще си проличи на изборите. НА ТАЗИ КОТЕРИЯ ОТ НЕДОИЗНОСЕНИ ОТРОЧЕТА НА БИВШАТА ПАРТИЙНА ВЪРХУШКА ТРЯБВА ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ ДА И СЕ СЛОЖИ ЧЕРТА. ЗАТОВА АПЕЛИРАМ ВСИЧКИ МЛАДИ БЪЛГАРИ И ТРЕЗВОМИСЛЕЩИ ХОРА - НЕ ДОПУСКАЙТЕ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И КУКЛИТЕ И НА КОНЦИ ОТНОВО ВЪВ ВЛАСТТА - БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА БЪДЕЩЕ!!!
214
14
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
СТИГА СТЕ ПЛЮЛИ КОМУНИСТИТЕ!СЛЮНКИТЕ ВИ КАПЯТ ПО ДРЕХИТЕ. ОЩЕ ЯДЕТЕ ХЛЯБ ОТ ТЯХ ВЪПРЕКИ КРАЖБИТЕ. КАКВО ВИ ОТКРАДНАХА?- СИВОТО ВЕЩЕСТВО ОТ ЧЕРЕПА! О.. СВЕЩЕННА ПРОСТОТА.................И ВСЕ ПАК ЗЕМЯТА СЕ ВЪРТИ- КАЗАЛ ГО Е ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЙ.
213
6
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
На тоя,кога ще му закрият престъпната групичка,наречена партия на комунистите?Време е вече да престане да дава оценки за каквото и да било.Той доказа,че за нищо не става,така,но иска човека да е във властта,че да има да яде и да краде,иначе Станишката си е едно голямо НИЩО! Жалко,че все такива *** се навират във властта,на по-умните не им се занимава с тази мръсотия наречена политика!
212
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що не ходят на заседание до последно - хрантутници от БСП - популистиЗащо не разбрахте, че народът не ви искаНе сте партията - алтернативаДруги партии ще се радват на народната любов, а не комуниститеМина времето виДържавата ви фалира- спретнахте перестройка- сега герб, бесепе - айде на ***
211
1
 
6
 
! Отговори
що не работите, а? преди 11 години
Депутатите отхвърлиха проект за решение за възлагане на Министерски съвет и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да предприемат мерки за намаляване на цените на електрическата енергия и осигуряване на базовите потребности на потребителите на енергия на приемливи цени, предаде репортер на Агенция Фокус. Гласуваха 73 народни представители, 1 за, 10 против, 62-*** се въздържаха. Гласуването протече без вносителите на проекторешението Михаил Миков и група народни представител