Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!

Калин Христов обеща запазване на финансовата стабилност
Обновена: 13 мар 2013 13:03 | 13 мар 2013 13:03, Веселина Йорданова
396
Ръст на доходи, ако има резерви в бюджета!
Снимка: БТА

При наличие на резерви в бюджета, може да се мисли за повишаване на доходите, заяви служебният министър на финансите Калин Христов на церемонията в Министерство на финансите по предаване на управлението. Той уточни, че първо трябва да се запознае дали наистина има такива резерви и напомни, че кабинетът на Марин Райков ще работи в рамките на бюджета, приет от 41-то Народното събрание.

Христов, който до момента беше подуправител на БНБ, обеща, че ще работи за запазване на фискалната стабилност и за приемственост.  Пълна мобилизация ще има по отношение на събираемостта на приходите, както и придържане към записаните в бюджета разходи, стана ясно от думите му.

Попитан дали може да бъде изтеглен заем, Христов посочи, че в рамките на приетия бюджет е записано, че може да има финансиране до 2 млрд.лв. - за изплащане на падежиращи емисии и за покриване на дефицита.

Калин Христов заяви, че очаква през текущата година българската икономика да отчете ръст от около 1-1,5%. По думите му това е средното разбиране за растеж тази година при условие, че във втората половина на годината еврозоната би започнала да се възстановява.

Имаше много желания за увеличаване на пенсии и доходи, но нямаше такива възможности в бюджета, призна предшественикът му Симеон Дянков. Доволен от постигнатото, Дянков посочи, че изтеклите четири години са били много тежки за целия свят и особено за страните от ЕС. Затова основната задача в тази тежка ситуация е била възстановяване на финансовата стабилност, „позагубена“ през 2009 година, и стриктното й спазване.

Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите, отчете Дянков, който пожела на приемника си по-стабилна Европа, за да може служебният кабинет да работи в по-спокойна обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
1
 
6
 
! Отговори
p преди 11 години
Нали Дянков каза че оставил хазната на плюс,ха сега да видим кой е лъгал и кой ще лъже *** мръсни.
282
2
 
7
 
! Отговори
mkati преди 11 години
НЯМА НИЩО В БЮДЖЕТА,КАМО ЛИ РЕЗЕРВИ.МАФИЯТА ИЗСТЪРГА ВСИЧКО ДО ШУШКА.САМО НИЕ ОСТАНАХМЕ ГЛАДНИТЕ МИПКИ ДА ЩЪКАМЕ В ПРАЗНИЯ ЗЕЙНАЛ ДЪРЖАВЕН ХАМБАР.
281
2
 
11
 
! Отговори
ДО 319 преди 11 години
Я НЕ МИ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ- ТРЕТИ БИЗНЕС ЗАХВАЩАМ, ПРАВЯ ИНВЕСТИЦИИ И НАКРАЯ ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ И ВСИЧКО СЕ ПРОВАЛЯ. РАБОТЯТ САМО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ, ЗАЩОТО ВЪРТЯТ ПАРИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ВНОСИТЕЛИТЕ- ПЛАЩАТ, СЛЕД КАТО СЕ ПРОДАДЕ СТОКАТА И ГИ НАТИСКАТ ЗА ПРОМОЦИИ . ТАКА ПЕЧЕЛЯТ ВЕРИГИТЕ, А ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ДЪРЖИ ЕДНИ МИЛИОНИ ЗАТВОРЕНИ В СТОКА.
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До citizen Ти си ***, а с глупците е излишно да се спори, както гласи народната мъдрост убий *** с мълчание!
279
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това като, че ли ми звучи познато!
278
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доходите си прави сам човека! При комунизма държавата следеше всички да сме еднакво бедни, а в сегашно време ИНДИВИДА си определя доходите... Трябва само на пенсионерите да се увеличават пенсиите... Който е кадърен, пробивен и можещ се оправя и сам...
277
6
 
