"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"

Йордан Соколов: Невъзможно е 4 г. да се подслушва незаконно
Обновена: 6 апр 2013 14:35 | 6 апр 2013 13:58, Елка Василева
519
"ГЕРБ е единственият разумен избор за всеки десен човек"
Йордан Соколов. Снимка: архив, Булфото

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, дори някои у нас да не искат да я приемат за автентична, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС”. Това заяви пред TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

„Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро”, каза Соколов. Той призна, че също е имал критики, свързани със задържането на детските, майчинските и други социални плащания, още повече, че за тези разходи е имало и финансова възможност. Йордан Соколов обаче смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. „Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава госпожа Кунева”, каза Соколов.

Той изрази увереност, че ГЕРБ е готов при ново управление да извлече поуки от грешките си: „Досега ГЕРБ има всички шансове да спечели изборите и ще направи необходимите реформи, защото те водят до спестяване на средства.”

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. „И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде”, усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

„Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат,” прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още по темата: ГЕРБЙордан Соколов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
4
 
1
 
! Отговори
бибиян преди 11 години
До Тиквена нацияти не си ли българин? ако не - кво плачеш на чужд гроб кат не те молят?
196
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един фъфлещ ..... тръгнал да обяснява кое било възможно и кое не при управлението на Цвъцко и Тиквата... Всичко е възможно при тия нагли, крдливи и некадърни ГРОБ-ари... Ама дойде време да си платят...
195
1
 
17
 
! Отговори
НОРКА преди 11 години
Според мен първо г-н.Соколов трябва да си зададе въпроса дали е нормален,на който трудно ще си отговори.При 6 самозапалили се човека и прецедент в нашата история,само слобоумен и безмозъчен човек би гласувал.Това е равностойно на предателство към народа,но на него сигурно хич не му пука за народа.Поне да не приказва простотии.
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VSI4KI ZNAEM, 4E SOKOLOV E P.....KAKVO ISKATE OT EDIN RESTITUT, DA ISKA KOMUNISTITE NA VLAST?NQMA TAKOVA NE6TO. SOKOLOV SI ISKA STAROTO, AKO MOJE, NO BORISOV I 6AIKATA MU OTNEHA TAZI VUZMOJNOST PORADI KRAINATA IM TUPOTA I AL4NOST.SEGA IDVAT IZBORI. I BSP 6TE VZEME NAI-MNOGO, GERB E SUS ZAT6IHVA66TI FUNKCII, 6TE IMA KOALICIQ. A ZA PODSLU6VANETO SOKOLOV DA SI GLEDA RABOTATA. PODSU6VALI SA ZDRAVO I AKO IM PROKURATUTRA BORISOV I SVETANOV NA SUD. A IDVA I INFORMACIQ ZA OF6ORKITE!
193
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До Анонимен - Те за това го взеха ДикОф. На фона на ***, всеки който може да чете изглежда, като професор.
192
1
 
11
 
! Отговори
ined преди 11 години
Какъв "десен човек" е някой с лява резба като Соколов?
191
1
 
6
 
! Отговори
Атака преди 11 години
За всеки десен може и да е, но за всеки патриот и българин има една партия - АТАКА!Иначе чуждите фирми ще ни продават стоки на европейски цени, а ще плащат африкански заплати, а десните ще се радват на най-десният плосък данък, така че да може още по-голяма печалба да изнасят от България! Нали правите сметка - европейски цени, африкански заплати и най-ниския данък!Помня 88-*** година се асфалтира половината село, дето имаше 500 човека, а сега за 20 години не могат 5 булеварда в Пловдив .....!
190
1
 
17
 
! Отговори
Най-мразя п.. Номера преди 11 години
Един от големите ни проблеми са ето такива въртиопашки. Председател на НС и министър от СДС беше, сега обаче така и така за тях шанс да се класират няма що да не полижа малко герберски топки.Седни си достойно вкъщи на пожарогасителя и се радвай на живота. Изпърдял старец на 80 , без наследници, с една камара имоти и пак драпа......да (го) ***!
189
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Л. До болка си прав одавна трябваше да изчезнем от комунистическа България !!
188
2
 
16
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
Ти пък какъв десен те е патил бре , нали беше с лева резба?
187
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как да ти вярвам, бе Йордане, като си лява резба?
186
3
 
9
 
! Отговори
Л. преди 11 години
Писна ми от червени и сини комунисти.Серьозно се замислям за Терминал-2Не се научихте да краднете. Не се научихте да управлявате. *** за зеле не стаа отвази.
185
11
 
19
 
! Отговори
БСП-"просперите преди 11 години
Гласувайте за БСП за да може станишев по пример на гоце да кани престъпници на приеми и да ги помилва, гласувайте за бсп за да може да построим АЕЦ белене и да го пуснем да работи при пълна мощност понеже вече имаме свръхпроизводство - нека да натрупаме двойно свръхпроизводство, така трябва според червените умници! И гласувайте за бсп за да се спрът инфраструктурните строежи и вместо да се строят пътища да се раздават пари на роднините на червените депутати, все пак те са за крадене!
184
16
 
32
 
! Отговори
Не,не,не преди 11 години
Не вярвай те на този човек. Уважавам достолепната му възраст, но най-неразумното нещо е отново да гласувате за ГЕРБ. По-лошо бъдеще за нас не може да има.
183
16
 
14
 
! Отговори
Фактите преди 11 години
Остана ли един будала в България който да не разбра че всичкия този натиск идва от бкп понеже на тези избори ще се сринат и ще имат резултат колкото турския ахметиньо, аджеба по 7-8%. И боко ще ги мачка като асвалт с пълно мнозинство пак... Колкото и да им е криво на крадливите комунистически *** дните им в парламента са преброени и те никога понече няма да могат да се качът на власт, даже и в коалиция с цялата опозиция!
182
7
 
19
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Наборееее, отдавна миришеш на нафталин. Постой на течение да изветряш... и т.н.
181
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що бе Данче, нали беше синя ?!
180
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП е разумният избор на всеки човек. БСП са далновидна партия, месец след референдума им за нова ядрена централа се намираме в свръхпроизводство на ток и сме принудени да затваряме мощности
179
7
 
15
 
! Отговори
УУУУУУУ преди 11 години
Мухлясъл,дърт ***.е.аст.Защо не си стои в шкафчето,а е излязал на светло
178
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
-- хора това е чист социален инженеринг кото на мач лески-цск решението е едно с тяхните камъни по тахната глава от 70 и кусор партии регистрирани все ще се намери някоя с звучно име (що не бирената)МАСОВО да гласуваме за такава и да изметем ***.-----------това направиха в Италия гласувайки за комика (протестен вот) и резултата ще е същия ГЕРБ и БСП ще се опитат да се прегърнат.