Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хей Калинка,Калинка,Калинка мая!
61
4
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Като цяло е по-добре бакалавър от Харвард, отколкото доктор по пожарникарски науки от Симеоново или доктор от Масква с теза Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия.
60
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 11 години
До Анонимен 66 и 67:Леле, що си ***! Дипломата от Харвард е диплома САМО ЗА ПЪРВАТА, ПО-НИСКАТА ЧАСТ НА ТОВА, КОЕТО У НАС Е ПРИЕТО ДА СЕ СЧИТА ЗА "ВИСШЕ". Естествено, може министър да е и без образование, ама какъв министър ще е. А това, че се разтреперваш от умиление, как "се познава със създателя на Скайп", показва ТВОЯТА СЕЛСКА ПРОСТОТИЯ!Иначе, вярно е, че бакалавър в Харвард е повече от бакалавър или "полувисшист" в България по стопански дисциплини и право.
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да се окаже че изобщо няма и диплома.
58
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Василев нямал диплома за ...." Те това требе да е най-важното! . "Всички са маскари, а?" *** сте вие, платени драскачи.
57
4
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Мойто момче по цял ден слушам американски радиота,новини и следя из късо врага ,не ми обяснявай на мен какво се случва в сащ, имай си там идеалистичните представи за америка наложени от пропагандата им и не ме занимавай с глупости!Едно зрънце от всички несгоди и бакии на сащ не се отразяват в нашите медии!Висшистите им там ако си намерят работа ,като миячи в някое заведение пак са благодарни.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 71Сега ще ти нацъкат минуси комунистите, щото си дал линкове на английски :))
55
1
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 11 години
Не знам от къде ги имаш тази информация, но с въвеждането на кредитната система, образованието навсякъде е приравнено, където тя е възприета.Няма значение колко години си учил, а дали си взел изискуемия брой кредити за получаването на съответната степен. Човекът си има висше образование със степен бакалавър. Колкото до това дали го е взел с пари специално за Харвард не знам, но се съмнявам да е толкова лесно, колкото някой беше споменал, в противен случай всички мутри шяха да имат дипломи от там
54
1
 
6
 
! Отговори
DUDUKOV 2 преди 11 години
BLAGORODNITE METALI POTAVAT, A FEKALIITE PLUVAT OTGORE...
53
5
 
7
 
! Отговори
Kolega преди 11 години
До ИнфоТова, че си неосведомен невежа, не ти дава правото да дрънкаш глупости по форумите, особено с такава идиотска категоричност, каквато влагаш.Моля ви, прочетете малко за HBS и HLS, ПРЕДИ да коментирате.Все пак, за ваше улеснение:en.wikipedia.org/wiki/Harvard_Business_Schoolen.wikipedia.org/wiki/Harvard_Law_SchoolПриятен ден и успех в следването във филиалите в Горна Оряховица! Очевидно не сте за другаде.
52
4
 
15
 
! Отговори
Мъни-мистериозно преди 11 години
Да му оставим на страна "очичките". Как семейството му е плащало парите за следването в Харвард, как е класиран там с доходи под екзистенц минимума. За кандидатстване там показваш доходи. Значи в смутната 96-та някакво селянче от Хасково е кандидатствало, семейството му показало доход като на конгресмен и е било прието в Харвард. Мистерията с тия харвардци от зората на прехода трябва да се разбули веднъж за винаги! Защото виждаме какви крими ги вършат като ги спуснат с парашута за министри!
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно е, че този може да не е симпатичен, да е съмнително какво е завършил, ако не покаже валидна диплома (призната у нас), друго е да се измислят глупости. Дипломата за бакалавър е диплома за висше. Освен това, кажете къде пише, че министрите трябва да имат висше образование.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка, калинка, калинка моя! В саду ягода малинка, малинка моя!
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това момче има нездрав поглед !Не е важно каква диплома има, а да слуша и изпълнява каквото му кажат.
48
2
 
8
 
! Отговори
нимка преди 11 години
Опаа пак Калинка...
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В мътните води изплуваха само *** !
46
2
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Има нещо като лудост и зло,, с коварност и надменност в подлите очички на този човек !!!!Определено не ми харесва !!
45
1
 
13
 
! Отговори
Евърбред и останалот преди 11 години
Всичките тези "спящи клетки" като Никито Василев, Миленчо Хотелчев, Любка Качакова, а в курса на този Асен Василев има още 4 българи, както виждам от списъка, явно пратени по същата поръка, та на тези спящи клетки, трябва да им се намерят имната и да се знае какво може да се очаква от тях, както и да им се забрани да участват в управлението на страната.Колкото до Евърбред това е мошеническа компания безспорно и по данни на водещи фирми в сектора. С какви цели и как е създадена и натрупала дълг?
44
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Аз съм завършил Харвард !! Мога да ви кажа че е много лесно,, стига да имате много парички !! Пък и ГЕРБ вкараха практиката ДИПЛОМА -MADE IN CHINA ))
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 34:Ти май не схващаш, а? Освен дето вярно няма гаранция "че е честен" (аз бих искал по-скоро да е почтен, отколкото "честен", щото и "честни" престъпници има), няма и диплома за висше образование. Магистърската диплома е равна на това, което в България, Германия, Русия и пр. от памтивека се счита за висше образование, а бакалавърската може да се приравни на нашено биве "полувисше" или на първите 3-4 г. от висшето. На Милен и Ники никой не им е виждал дипломите, сигурно и те са били като тоя