България – между дивия капитализъм и дивия социализъм

Вицепремиерът Илияна Цанова има два приоритета
31 мар 2013 19:19,
265
България – между дивия капитализъм и дивия социализъм
Илияна Цанова. Снимка: Булфото

България се намира някъде между „дивия капитализъм и дивия социализъм”, посочи пред bTV вицепремиерът Илияна Цанова.

По нейни думи на страната ни предстоят сериозни реформи, които трябва да бъдат направени от следващото правителство. Като сектори, в които се налагат такива реформи тя посочи  - като здравеопазването, съдебната система и електронното управление.

Според Цанова в момента партиите обещават щедро, а избиралите трябва да се вгледат внимателно в предизборните им програми.

Вицепремиерът посочи два приоритета в ресора си: България да успее да се възползва максимално добре от наличния финансов ресурс и да подготви новия програмен период.

„Трябва максимално бързо да изпълним обществените поръчки и да разплатим около 2 млрд. лв. тази година,” посочи Илияна Цанова. По нейни думи страната ни е изправена пред риска да загуби много европейски средства, защото реалното изпълнение на проектите е започнало много късно.

„ЕС няма да дава пари за нереформирани сектори. Имаме условия, които трябва да изпълним до 31 декември 2016 г. иначе няма да можем да ползваме финансовия ресурс,” изтъкна още вицепремиерът с поглед към европейската финансова рамка до 2020 г.

Илияна Цанова работи в отдел „Общинска инфраструктура и околна среда” на Европейската банка за възстановяване и развитие и е мениджър на проекти в няколко източноевропейски държави. Тя разказа, че е в тримесечен неплатен отпуск, но възнамерява да се върне на поста си, защото има работа за довършване.

За поста в служебния кабинет получила покана на разговор с президента Росен Плевнелиев. „Отправиха ми предложение и ми дадоха 24 часа да го обмисля. Последва безсънна нощ, но видях ясен мандат и приоритети, които споделям. Приех, защото винаги съм искала да направя нещо за България,” допълни Цанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
8
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Див капитализъм , див социализъм , следователно див народ и всичкото събрано накуп дива държава !!!
154
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMI XORATA AKO POLU4AVAXA NIAKAKVA SREDNA-ZAPLATA MEJDU KAPITALISTI4ESKA-KOMUNISTI4ESKA STRANA NESHTATA NIAMASHE DA SA TAKIVA A KOLKOTO DO DIVOTO E ZASHTOTO SME UJ V NATO UJ V EVROPEISKIAT SAIUZ A POLU4AVAME ZAPLATI KATO V BANGLADESH ZATOVA I E DIV SOTSIALIZAM-DIV KAPITALIZAM
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и да си нося ''розовите очила'' срещу реалността и да умирам по малко всеки ден , докато стигна до там да се бия с ***, за монопола в/у казаните ... повръща ми се
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може да си клошаря на Европа и тези които нагло са ограбили живота ти и парите ти да се гаврят постоянно , лицемерно с родовата ти чест , като повтарят постоянно , с ихидна усмивка на сурата си - България е най-бедната държава в ЕС .... и след всичко това да се наси*аш от мисълта да надигнеш глава срещу поробителя си и да се бориш , с цената на клошарският си живот , за това което ти се полага по право ? - ааа не не , този е много краен... той има смелоста да се опълчи на поробителя .. ще ни вкара във война ... ето разсъждава недостойното нищожество - по -добре да робувам и да си нося ''ро
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питам се ... българите страхлива и неука *** ли са ?
150
7
 
8
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Ако БСП управляваше 23 години ББ щеше да си остане пожарникар. Всичко в държавата щеше да върви по мед и масло без глупави залитания и безперспективни начинания.
149
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе *** вие да не живеете на Луната.Как си мислите че е възможно да избегнете глобалните процеси в които е впримчен огромен ресурс,или си плямпате колкото да не заспите.Изхода е да се приспособим,много работа и търпение защото никой не е забогатял за два дни/изключвам България/.
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато няма СЪД за крадците на прехода и конфискация на откраднатото, няма да се оправим!
147
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 167 Към ''соца'' - овча мисъл , няма да се върнем .Кунизма е изкуствено създаден строй , както и демокрацията и за разлика от национализма(родолюбието) , тези строеве са обречени да се провалят! Ти осъзнаваш ли въобще , къде се намираш?
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе то и Березовски говореше тъй за дивия туй, за дивия онуй. И то и той в Лонден беше. Ама задуха вече друг вятър и не можа да си върже шалчето както трябва.
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това беше най-смешното нещо, което съм чел. *** се с първите изречения. "...здравеопазването, съдебната система и електронното управление...". Точно такива приоритети ще ни вкарат в гроба. Най-важно е да се премахне корупцията и монопола на всички нива, а това ще се случи като се уволнят 2/3 от бюрократите, които са неквалифицирани и мързеливи.Тогава ще има Български бизнес, който ще просперира - ще има работни места, хората ще образуват гражданско общество и съдебната система ще проработи!
144
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цанова работи за неоколониални международни финансови организации, които подчиняват икономиката на България с цел вмешателство във вътрешните работи, организация на преврати и "революции", подклаждане на национални разногласия и интервенция като предоставят евтини кредити и субсидии, докато заробят България.
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.... (базите на ''НАТО''-САЩ), а целта на всяка окупация е елиминация!...въобще не съм чул нито една достойна мисъл за 23 г.
142
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви *** ни управляват само... най-долната , васална ,кокошкарска *** в Европа. Дали сме им в ръцете цялата власт и ресурси на държавата , а тази *** , вместо да гледа как да издигне нацията си и себе си - концентрира цялата сила на недъгавото си , кокошкарско мозъче - как да ограби няколко милиона... недостойна ***!Не съм чул дори един от тези *** , които управляват от 23 години , да каже нещо смислено... примерно ,че спешно ни трябва план за противостоене на културният империализъм и защита на културата и традициите ни... че ние сме окупирани от имперска , колкониална армия(
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Илияна Цанова е финансирала образованието си от американската фондация USAID и защитава интересите на американски и европейски банки в България.
140
0
 
1
 
! Отговори
Волен С. преди 11 години
До 169 , радвам се че мислиш така, лошото е че само 2-3 % от избирателите мислят като тебе и могат истински да ме оценят. Жалко, наистина , дано поне влезна в парламента и този път.
139
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Демократа" Костов остави държавата в алчните ръце на социалистите, които станаха капиталисти.Престъпната приватизация беше началото на дивия капитализъм.Тук е голямата грешка. Костов ни върна 1 век назад, а БСП разграбиха и унищожиха всичко.
138
7
 
2
 
! Отговори
До 167 преди 11 години
Ще върнеш към соца и ще работиш един месец за един уокмен, дето на запад си го купуват с няколко часов надник.
137
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
даваха репортаж за ВЕИ-тата - ШОК!!! Оказа се, че държавата всъщност не съществува, има само мафиотски групировки за ограбване на народа.И май няма изключения. Затова е мизерията. Управляват ни свирепи чудовища.
136
4
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Всички правителства крадоха, поне с това Волен не може да се похвали. Казах, че компроматите са много, но не казах за ***, които им вярват. Те са малко и повечето са от ромски и мюсюлмански произход. Ти от кои беше 162 ? По-страшното от неграмотен ром е обезверен българин!!!