Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър

Министърът опроверга твърденията, че компанията му имала дългове
Обновена: 29 мар 2013 12:18 | 29 мар 2013 12:17,
257
Василев нямал диплома за магистър от Харвард, само за бакалавър
Асен Василев Снимка: БТА

Икономическият министър Асен Василев призна, че няма диплома за магистър от Харвард.

По повод спекулациите за образованието си той подчерта, че е завършил бакалавърска степен по икономика в Харвард, както и магистърска – пак там, но само семестриално.

„В Харвард отидох 1996 г. През 2000 г. завърших с отличие като бакалавър по икономика. След това работих 4 години, след което се върнах обратно в Harvard Business School и Harvard Law School – комбинирана програма между MBA и докторат по право. Тази програма съм я завършил семестриално, но още не съм взел дипломата, тъй като не съм си предал дипломната работа“, разясни той. 

Василев отрече фирмата му „Евърбред“ да има задължения в размер на над 5 млн. британски лири, каквато информация се появила по някои медии. 

„Смятате ли, че националният инвестиционен фонд на Сингапур, както и националната научна асоциация на Сингапур биха инвестирали в компания, която е затънала“, попита риторично той. 

„В българската политика никой не остава чист откъм вестниците“, констатира Василев. Тръгва нова програма – JEREMIE 2, и 380 млн. евро вече са в банките в очакване на представителите на малките и средните предприятия, съобщи още пред bTV служебният министър по повод изявления, че малките компании у нас са в тежко състояние.

Той допълни, че заемите, които компаниите могат да изтеглят по тази програма, ще бъдат с „половин лихва“. „Тези заеми са специално за малки и средни предприятия и могат да се ползват не само за инвестиции, но и за оборотен капитал“, уточни още Василев.

Страната ни не внася ток, но износът към Турция в момента е ограничен поради чисто технически причини – прави се синхронизиране на турската система с европейската, част от която е и българската. Затова има ограничена пропускаемост, която обаче е временна. Така икономическият министър коментира появилите се публикации, че България има около 7000 мегавата излишна електроенергия, която обаче не може да продаде извън граница заради спрян износ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
10
 
! Отговори
димитров преди 11 години
ГЕРБ сериозно ли мислят да ходят пак на избори с такива "кадри":))Макар,че на този погледа му е достатъчен,няма нужда от диплома! И то начело на най-голямото министерство,какво ли е надолу по веригата...Впрочем-ясно е,заради подобни назначения/които може да следват партийната линия,но не и длъжностната характеристика на заемания пост/ висшистите тук са безработни,или бягат в чужбина.Роенето на "калинки" в България продължава.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече се убедих че тия освен да обслужват корпорациите друго не правят в парламента
40
3
 
1
 
! Отговори
до ПАТРИОТ преди 11 години
Работят за да си докарат допълнително пари!! Живял съм там 5г. така, че ми е ясно кой къде и каква работи. Тия приказки твойте ги разказвай на бабичките пред панелката!!
39
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
То на доста хора не им харесва тази физономия с изцъклени подли очички.. все едно някой го е стиснал за гушата .Този нещо крие ..съмнявам се че си хапва "Педигрипал "
38
8
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Нека не забравяме ,че дипломата не е тъждествена на интелект, има професори които са абсолютни простаци и селяни ,има и хора със средно образование с изключително богата култура и интелигентност!
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30 до аз мисляЗа депутат не е задължително да си вишист, нали? Министрите се избират сред депутатите, а тези в служебното правителство трябва да отговарят на същите изисквания като за обикновено правителство. Нали затова бяха въпросите около гражданството на Райков?Следователно - да, нашата Конституция явно не изисква магистратура за висше държавници.
36
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
С тая безработица и криза от ,която се тресе сащ и там висшистите им бачкат масово в макдоналдс и продавачи на сергии,а на всичкото отгоре имат и едни студентски заеми да изплащат години наред за бонус хихихи!Поне тва го няма ме тука!
35
1
 
