Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
както се казваше в един стар виц, за да станеш министър, ти трябват 3 членства в голф-клубове..твоето, на баща ти и на дядо ти..у нас пък трябват 3 телефонни обаждания: на чичото-владика, на банкера и на прокурора/съдията..
141
4
 
17
 
! Отговори
нещастна държава преди 11 години
този министър беше 10 години шеф на дружествата на *** (и още е)..нямат никакво значение къде бил завършил, как и с колко..никой не го е сложил за министър заради дипломата..братовчед ми завърши магистратура в кеймбридж, което не е по-малко престижно и тук му заявиха, че позицията е заета предварително, а конкурсът е формален (администрация в министерство). сега преподава в кеймбридж, там ценят хората, а не връзките им. При нас всичко става с телефони за 'наши момчета', калники и мишо-бири.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да разясня на някои пишещи тука (визирам 160). Пич, от бакалавър - направо доктор (PhD) МОЖЕ да се става, за твоя изненада. Дори в България. Направи си справка в нашите елитни университети и ще се увериш! Супер си неосведомен. От личен опит говоря.
139
8
 
9
 
! Отговори
с уважение преди 11 години
И аз имам незапочната докторантура от Харвард,Кембридж,Югозападния,Североюжния и Монтанския университет.Искам голяма заплата,работата не е необходима.
138
1
 
4
 
! Отговори
lenin преди 11 години
po tazi logika sergo niama i osnovno koeto da se vaji za EU.....kakto i vsichki ot moskovskiat na KGB ...izlaoto BKP/BSP e vyn
137
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
признават ли се дипломи от страни извън ЕС,не трябва ли да се приравни.????
136
2
 
5
 
! Отговори
Алумна преди 11 години
До Професора (и по-общо)Ами приравнявайте, надявам се, с добро отношение и без предубеждения към хората, които са положили огромни усилия, за да се изучат другаде и искат да се занимават с наука (или каквото и да е друго) в родината. Изключително ми е мъчно, като знам за какво става въпрос да отидеш някъде, където си никой, да чета подигравките на някои от авторите тук.
135
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич да не му пука на министърчето какво си дрънкат комунагите.Да работи за народа и страната, а ние го следим отблизо и или ще го аплодираме, или ще го изритаме. От него си зависи. Българите вече не спят.
134
5
 
5
 
! Отговори
въпрос към Президент преди 11 години
Притежавам две дипломи от България да имате свободно място за министър?
133
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако всичките политици са като него няма да сме това окаяно положение,умен скромен ,честен .Да си остане в България такива политици да ни управляват
132
0
 
2
 
! Отговори
до 147 от професора преди 11 години
това правим приравняване, че те нещо изостават...
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, всички цвъкат за образованието, а никой не обръща внимание на отговарянето на въпрос с въпрос "Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала"Т.е избягване на прекия отговор. То и Кипър инвестираше тук там ... А и най-добрите инвестиционни фондове имат инвестиции без възваращаемост.
130
4
 
0
 
! Отговори
nikotiana преди 11 години
na vremeto za 3 g uchene se davashe poluvishe obrazovanie, naprimer med. sestra
129
0
 
7
 
! Отговори
алумна преди 11 години
До 152Нахранването с възпитанието нямат задължително допирни точки ... какво гарантира, че нахраненият няма да е невъзпитан?Като чета, просто се чудя на логиката на някои от българите. Аристотел, ако живееше тук сигурно и той щеше да се запали.
128
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До silanceE, защо да си мълчи бе, Силанче?Какво срамно има да си Бакалавър от Харвард? :)Гати и завистливия и злобен народ!Отиди и ти и завърши в Хорвард или Йейл или Принстън, дори и само бакалавър и тогава се изказвай.Или сикаш да кажеш, че Магистър от УНСС е много по-престижно и качествено от Бакалавър в Харвард???
127
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пропускате най-важното . Учил е в Хасково и е ПЯЛ в хора заедно с предишния министър.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пропускате най-важното . Учил е в Хасково и е ПЯЛ в хора заедно с предишния министър.
125
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много червени сълзи се леят по форумите.Преди по Бойко, сега по служебното правителство и президента.За соцкомуназите, няма угодия, особено когато са гладни.
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отново си личи, че на никой не му е ясно за какво се говори, важното е да се плещи и акъл да се дава. Ще ми е приятно да видя поне веднъж в някоя тема да говорят хора, които поне малко са наясно с въпроса, който е засегнат в нея.Тука се мятат някакви укори, кой както му дойде.
123
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До hohoКакви дипломи и от къде ги имаш?И не се прави на голямата работа.Славянския и ЮЗУ не ги броим.Също и СИмеоново и ВИФ.Ако не нещо друго, този човек е завършил Харвард.Но, такива като теб и Харвард не признават :) нали/?