Кабинетът плаща 30 млн. дългове към бизнеса

Плевнелиев доволен, че прокуратурата реагирала за BG "Уотъргейт"
Обновена: 29 мар 2013 22:04 | 29 мар 2013 20:06,
13
Кабинетът плаща 30 млн. дългове към бизнеса
Росен Плевнелиев в Габрово Снимка: БТА

В рамките на десет дни служебното правителство ще изплати между 25 и 30 милиона лева от дълговете на държавата към малките и средните предприятия. Правителствената инициатива за изплащане на държавните дългове към бизнеса започва от днес. Това каза днес в Габрово президентът Росен Плевнелиев.

По думите на държавния глава Министерството на финансите е посочило сумата от общо 109 милиона лева държавни дългове към бизнеса. От тях дългът към малките и средните предприятия е 25-30 милиона лева. Те първи ще получат своите пари обратно от държавата, съобщи президентът.

През следващата седмица министерствата трябва да посочат кои точно са бенефициентите. По съставения списък Министерството на финансите ще изплати тези средства.

Президентът коментира и избухналия скандал за подслушване на политици и бизнесмени, наречен българският "Уотъргейт". Според изнесените от БСП Плевнелиев също е бил обект на подслушване.

"В България има правила за ползване на СРС-та, разбира се, има и институции, които отговарят за това дали се спазват правилата", каза президентът.

Още по темата
"Като президент, който уважава институциите, ще подкрепя усилията на всички. Радвам се, че прокуратурата реагира много бързо на този сигнал, радвам се, че главният прокурор се е ангажирал със силни екипи, ясни срокове за проверка. Очаквам МВР да окаже пълно съдействие и, разбира се, истината трябва да излезе наяве такава, каквато е. И не само дали са ползвани, но и имало ли е контрол и дали той е бил на място", коментира още президентът.

Днес той посети града, срещна се и изслуша проблемите на габровци в отворената на 27 март мобилна приемна на президентската администрация. По думите на държавния глава днес екипът му е обработил повече от 80 преписки. Поставени са били социални, юридически и икономически проблеми, както и въпроси, свързани с бизнеса на местните фирми.

По-рано днес Плевнелиев е посетил детското социално селище в Трявна, а след това в Габрово се срещна с кмета на града Таня Христова, с областния управител Мариян Костадинов и с местни бизнесмени, с които е разговарял за щетите, нанесени от ураганната буря на 14 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо сега?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платете на "бизнеса" че е е време да си сменят джиповете с новите модели
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7Мисля че и без разпореждането на Президента този ефект ще се получи по естествен път,поради това че по всяка вероятност след изборите няма да съществува възможност за съставяне на правителство.
7
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Ха, че как така се намериха толкоз бързо ***. Нали недоразумението Дянков постоянно припяваше как няма пари. Значи е лъгал, пари има, не са давани нарочно. Сега, като видяха дебеля ще ги дадат, предизборно е, ама карай. Не че това ще им спечели изборите на ГЕРБ, но поне малкия бизнес да вземе глътка въздух.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росене,отложи изборите за другата година и управлявай с това правителство.И без това от депутатите нямаме няква полза,само кюфтета,заплати,бонуси.Белгия стоя без правителство 2 години
5
1
 
3
 
! Отговори
shrek преди 11 години
не се радвайте много. Днес тия ****расти са взели решение да се продадат няколко държавни имота в чужбина. Един в Мюнхен и един в Канада. Защо никъде нищо не пише за това? Освен това в митниците са вкарали без конкурс частна фирма да събира държавните вземания!!! Никъде не става ясно коя и как! И тия са *** пълни!!!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се точно сега (предизборно), и защо точно Росен Плевнята го обявява? Какво правиха 4 години? Съсипаха малкия и средния бизнес, който е движеща сила на икономиката ни... Работя в немска фирма и имам преки наблюдения върху тези процеси. Германците си правят независима статистика, тъй като от това им зависи бизнесът. И резултатите са отчайващи...
3
0
 
29
 
! Отговори
Много прост преди 11 години
Е как стана така ,че служебното правителство за 4 седмици направи това ,което Бойко и ГЕРБ НЕ МОЖАХА ЗА 4 ГОДИНИ. Служебното правителство увеличи пенсиите и сега ще плати на бизнеса.Много *** народ!!! В държавите където народа се радва на просперитет НИКОГА НЕ СИ ПРЕИЗБИРА некъдърниците ,които след 4 години управление са изпразнили хазната,удвоили безработицата и унищожили бизнеса. Само за инфо,няма да гласувам за ГЕРБ или БСП.Изборното самоубийство е въпрос на избор за всеки народ!
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СереГей даде толкова милиони за един ненужен референдум.Всички го платихме.Доказано че гейовете са претенциозни
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как изведнъж сега ще плащате а къде бяхте досега???Толкова сте изтъркани че сте жалки.вие вече сте пътници и с Божията помощ АТАКА да вземе властта за да ви измете всичките защото ми омръзна да живея с 300лв заплата