Кой кой е в служебния кабинет

Вицепремиери ще са Екатерина Захариева, Деяна Костадинова и Илияна Цанова
Обновена: 13 мар 2013 11:52 | 12 мар 2013 16:36,
387
Кой кой е в служебния кабинет
Министрите от служебния кабинет Снимка: БТА

Вече е ясен съставът на служебния кабинет, назначен от президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Служебен премиер и външен министър ще е посланикът ни в Париж Марин Райков. Вицепремиерите в служебното правителство ще са трима.

Освен вицепремиер главният секретар на президента и бивш зам.-регионален министър Екатерина Захариева поема Министерството на регионалното развитие.

Вторият вицепремиер ще е съветникът по социални въпроси на президента Деяна Костадинова, която става министър на труда и социалната политика. Илияна Цанова ще е третият вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз. Oт 2003 г. до 2013 г. тя работи за Европейската банка за възстановяване и развитие.

Ръководителят на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов става министър на правосъдието.
Подуправителят на БНБ Калин Христов сяда в стола на досегашния финансов министър Симеон Дянков. Христов излиза в неплатен отпуск като подуправител на БНБ.
Ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков става министър на земеделието и храните.

Още по темата
12 мар 2013 16:12
176
Бившият изпълнителен директор на нискобюджетната авиокомпания "Уизер“ Кристиан Кръстев поема транспортното министерство. Кръстев стана зам.-министър във ведомството на Ивайло Московски през януари т.г.

Шефът на Геофизичния инститт към БАН Николай Милошев ще е просветният министър в служебния кабинет.  Началникът на клиниката по анестезиологияи реанимация при ВМА болницата - проф. Николай Петров, поема поста здравен министър.  

За пръв път жена ще поеме МВР - министър става Петя Първанова, ръководител на дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в силовото министерство.

Министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство става Асен Василев.  Завършил e икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Съосновател е и президент на Everbread - една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype. Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност.

Плувецът Петър Стойчев, който все още е активен състезател, става министър на физическото възпитание и спорта.
Бившият съветник на Николай Младенов, когато той беше министър на отбраната - доц. Тодор Тагарев, става министър на отбраната.

Актьорът Владимир Пенев, който влиза в ролята на комисар Попов в хитовия сериал „Под прикритие“, ще играе и още една роля – тази на културен министър на мястото на Вежди Рашидов.  

Роман Василев, който обаче не е зам.-градският прокурор на София, а негов съименник, ще бъде министър за развитие на електронното правителство. От 2011 г. до 2013 г. Василев е член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България с ресор „Корпоративна и социална отговорност”.

Юлиан Попов става министър на околната среда и водите. Той е завършил "Българска филология". От 2006 г. е председател на Управителния съвет на Българското училище за политика “Димитър Паница”. Председател е и на УС на фондация “Елизабет Костова” и е член на настоятелствата на Нов български университет и на Американския университет в България.

Служебното правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев, разполага с пълния обем от правомощия, които Конституцията и законите предвиждат за Министерски съвет, излъчен от Народно събрание, но с ограничения в неговите правомощия, които произтичат от невъзможността на този кабинет да предприема действия, за които е необходим акт на парламента, припомнят от президентството.

Служебното правителство не може да променя Закона за държавния бюджет на Република България, както и данъчната политика. Ако не е налице предварително съгласие, дадено от настоящото Народното събрание,  служебното правителство не може да взема държавни заеми.

Служебният кабинет не може да изпраща български въоръжени сили извън страната или да разрешава пребиваването на чужди на българска територия, тъй като това е от компетентността на Народното събрание. Правителството, назначено от държавния глава, не може да сключва също така международни договори или да денонсира сключени договори, за които чл. 85 от Конституцията изисква ратификация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
2
 
! Отговори
Тайни няма преди 11 години
linkedin/in/tagarev от тук. И лично според мен ТЕРЕМ е много добър пример за иновации в отбраната: Например микровълнова бариера, която може да сигнализира веднага щом някой мине през нейния обхват, чисто българско производство РАПИРА 01 bozhurishte.terem.bg/item.aspx?Id=72
329
0
 
2
 
! Отговори
Тайни няма преди 11 години
Ей нищо не казаха за този на отбраната....вярно е чувствителна тази информация , но вече има интернети това, което той е споделил публично, можем да го кажем нали?Ето малко от неговия публичен Linked in ПРОФИЛ: Todor Tagarev's Overview Current Head at Centre for Security and Defence Management Senior Researcher at Bulgarian Academy of Sciences Managing Editor, Information & Security, <infosec.procon.bg> at Procon Ltd. Past Chairman of the Board at Terem SHC Managing Edit
328
1
 
