Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БГ професорГосподин професоре, как така? Нали има кредитна система и приравняване на дипломите от чужди университети?
121
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите по-долу и извода е само един:Българина, ако ще и Господ да слезе от небето да го управлява, все ща намери кусури.Едните плюят момчето, че погледа му бил еди какъв си, други пък недоволстват, че само балакавър бил от, забележете, Харвард :)Други отричат Харвард като университет :) Трети не вярват, че е специалист, четвърти иска български специалисти, завършили в Б-я (незнайно защо) :)), пети недоволстват като цяло- защо точно това момче :)Ами, заслужавате си държавата.
120
3
 
11
 
! Отговори
някой преди 11 години
Защо всички хора, които учат в чужбина, излизат икономисти ? За един българин не чух, който да е учил математика, физика, механика или специалност от такъв тип материя. Какво толкова се бутат в тази икономика. Всеки втори икономист стана.
119
4
 
11
 
! Отговори
Ана преди 11 години
тОЗИ ИМА особен блясък в погледа, нещо много странно...
118
1
 
5
 
! Отговори
sgpi преди 11 години
До Анонименami neka decata na komunqgite da uchat v moskovskiq universitet ne da se natiskat za amerikanskite
117
2
 
9
 
! Отговори
Още един топ 100 преди 11 години
Дано да завърши преди да падне от власт
116
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Харвард дипломи се купуват с много кинти, докато в Московския университет се държат трудни изпити и не всеки завършва.
115
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
онзи ден го слушах тоя разтяга едни локуми и пули очи личи си че е от харвард-пази ни боже от такива специалисти, че са много и на отговорни позициии...
114
13
 
9
 
! Отговори
яя преди 11 години
Другарите приемат дипломи само от Московския Държавен Университет и по възможност подплатена с разширен курс към школата на "Всеруската извънредна комисия за борба с контрареволюцията и саботажа - Феликс Дзержински".Там получаваш задълбочени познания по история на красноармейската униформа все пак...
113
7
 
15
 
! Отговори
hoho преди 11 години
Лелеее,нямал диплома..... и хоп-министър!!!А аз има две и нищо!?Нямат ли място поне за шеф на банка?!!!Или за някой холдинг?!Ще съм послушен!Обещавам!
112
3
 
12
 
! Отговори
ДО 124 преди 11 години
И по какво си личи,че има акъл в главата?По екзофталма ли?
111
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАГИСТЪР СТАНИШЕВ САМО ЛАЕ ПО МЕДИИТЕ И СТАВА ЕЖЕДНЕВНО ЗА СМЯХ, А ЧОВЕКА Е ДОШЪЛ ДА РАБОТИ, И ГО ПРАВИ ДОБРЕ.
110
7
 
12
 
! Отговори
p преди 11 години
Поредната калинка на Боко тиквата
109
2
 
13
 
! Отговори
ONUFRIY преди 11 години
TAKA KAKTO SE E OKOKORIL MAY E FEN NA INDIYSKIQ KONOP....
108
5
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Какво пък! Той поне има някаква диплома, макар и да не е за магистър... А другите???
107
9
 
11
 
! Отговори
БГ професор преди 11 години
Нашата диплома за бакалавър отговаря на тяхната за магистър - имайте в предвид колко е зле този министър...
106
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната калинка на ГЕРБ с менте фирма и да не забравяме как ЕС отказа да назначи калинката Румяна Желева след лъжите за фирмата на Желева.
105
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли не съм изненадан?
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момчето има воля, обаче.
103
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Стига бе. Не могло да защити дипломна работа момчето и кво от това. Я как добре се усмихва.