Цацаров взема присърце българския "Уотъргейт", почва проверка

И Лютви Местан не изключи да са се подслушвали политици
Обновена: 28 мар 2013 20:25 | 28 мар 2013 17:30,
228
Цацаров взема присърце българския "Уотъргейт", почва проверка
Сергей Станишев занесе сигнала на главния прокурор. Снимка: БТА

Уверение, че по внесения сигнал за незаконно подслушване започва незабавна проверка, е получил лидерът на БСП Сергей Станишев от главния прокурор Сотир Цацаров. 

Соцлидерът се срещна с обвинител номер 1, за да му предостави сигнал за незаконно подслушване на политици и бизнесмени, който по-рано пред медиите той определи като български „Уотъргейт“ под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според Станишев обект на подслушване са били самият той, президентът Росен Плевнелиев, Георги Първанов, лидерите на ДСБ Иван Костов и на „Атака“ Волен Сидеров, Ахмед Доган, бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева, съдия Нели Куцкова, както и редица бизнесмени.

След като близо час бе при Цацаров, Сергей Станишев заяви, както и по-рано днес, че в сигнала има достатъчно  достоверност. 

Струва ми се, че Сотир Цацаров беше впечатлен за това, че в информацията се посочват имена на хора и видовете техника, използвана при подслушването, коментира лидерът на БСП. 

Още по темата
Ако е вярно това, което се твърди в сигнала, това означава, че има тотално погазване на Конституцията и демократичните принципи, повтори Станишев. Според него единствено проверка на прокуратурата може да установи истината по случая. 

Реакция по въпроса дойде и от ДПС. Попитан дали според него са верни твърденията за българския ”Уотъргейт”, лидерът на партията Лютви Местан каза, че макар по принцип да не му е в стила да борави с предположения, не изключва твърденията за незаконно подслушване на политици да се окажат достоверни. 

„Първо, защото е безспорен факт, че при управлението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов използването на СРС- та се увеличи не в проценти, а в пъти. И второ, което всъщност е по- важно, неправомоерният натиск върху политическите опоненти бе стил на това управление“, се казва в изявление на Местан.

„При никое друго управление специалният инструментариум на държавата не е бил използван така брутално, пряко закона за тяснопартийни цели“, допълва той.

Самият Цветан Цветанов категорично заяви, че Сергей Станишев лъже. По думите на бившия вътрешен министър социалистите организирали “активни мероприятия“ и фабрикували компромати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
1
 
! Отговори
докога???? преди 10 години
кои знае ,кои не знае седнал политика да бистри .когато гласуваш МИСЛИ С СОБСТВЕНАТА СИ ТИКВА. Ако не можеш мислиш не пиши тук след това.
193
0
 
1
 
! Отговори
Stefan_1_Tcholakov преди 11 години
ЧЕЗ, МЕЗ И ДРУГИТЕ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !-ЧЕЗ в Брюксел: Бяхме обект на негативно вмешателство от страна на България-blitz.bg/news/article/190967-ВРЪЩАНЕ ОБРАТНО НА БЪЛГАРСКАТА СОБТСВЕНОСТ, НО ПРЕДИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ РЕВИЗИЯ КОЛКО И КАКВО СА ОГРАБИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !-ДА СЕ ОПЛАКВАТ НА ЮДЕЙСКИТЕ ГОСПОДИ - СМРЪТ ЗА ТЯХ !-БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ - СМЪРТ НА ЧУЖДИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОЙТО ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ !--ДРУГАРЮ МИНИСТЪР,ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ ДЕТО Е КАЗВАШ Е МНОГО ДОБРА. ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА КАЗВАШ ИСТИНАТА, ЗАЩОТО НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ТЕ СЪД
192
0
 
9
 
! Отговори
Лъжаааа. . . . преди 11 години
Нищо не взема присърце.На края всички ще се оправдани.До сега не се е случвало гарван да вади окото на гарвана.Така че без социалистическо комунистически подлости. Ние на социалисти и комунисти отдавна не вярваме !!!
191
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я СЕ ОПОМНЕТЕ ГЕРБЕРИ МУТРОПОДОБНИ,КОЙ ИСКАШЕ ДА НАБЛЮДАВА И ПОДСЛУШВА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ?СЕТИХТЕ СЕ НАЛИ! ТОВА БЕШЕ ФИКС ИДЕЯТА НА ТИКВАТА.
190
0
 
11
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Пак отвличане на вниманието! Хората искат НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на монополите!Хората искат някой да отговори на един страннен въпрос - "Защо имаме най-много джамии?"
189
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бсп-то откриха нов вид комуникации - изпращане на папки по мейла :)
188
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
го били подслушвали :) И за какво да го подслушват, като по цял ден обикаля като цветарка по медиите и плещи глупости. Достатъчно е да пуснат ТВ.
187
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте бтв.Станишев се оак.
186
7
 