6
 
! Отговори
до 371 преди 11 години
Виж аз не съм 55 , но се намесвам защото изглежда няма кой да ти каже, че си *** освен явно аз. Какво те бърка теб едно изтървано "с", нали четеш бе *** преди това човекът е изписал правилно думата на два пъти. Тук се изказват мнения не е изпит по български за да търсиш грешки или трудното ти мислене не може да схване текстът та затова си решил да се покажеш като коректор. С такива екземпляри като теб България ще потъва вечно, до кога само *** ще се раждат бе ?
327
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 55:Вярно е, че виСшето образование не е за всеки. Ама, май и ти си от тях, защото пишеш "вишист", а не "виСшист", което е правилното. Дааа, много сте, по комунистически лакоми, прости и нагли. Скоро от вас ще пропищят и Великобритания и Германия и всички.
326
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 11 години
На времето Сталин определил Бухарин като "*** от *** и лисица". Това идеално подхожда на назначения от Плевнелиев служебен премиер Райков (докато за самия пишман президент по-точно определение е "*** от *** и шибек"). За "министрите" не ми се говори. Какъвто президентът, такъв и служебният премиер, та и министрите му. Не бил Райков от ДС, ами бил от РУМНО, син на европейски оакан резидент от ДС. И прескачал: БКП - СДС - НДСВ - ГЕРБ. Десен, та десен. Европеец отвсякъде. Европеец от БКП.
325
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ех ако беше жив Владо Черноземски...
324
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така наредени, само за едно стават
323
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябваше верно Владо Пенев да оглави МВР, както беше намислил президента.Народа щеше да се прибере от улиците, със сигурност да чака новите сериали.
322
1
 
6
 
! Отговори
Тишо преди 11 години
Ха, ха, близък до кръга Капитал филолог ще отговаря за далаверата с зелената енергия. Очевидно нищо не разбиращ от екология Юлиан Попов ще изпълнява заръкте за Светослав Божило и Цветелина Бориславова.
321
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставете Атила да си вярва в каквото си иска. Негово лично право си е. Поне има мнение и достойнство. Знае за себе си що за човек е. За съжаление брат, след 500 години безразборен секс, надали във вените ти тече кръв по-различна от босфорска. Все пак ме кефи патриотизмът ти.
320
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви е честито план " Б " на ГЕРБ гарантирано фалшификации на идващите избори 12 май.
319
5
 
4
 
! Отговори
А Т И Л А преди 11 години
На подчовека от 355,Вече съм му Пратил Румънски *** да му извадят дебелото Черво през Ушите !!! Комунисти, Русофили и прочее Славянска *** на заплата към Позитано 20,оттам наливат пари за Славянска Пропаганда по земите БолгАрийски, Свети, Тангристки во веки !!!Колкото и да ви плащат да пропагандирате Славяно - Християнската расово дегенерирала теория по земите БолгАРийски, ние Болгарийте от Пазарджик, стоим верни на Тангризма и Императорския Род Д У Л О !!!!!
318
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До А Т И Л АИнтересно, каква е твоята"паравоенна организация"? сбирщината от пациентите на твоя психиатър???
317
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До А Т И Л АЛекарстватааааа! Бързооооооо! :)
316
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм Българин наследник на Императорския Род ДУЛО.Във вените ми тече Хуно-Българската кръв на:Кан Атила-Баща на Кан Ирник,Дядо на Кан Масгут,Пра дядо на Кан Реан,Пра пра дядо на Кан Боян,Пра пра пра дядо на Кан Аскал,Пра пра пра пра дядо на Кан Албури бащата на Кан КубратПра пра пра пра пра дядо на Кан Кубрат бащата на Кан АспарухЦялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.
315
7
 
3
 
! Отговори
А Т И Л А преди 11 години
Аз съм Българин, пряк Потомък на Императорския Род ДУЛО !!!САМО МОЯТА ПАРАВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ СИ ПОСТАВЯ ЗА ЦЕЛ ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ СОЛУН ДО СТОКХОЛМ И ОТ ПЕКИН ДО РИМИНИ В ЕДНА ДЪРЖАВА !!!Ще бъде поставено началото на Нов Болярски род !!! Аз лично ще го възглавя като доказан носител на кръвта на Великият кан Ирник !!! Много от вас - носители на дегенерирал Славянски ген, ще трябва да бъдат жертвани за каузата, но малцината оцеляли, ще имат привилегията да служат на Новия ми Императорски Род !!!
314
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До А Т И Л АИзпий си лекарствата, преди да се празниш по форумите!
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментар 349 е отговор на 326
312
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До anonimenТова за семейството не е никакъв критерий. По-добре да беше написал: Да не е гей и да е направил поне нещо смислено в живота си, да не е господин Никой, който в една прекрасна сутрин се е събудил като държавник, като например: Гоце, Петър Антонинов, Иван Костов, Мадридския лъжец, СерГейчо, Жанчо и десетките и стотици техни съратници
311
6
 
2
 
! Отговори
А Т И Л А преди 11 години
Едва около 12% от Коментиращите тук са Истински Българи Арийци, Знаещи Своя Произход и Готови на Реални Действия за Ликвидиране на този 135 годишен Руско-Турски *** създаден от Скапаните Руски Славянски Колохозници и Възстановяване на Истинската Българската Държава такава каквато е била преди около 640 години.За мен и Паравоенната ми Организация Скоро ще Говорят на 4 Континента, а вие Ще продължавате да си Барате ***, Славянски Патки из тея форуми!!!