Нямало напрежение, а само консенсус в БСП

Станишев умеел да си носи отговорността
Обновена: 29 мар 2013 11:44 | 29 мар 2013 11:44,
175
Нямало напрежение, а само консенсус в БСП
Снимка: архив Булфото

Поредни обяснения, че в левицата няма напрежение, а водачите на листите за депутати са избрани консенсусно, даде лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV.

По негови думи сред червените тече обновление, а не чистка, а изваждането на Румен Овчаров и Румен Петков от листите няма нищо общо със стария конфликт на двамата със Станишев.

Той категорично отхвърли и твърденията, че е налагал хора “по живковски“. Лидерът на левицата обясни, че са били направени социологически изследвания по места, консултирал се е с местните структури и така е взел решенията.

Като пример за консенсусни кандидатури той изтъкна водача на благоевградската листа Емил Костадинов. Другият пример, който социалистическият лидер даде, беше с Явор Гечев, който първоначално бил гласен за водач на лисата в Пловдивска област. След консултации с местния лидер обаче в крайна сметка била издигната кандидатурата на Светла Бъчварова.

Ние не вземаме случайни хора, които няма позиция, заяви Станишев и допълни, че всички кандидати на левицата са изявени фигури с ясни позиции.

Лидерът на БСП каза още, че е разговарял лично с Румен Овачров и Румен Петков, „редовните” водачи, които този път останаха встрани. Станишев отново лансира тезата, че тези хора ще продължат да работят за каузата, и потенциалът им ще бъде използван.

Лидерът на социалистите обясни, че Овчаров е бил поканен да се включи в ръководството на Националния предизборен щаб, а Петков е начело на щаба в Плевен.

Умея да си нося отговорността, така лидерът на левицата коментира дали е готов да подаде оставка като председател на партията, ако БСП загуби изборите. Той обаче отказа да отговори еднозначно, а се хвърли в обяснения, че е необходима консолидация.

За мен е важно да има пак консолидация и да разберат българските граждани, че тази власт, която се упражняваше досега, е вредна. Аз съм си платил политическата отговорност и сметка – гражданите ни наказаха, обясни Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
бб преди 11 години
наслушахме се на лъжите ти изроде!!!! цели квартали ще те накажат заради тях!!вижда ти се края вече вмирисан плъх без устна !!
136
0
 
2
 
! Отговори
протестираща преди 11 години
На изборите през 2009 г. БСП получи голям шамар от хората.Пратиха я в миша дупка,защото ръководството позволи партията да стане *** за далаверите на ДПС. Те искаха да я накажат и затова силовия образ на Бойко,който въздава справедливост, се наложи.Сега падението ще бъде още по-голямо, защото редовите членове на партията и симпатизантите масово ще гласуват наказателно срещу БСП заради диктата отгоре.Това е пълно обезглавяване на организациите. А се смеем на Бойко,че бил управлявал авторитарно
135
0
 
0
 
! Отговори
ABV преди 11 години
Долен лъжец!
134
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 11 години
всичките ти водачи на листи са твоя измишльотина и хората не ги искат защото са световно неизвестни!Член съм на БСП но няма да гласувам за теб!
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явно тук има доста гербераси на яслата
132
0
 
5
 
! Отговори
протестираща преди 11 години
Пълна лъжа са думите на другаря. Никой никога не е питал местните организации, а всичко се е налагало отгоре, а сега и гражданските квоти. В партията не може да настъпи обновление, защото другарите прекалено много са свързани с властта.Повечето упражняват професията политик и не могат да правят нищо друго ако не са в Парламента.Обновление между стари и млади са поредните празни думи, хвърлени в пространството. От години тази партия върви право надолу, заради невъзможността да се реформира.
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСПИН и АБВГЗ --> все до болка познати абвиатури сочещи към изявен хомосексуализъм.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Неве 142 ne, ne e lo6o razbira se. Lo6o e ob4e da se predstavqt sadebno nedokazani samneniq kato fakti. Na tova mu se kazva manipulaziq i umi6leno podvejdane s zel li4na izgoda i e podleji na sad vav vsqka normalna darjava
129
0
 