3
 
! Отговори
ПР преди 11 години
Медиите в БГ, както и политиците, социолозите, както и може би всички ние са тотално омерзение. По ТВ се говорят се говорят само гадости. Другите медии удобно, препубликуват въпросните гадости, защото са напълно импотентни да сътворят съвържание, пък не дай боже анализ. Говорим за свобода на медиите. Защо не говорим, че там в повечето случаи работят ограничени, нископлатени некъдарници. Журналистите с позиция се броят на пристите на едната ми ръка.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, Патриоте, много си добър! Отвътре ти идва!Направо си подготвяй CV-то за Северна Корея и ти гарантирам най-малко пост "Съветник на Вожда по Пропагандата"!
33
1
 
13
 
! Отговори
Спяща клетка преди 11 години
Момче от тайния резерв на Лилов, който изпрати млади българчета да учат в американски университети, за да се върнат един ден и да обслужват олигархичните интереси, които са в основата на Андрей-Лукановата и Лиловата икономика на перманентния преход в България. Имате ли представа колко стува образованието в Харвард и как това моченце от Хаскьой и семейството му биха го платили. За 2000 години български доходи. Спяща клетка, сега активирана по необходимост, нищо повече.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30 до 31Би трябвало да има, ако е завършил бакалавър, това е отделна степен. Има хора, които не отиват по-далеч от нея, те пак са вишисти.Но както писах, иска ми се да знам дали я е прекарал през комисията по признаване в България. Щото за държавна работа мисля, че е задължително. В частното могат да те вземат и със западната диплома.Но хората, които се връщат от чужбина, са длъжни да минат през ада по признаване на дипломи (и такси) и е редно и той да го е направил.
31
0
 
8
 
! Отговори
аз мисля преди 11 години
в България учител не можеш да станеш, ако нямаш магистърска степен, но явно това не важи за висшите държавни длъжности... явно...
30
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Милен Хотелчев и Никито Василев - и те бяха млади и образовани когато поеха финансите и икономиката, а виж къде я докараха... Това че е млад и образован не означава че е честен.Както и да е, за сега служебното правителство се справя и като че ли запази стабилноста. Така че дано продължават така.
29
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Сън Дзу в "Изкуството на войната" е казал 'опознай врага си" така че познавам сащ и цялата им система много по-добре и от средностатистическия американец,не генерализирам ,а просто констатирам факти за сащ!
28
1
 
7
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
Не трябва да ни управляват хора учили в Америка.Вече гледахме разни "юпита"как се правят на гении на наш гръб.Че ги снимаха и по едни яхти,заедно с н`екви подозрителни мутри...Та умната....
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големият проблем тоя има ли диплома или не? А много от предишните като имаха да не би да сме цъфнали и вързали? Отделно дето го изцепи това за 12-те GWh произвеждана енергия си е чиста проба незнание. България има ИНСТАЛИРАНИ около 12 GW мощности. А надявам се повечето от четящите ще направят разлика между инсталирана мощност и произведена енергия. Той Райков, им каза да са подготвени ама .......С такива изказвания само карат хората да говорят какви ли не недомислици и *** после обяснявай,
26
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да се съглася, че е калинка. За бакалавър предполагам се учи 4 години в Харвард (96-00). След това имаш диплома, щото това е първата степен на висшето. За дипломна работа по магистратура в сериозните университети се иска доста работа и проучвания - поне половин година, ако само това правиш. Не става дума да прочетеш 4 книги на научния ти ръководител и да препишеш цитати.Друг е въпросът, че е интересно дали дипломата му е призната от великото НАЦИД, т.е. дали е валидна у нас.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе друго си е ако дипломната му работа беше "Ролята на униформата в съветската армия" :)
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дипломата е важна , но зависи "колко" има в главата си!?!?!?!?!?!?!?!
23
5
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Да но от университетите там излизат хора които си работят по специалността , а у нас такива като тебе висшисти отиват да продават картофи на женския пазар, защото 4 години са друсали гюбек в биад и са им писали слаб 4 и са плащали да им дадат изпитите , айде знаеме как е тука всички мутри взеха магистратура у нас , а не в чужбина!!! Стига с тия хвалби , че сме най умните , че е от такива "УМОВЕ" като тебе я докарахме до тук Патриоте!!