Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
0
 
2
 
! Отговори
Уважаеми,375 и 377 преди 11 години
Благодаря за разясненията и моля да ме извините, но не всички са компетентни по финансовите въпроси.Нека бъдем по-толерантни и не се обиждаме на *** и умни. Днес познати от обменно бюро казаха ,че до сега не са имали толкова много обмяна на левове.Минали сме по лош път и за това попитах.Благодаря .
342
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Новина от сайта на НОИ"Националният осигурителен институт обявява, че размерът на средния осигурителен доход за страната за месец януари 2013 г. е 634,55 лв."634.55 лева пари ли са?! Как се живее с 634.55 лева месечно?!януари 2013 - управлява ГЕРБ.
341
0
 
10
 
! Отговори
Разбирачев преди 11 години
"Три пъти увеличихме минималната работна заплата ... отчете Дянков"Така де - от 240 лева на 310 лева сега от януари, т.е. увеличение с 29%. За сравнение предишните увеличиха минималната заплата с 60% - от 150 на 240 лева
340
0
 
6
 
! Отговори
Министърчо преди 11 години
Като цяло лаишка и повърхностна. Не изследва причините а следствията. Какво е стабилна държава-външна политика, вътрешна сигурнаст и добри финанси или казано просто Външно министерство, Вътрешно и МФ. Което правителство ги има то ще е добре. Да започнем с последното но най важното МФ. За да има държава трябват пари-а кой ги събира? И кой ги раздава? Къде са приходите? И отговорите- това са НАП и митниците. А кой ги ръководи пияндето Красчо и ченгето Ванко. И оттам поверигата - обърната кола. Ако тези ведомства работеха приходите годишно с 3 до 4 милиарда повече.А три години по 4 е равно на 12
339
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според теорията на Ламброзо за връзката между лицето и характера и бъдещи действия, които могат да се очакват нещата са зле.Двулична и мазна физиономия, от която може да се очаква всичко. Моля, кажете г-н Министър за Вашия принос в БНБ за ограбването на БГ народа с непосилните лихви 20-40 % , съсипването на българската икономика и превръщането на банките в лихварски къщи и промишлени предприемачи. Интересува ме , как се нароихастотици фирми за бързи кредити с лихви от 40-50 %.Така ли в в САЩ?
338
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой е новия кандидат за подуправител на БНБ от президентската квота? Хитър ход.
337
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калине, кой може да излезе в неплатен отпуск и да поработи малко на друго място? Закона разрешавали го? Кога напускаш банката?
336
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уважаеми *** гербавите се измъкнаха - а за вас ръст на средния пръстнарода *** ***
335
1
 
9
 
! Отговори
detelina преди 11 години
До хорааааааАми,ще се повтори ,Виденовата зима,готви се девалвация на лева,това ще стане.Яка ,ни гъзинка.
334
4
 
0
 
! Отговори
за 377 преди 11 години
ти *** ли си. борда е формула, левовете са равни на еврата при курс 2 към 1. Колкото и да си обръщаш левовете, това не променя факта, че формулата си работи, просто ще ти свършат левовете (намали паричната мада в обръщение). А купуването н долари не влияе по никакъв начин. Виж баланса на Управление Емисионно и чети закона, няма земна сила, която да "бутне" борда. Това може да стане само чрез промяна на закон от Нар. събрание, каквото след 2 дни ням да съществува.
333
4
 
2
 
! Отговори
до 375 преди 11 години
Много просто, валутния борд е закон. ще го има дори и с последните 2лева да си купиш последното евро. Това са скачени съдове и няма земна сила, която може да го "бутне", такова нещо не съществува. При липсата на Нар. събрание даже и да искаш, няма кой да промени закона. Борда е вечен или до промяна на закона. Четете малко, стига с тъпите въпроси.
332
2
 
3
 
! Отговори
АА4 преди 11 години
мразят бедните защото те са били такива и имат лош спомен от това.На Гоце дали му стискат ръката,щото той пък бил говедар и пасял *** в неговото село.Борисов пък мазал филии с мас защото родителите му го изоставели.Жельо пък сял грозде.Абе тя въшката като се наяде излизала на челото.Сигурно в демократичните общества където ги канят са го видели това..демек големите акули са си бърсали ръцете с мокри кърпи от тяхното ръкостиксане.Такава ще е работата!!!
331
10
 
6
 
! Отговори
МНОГО ПРАВИЛНО .... преди 11 години
БЪЛГАРИ---ОБЪРНЕТЕ СИ ЛЕВОВИТЕ ДЕПОЗИТИ ВЪВ ВАЛУТА!Гледайте банката да няма българско участие ...или поне да е под 50%!ПРИ ОКТОМВРИЙЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ----ПЪРВАТА РАБОТА НА ЛЕНИН ,БИЛА ДА НАЦИОНАЛИЗИРА РУСКИТЕ БАНКИ И ДА ГИ НАПРАВИ ДЪРЖАВНИ!НЕ ОСТАВЯЙТЕНА КОМУНИСТИТЕ ПАРИ!Те ще ви ограбят!
330
1
 
9
 
! Отговори
ивсе пак преди 11 години
поинтересувайте се какво става в обменните бюра.
329
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинката Калин моментално изпърпори и изръси глупостите. Аве да та питам ена работа ся - от бюджета на кои са увеличават доходите примерно ? На работещите в частните фирми ли *** ?
328
3
 
7
 
! Отговори
хораааааа преди 11 години
внимавайте. Не знам по каква причина, но след падането на правителството,особено днес, много хора обменят левовете си в долари или в евро.Какво става с валутния борд, с лева.?Който е по-компетентен нека ни обясни ситуацията.
327
3
 
11
 
! Отговори
Коко преди 11 години
И при ГЕРБ и при Б отбора им няма ръст, а само СПАД!
326
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** обаче се оказаха най адаптивни, останалите или бягат или се оплакват и не искат да гледат деца или не могат да си плащат надписаните сметки, и на края какво само *** и политици ще има в страната, но нищо де и *** са хора, защо да нямат държава най накрая !
325
1
 
18
 
! Отговори
Тъп преди 11 години
Какво мляко търсиш,от пресушена крава и от празна хазна жълтици. *** пореден излюпен глупец.
324
4
 
6
 
! Отговори
КАМОРАТА преди 11 години
ДО ПРЕСЦЕНТЪРА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ- ГОСПОДА НЕ МИСЛЕТЕ,ЧЕ СТЕ ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ЧАК ДА СЕ САМОЗАПАЛВАМЕ ЗАРАДИ ВАС.НЕ СЕ НАДЦЕНЯВАЙТЕ ЧЕ ВИЕ СТЕ ОТ ХОРАТА КОИТО ПЪК СА ЖЕЛАНИ В ТАЗИ СТРАНА.В АФРИКА ТЪРСЯТ ПОЛИТИЦИ-БЕДУИНИ ,КОИТО ДА УПРАВЛЯВАТ ПУСТИНЯТА.ВИЕ СТЕ ПЕРФЕКТНИТЕ ХОРА ЗА ТАМ.АКО РЕШИТЕ ДА ОТИДЕТЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ НЯМА ДА СЕ САМОУБИЕМ ,ЧЕ ВИ НЯМА.