6
 
! Отговори
СОЦ-ЦИРКА ,СВЪРШИ!! преди 11 години
...ВРЕМЕ Е ДА СЕ ХВАЩАТЕ ЗА РАБОТА!ПАРИ --НЕМА !ДЕЙСТВАЙТЕ!КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ---НЯМА КАКВО ДА ВИ ДАДЕ!...ПЪК И НИКОЙ НЕ Е ЛУД ДА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА ....ЗАРАДИ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ПРОТЕСТИРАЩИ ***!ЯВНО ,НЯКОИ ХОРА ЗНАЯТ ,ЧЕ НЕМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ ---ЗАТОВА РАЗДУВАТ ТИЯ ПРОТЕСТИ И МАНИФЕСТАЦИИ!КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ЗА КОИТО ИМА ДА ОТГОВАРЯТ В СЪДА ПО ЕНЕРГИЙНИТЕ ВЪПРОСИ ....ЕСТЕСТВЕНО-- МОТИВАЦИЯТА ИМ Е ГОЛЯМА!ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДНО Е....!!!
276
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алоо,г-н министре финансова стабилност туй ще рече,че трябва да ме лъжеш как да затягам колана,щото ЕС си искат крадените мангизи.Тези европейски помощи сега ги плащаме,но най лошото е че само лихвите текат а не можем да покрием и част от главницата.При нередовни вноски текат наказателни лихви.А парите от еврофондовете не са в хората а във вашите джобове.*** знаеш ли я таз работа или си говориш ей тъй и сигурно си представяш че срещу теб има стадо ***.
275
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дами и Господа,Циркът свърши."Кой не скача е червен" вече не е на дневен ред.Хващайте се на работа.Заплатите ,каквито са си били и до сега.Цените НАГОРЕ полека-лека.ЧЕСТИТО!
274
0
 
8
 
! Отговори
пфуууу преди 11 години
за да се стигне до там че Шимон ДянкоФ да посегне към сребърния фонд ,смятай за какво става дума.Тоз хитрец излиза с пенизи как щял да увеличи доходите.Ако увеличиш доходите трябва да ми увеличиш данъка,потребителската кошница и то става танто за кукуриго.Благодарим за такива доходи.Само да ми отчитате дейност и да се правите че нещо мислите ,не си струва усилията г-не.Тоз филм сме го гледали вече.
273
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ръст на доходите когато има РЪСТ на свършената работа.С две думи.....ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН!
272
1
 
11
 
! Отговори
ДА СА МАХАТ преди 11 години
Тоз министър още не е влязъл и взе да говори глупости.Откъде ще вземе пари за да увеличи доходите?Вече ни писна от неграмотни лъжци даже не умеят и да лъжат качествено.Ако имаше тези пари защо ще се теглят тези 2милиар? Кой ще ги връща тези милиарди г-н министър? Вие обаче нещо или не разбирате или искате да направите хората на маймуни.До тук България е затънала с милиарди и тези пари искат връщане.Тези са следващите изгоряли.
271
7
 
0
 
! Отговори
citizen преди 11 години
Ами така е, жалки ми селянино. Без изкуствено създавани работни места, безработицата ще бъде все по-висока. Но това плоският ти, селски мозък няма как да го разбере.
270
0
 
15
 
! Отговори
Смешно преди 11 години
Стига с тези глупости. Ръст на доходите, не е предвиждан :) Няма и да има такъв. Онези хора идват на власт за да вземат пари, не да дават.
269
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До citizen А бе мърляв,некадърен, безумен държавен чиновнико,ти въобще осъзнаваш ли какво пишеш. Според твоите глупости,да вземем да назначим всички на държавна служба и край с безработицата-ХА ХА ХА, ти наистина май не си наред . Ако си кадърен, в което се съмнявам, ще напуснеш държавната си службичка и ще отидеш в честния сектор, ама те страх нали? А без частния малък и среден бизнес, които вие унищожихте няма кои да ти плаща заплатицата, но трябва мозък да го разбереш.
268
3
 
8
 
! Отговори
СЪКРАТЕТЕ, ГИ БЕ... преди 11 години
СЪКРАТЕТЕ ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ----КВИТО СТЕ НЕГРАМОТНИ СЕЛЯНИ И *** ...СЪС ДНИ, ЩЕ ВИСИТЕ ПРЕД ДЪРЖАВНИТЕ УЧЕРЕЖДЕНИЯ !КОЛКО МУ Е...ХА,ХА,ХААААААААААА...???!!ПРОБЛЕМА Е НИКАКЪВ!!!
267
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАРАДОКС- БЕЗРАБОТНИ ВИШИСТИ , В ГЕРБ ПЪЛНО С КАЛИНКИ БЕЗ ДИПЛОМИ.
266
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРИНЦИПЪТ НА ПИТЪР- АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ САМОПРОИЗВЕЖДА И ТАКА СЕ УВЕЛИЧАВА. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БУМАЩИНА, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО РАБОТА.
265
0
 
3
 
! Отговори
до 261 преди 11 години
Айде бягай прочети какво е фискален резерв и какво е валутен резерв и тогава сам си отговори колко глупав въпрос си задал. Щото за теб те били едно и също, ама не са, няма нищо общо. Та да се върнем на въпроса кой е тъпчото (риторичен е и отговора е - ТИИИИИ).
264
2
 
10
 
! Отговори
ДО СИТИЗЕНА преди 11 години
А Я МИ КАЖИ КОГО АДМИНИСТРИРА ТАЗИ АДМИНИСТРАЦИЯ, КАТО НИЩО НЕ РАБОТИ ? САМАТА СЕБЕ СИ ?