26
 
! Отговори
Къде да се скрия преди 11 години
Лъжа,ама в бюджета има едни 100 000 000 заложени за СРСта от нашия гръб. И това ли е лъжа? Представете си само с тази сума ако ГЕРБ продължи да управлява какво чудо ще е.И в тоалетната няма да имаме спокойствие.
185
13
 
10
 
! Отговори
голем смях преди 11 години
Значи документа изпратен от партньорска служба за готвен атентат на Б.Б.......не е достоверен.................но АНОНИМЕН имейл на пощата на Станишев....има " достатъчно достоверност". Няма нищо че може и самия Станишев да си е пратил сигнала...ха-ха-ха!!!!
184
5
 
7
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
Аз не съм виждал такъв документ, не е изпратен до мене, нямам особени причини да вярвам на 100% на г-н Станишев, още повече, че съм бил подслушван и от БСП и то доказано., добави Костов.
183
8
 
26
 
! Отговори
ПАРТЕНКАТА преди 11 години
Цецо Цървуля се прави на умряла лисица, а си остава *** до безобразие крадлив. ЗЕС беше една от първите им сериозни издънки и гавра с българския народ. Искаха да направят така, че всеки гражданин на банановата ни република да бъде подслушван 24 часа в денонощието онлайн и обявиха, че техниката за тази цел е купена.
182
1
 
16
 
! Отговори
НАГЪЛ преди 11 години
Дефицитът в социалната сфера на България е 18,9 млрд. лв. за последните 4 години, показват изчисления на база данни на Министерство на финансите. Впечатляващото е, че при приходи от едва 21,3 млрд. лв., разходите са за 40,3 млрд. лв.Основният дефицит е в сектора на пенсиите и обезщетенията - 17,2 млрд. лв., докато здравноосигурителният дефицит е само 1,7 млрд. лв. за четирите години.Тотално е нарушена бюджетната дисциплина и правилото парите от осигуровки да отиват за осигурителни плащания
181
3
 
15
 
! Отговори
niki преди 11 години
Cvetan e nagal i sposoben na vsichko triabvat mu oshte apartamenti
180
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като рухне и тази партенка на Суриката Серго нека Цветанов да го съди за 1 милион лева, които да дари за лечение на нуждаещи се от големи суми за тази цел. Това е поредната комунистическа провокация много характерна за тази злобна и изпълнена с ненавист към другите партия. Вижте тя кого толерира - турците, които не признават заслугите на един български генерал, не празнуват българските празници, негласно налагат мусюлманската религия в много райони на страната. Жалко за тази озлобена партия
179
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 11 години
У ЕС има ли Демокрация? Всички решения се вземат от избраниците - в действителност от една Шепа индивиди, продукт на партийните йерархии, зависимостите и връзката им с деловите кръгове, с финансовия свят, с различните отечествени и чуждестранни лобита.Но най-тревожното в този вид управление е очевидния конфликт в изборния механизъм. Ако приемем, че всеки пълнолетен Гражданин притежава някаква частица политическа власт, то той с пускането на бюлетината в урната автоматично прехвърля тази власт в други ръце само срещу Обещания от Предизборната кампания. С други думи, чрез Гласуването Граждан
178
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой главен прокурор от 23 години насам е направил и 1/100 от това, което направи г-н Цацаров досега. Българинът е все недоволен и недоверчив. Не критикувайте работещите.
177
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦАЦАРОВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА *** КАТО СТАНИШЕВ.МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЯРВА , ЧЕ БИЛ ПОЛУЧИЛ АНОНИМНО СЪОБЩЕНИЕ НА ЕЛЕКТРОННАТА СИ ПОЩА.ТОВА Е ФАСУЛСКА РАБОТА ДА СЕ ПРОВЕРИ КОЙ Е ПОДАТЕЛЯ НА АНОНИМКАТА И ИМА ЛИ ТАКАВА ВЪОБЩЕ.НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ В ИНТЕРНЕТ НЯМА АНОНИМНОСТ. МВР ЗНАЕ ВСИЧКО.
176
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цуцко, Цуцкооооо, компромат, колкото и онази "фалшива" информация от преди време, че една папка срещу Мършичката отлежава в прокуратурата. И кво стана- една "фалшива" гаранция! И айде герберчетата да не говорите кой на кого щял да се извинява доблестно, щото Цуцко досега на никого не се е извинил, а стотици хора окъка! Долни комунистически ченгета!
175
2
 
28
 
! Отговори
non преди 11 години
До Анонимен 9 "Какво да *** е нередното в това да бъдат подслушвани политици"Ако мен питаш, всички раговори на политиците трябва да се предават онлайн и да може да се прослушат след това от всеки избирател. Но не е редно един политик за собствени интереси да подслушва другите. Но вие герберите явно така разбирате демокрацията