3
 
! Отговори
oniq преди 11 години
IAVNO RAZBRAHA CHE S PIKAENE PO FONTANITE NE STAVA...
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо да го... не се свика велико народно и да направят изборите мажоритарни и да се отървем от тия пиявици??? Обаче не, харесва си ни да си ни клатят разни партийки и недоносчета като сер-гей да се кискат ехидничко колко е *** матряла, че отново ги избира. Вместо да бием шута на всички партии, ние си се почесваме, протестираме срещу въздуха. БАСИ.
127
1
 
15
 
! Отговори
h преди 11 години
Червени мухлъовци, всички карате западни коли, ходите на екскурзии на запад, децата ви учат там, ходите да работите там , харесвате западни стоки и техния начин на живот. Къде сте тръгнали да подкрепяте Червените фесове които цял живот ви клатят. Трябва да си мазохис за са подкрепяш идеология на 100 год.
126
8
 
1
 
! Отговори
Неве преди 11 години
142, БСП иска проверка. Толкова ли е лошо да се провери?
125
8
 
1
 
! Отговори
Ибрахим преди 11 години
До онзи ден същото твърдеше и Мирослав Найденов, а се оказа с 10 000 лв. гаранция......Няма да останат гербери в Герб на края.
124
0
 
8
 
! Отговори
10 преди 11 години
Той бил платил политическата отговорност.Сергей засрами се.Кога веднъж пое политическата отговорност от както си в политиката бре?
123
8
 
1
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Цветанов пак се издъни. Трябваше да иска проверка на изнесеното от Станишев, а не да му трепери гласа и да вика в студиото.
122
7
 
0
 
! Отговори
Неве преди 11 години
136 Румене, аз пък съм забелязала, че поддръжниците на Герб освен, че се представят за други лица и крадат имена, когато нямат какво да кажат започват да обиждат, да използват нецензурни думи. Понякога сами не знаят, защо ги защитават.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам едни съмнения че компромата за подслушването е подготвен от Първанов и е пуснат тайно в кутията на Станишев. С което Първанов направо му намаза ските на съсела. Оня е майстор на пусията и отстрелването на едър дивеч.
120
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първанов само му гледа сеира и потрива ръце. Както се казва колкото повече мърда толкова повече му влиза на Станишев. С тези имфантилни изказвания, с тези съшити с бели конци компромати, никого не може да очуди. Ние тоя филм сме го гледали. По няколко пъти. планика струи от всяка пора на пора Станишев. Самия факт че той представя компромата за подслушването а не някой от лакеите му значи че никой друг не се е съгласил да се изложи пред цяла България ако се окаже лъжа.
119
0
 
13
 
! Отговори
българин преди 11 години
Сутринта в студиото на БТВ , Станишев се доизложи яко, беше жалък, беззащитен и показа с поведението си, че нещо лъже. Като чу, че ще дойде Цветанов изразът му се промени, притесни се и не можа да защити изказването си. Личи, че търси какво още да изрови , за да злепостави Борисов и ГЕРБ, да ги омаскари, защото го е страх, че ще загуби изборите и ще има най-после негова оставка. Вече и в партията му са против него-махна Руменовците , а Мая -осата,Нинова, Миков,Кутев - омразни и нежелани от нас?
118
0
 
9
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
КОГАТО ПЛАТЕНИТЕ МАНИПУЛАТОРИ ОТ БСП НЯМА КАКВО ДА НАПРАВЯТ ЗАПОЧВАТ ДА ПИШАТ ПОД НИКА НА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ...ДА ДРУГАРИ ЦОЦИАЛИСТИ ВИЖДА СЕ КАК МАНИПУЛИРАТЕ КАК ВНЕДРЯВАТЕ ПРОВОКАТОРИ СРЕД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КАК СЕ ОПИТАХТЕ ДА РАЗБИЕТЕ ПРОТЕСТИТЕ КАК ВНЕДРИХТЕ ЛИЦАТА НА БСП ДУДЕВ И СЛАВЧЕВ КАТО ЛИЦА НА СТУДЕНТИТЕ...НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ...ПОЛИЦИЙСКИ МЕТОДИ ОТ ШКОЛАТА СИМЕОНОВО...ДС НЕ Е УМРЯЛО ДОН КУТЕВ Е НАУЧИЛ НЕЩО ПОКРАЙ НАШИЯ ДРУГАР ОТ СС ГЬОБЕЛС...