Райков помага на Девин и Неделино

Премиерът се срещна извънредно с кметовете им
24
Райков помага на Девин и Неделино
Марин Райков. Снимка: архив, БТА

Премиерът Марин Райков се срещна извънредно с кметовете на Девин и Неделино заради проблеми в двете общини.

Във връзка със свлачището в Неделино е било решено, че общината ще получи предварително субсидията си от държавния бюджет, която трябваше да се изплати редовно през юли 2013 г. С тези средства ще започне работата по овладяването на проблема още от утре, съобщиха от правителствената информационна служба.

Успоредно с това премиерът разпореди спешното свикване на Комисията по бедствията и авариите, която в момента се създава в рамките на настоящия състав на Министерския съвет. Комисията ще заседава утре, за да разгледа конкретните планове и финансови параметри на исканата от община Неделино помощ във връзка с трайното решаване на проблема.

Над 500 жители на Неделино и съседни села протестираха вчера, настоявайки за отпускане на финансиране за опасно свлачище. Искането на протестиращите беше правителството да осигури необходимите 300 хил.лева за укрепителни дейности на свлачището в с.Тънка бара, което остави без жилища няколко семейства.

Райков е получил уверенията на министъра на вътрешните работи Петя Първанова и на министъра на финансите Калин Христов, че има достатъчно налични бюджетни средства във фонда за бедствия и аварии и няма проблем общината да получи исканите средства. Те ще бъдат предназначени както за разрешаването на проблема със свлачището, така и за този със срутения мост, който държи в изолация няколко населени места в региона.

Във връзка със ситуацията с болницата в Девин ще се работи в две посоки – спешно решение на нуждите на хората от здравна помощ и лечение сега и от друга страна по-дълготрайно решение относно проблемите на болницата.

Министърът на здравеопазването Николай Петров е запознал премиера със стартиралата работа по създаването на кабинет и възможности за прием за стационарно лечение, оборудван с най-необходимата медицинска техника в сградата на “Спешна помощ” в Девин.

Заедно с това за жителите на града ще бъдат предоставени подвижни лаборатории, оборудвани с допълнителна медицинска апаратура. Целта е всички спешни случаи да получат нужната грижа на място, да бъдат стабилизирани и да бъдат транспортирани за лечение в Смолян.

Министърът на финансите Калин Христов е предложил да се търси начин общината да стартира нужните процедури, така че да бъде прехвърлен запорът от сградата на общинската болница към друг адекватен имот на общината, за да бъде гарантиран интересът на кредиторите. Целта е в момента, в който сградата на Общинската болница бъде освободена от тази тежест, тя да бъде предоставена на Министерство на здравеопазването, което от своя страна да осигури по-нататъшното менажиране и функциониране на болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
19
 
! Отговори
genata преди 11 години
райков скрий си тиквата долен комунист и агент от дс
17
1
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Господин Райков,пенсионерите получихме 10 -15 лева и какво ,смятате ли,че пенсионерите почувстваха нещо,като всичко останало сие така както беше, Не, това не е решение на проблима на бедните в България и пенсионерите в сравнение с другите страни, Нашият проблем ,предлагаме, може да се реши,ако разговаряш със САЩ и за петте воени бази в българия им поискаш да платят наем от 2 милиарда годишно и тези пари ги включиш в пенсионния фонд както е в съседна Турция или гитти, ха да те видим можеш ли,
16
0
 
19
 
! Отговори
Aнимационер преди 11 години
Вижте съдията на мафията в България. Наглостта продължава.....Истинското лице на Корупцията stigabe/ами_сега/127215-запознай-се-с-магистратите-всс-спи,-а-коев-си-брои
15
2
 
22
 
! Отговори
мразя, преди 11 години
ненавиждам тази " държава " обречена на смърт от комунистически ***, които без срам сега се правят на демократи ! Да повърнеш !!!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви гледам кръчмарския манталитет срам ме хваща.
13
2
 
21
 
! Отговори
донБуда преди 11 години
Хрупам си филийка със свинска мазчица и ви чета тука неграмотните писаници. Ша доида да ви изплюща ей хамстери. Вий знайте ли колко дигам на лежанка ве еййй мишоци, налягайте парцалките и садете картофи ,че ако ви зачешам ей и изнежените Ай_ти специалисти и вас ша ви плюща ве и всички журналисти утре в прокуратурата че ви пращам баретите да ви образуват малко шамари по лицето еийййй мишоци козируваите ,плющене ви чака всеки ден кат се върна
12
3
 
19
 
! Отговори
ДОКАЗАНО преди 11 години
Станишка, ГЕРБ не можеш да го свалиш, защото ББ, Гоцето, Р Петков и Доган са в един кръг и в зависимост от кръга майка Монтерей под ръководството на генерал Гоцев - всемогъщата ДС.Формално Петков и Гоцето са в БСП, ако евентуално тя дойде на власт за да помага на другарите на ДС, които са извън нея. Създаден е фиктивен двуполярен модел БСП и ГЕРБ за да се увековечи не КОМУНИЗМА, а дейността на ДС.Всеки ден се хвърлят разни "бомби" за отвличане на вниманието и се правят псевдоразкрития ...
11
1
 
26
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Как може да си толкова ***?! Това са добри и работливи хора ,без значение от религията им.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новините за тези хора и изобщо за малките хора може да се видят само по новините на "СКАТ". Иначе дано Райков им помогне, жалко за тези хора.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Помака от Неделино няма да гласува. Жителите на Неделино, се чудят от кое правителство да потърсят помощ.
8
18
 
19
 
! Отговори
студент по икономика преди 11 години
В Девин и Неделино всички са помаци. Смятам за нерационално, да се харчи и без това оскъдният бюджет, за тази сбирщина вонящи животни...
7
6
 
19
 
! Отговори
Nemeca преди 11 години
Този е такъв ***. Просто до момента една умна приказка не е казал. Пълне смотльо. То е ясно защо е и о*ензал работата с медицинските сестри навремето. То си му личи некопетентноста отдалеч.
6
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Райков ако знаеше къв го чакаше в България,въобще нямаше да си помисли за поста премиер.Той да не би да си мислише,че забрадена скромна българка с менче и погача с мед в ръка ще го посрещнат.Да се моли,не само тихо да говори! А молитвата всеки ден да му е Отче наш ти който си в небесата,дано си отида по живо и здраво на Шанс Зелизе,а не нашутен и огаврен!!Щото до тук все негативи писаха за него.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯ СКРОМЕН НАРОД И НЕГОВИТЕ УПРАВНИЦИ!! АМИН !!!!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ти го натегна в колумбийския ...!
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен амии,i има дипломатическа закалка все пак, демек мазен е по научному.
3
2
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Мечтите са базплатни!Гледам че добре се възползваш от това!Но вече това с Британска Колумбия ако изобщо знаеш къде се намира се изтърка!Кажи ни някоя от другите си мечти!
2
3
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Кретай някак си с парите от баба и дядо за семки, зрънчо и интернет в панелчето , че ако свършат тези пари не те виждам!!
1
22
 
24
 
! Отговори
Отвън преди 11 години
Здравейте кукли! Аз живея в Британска Колумбия и се радвам на годишно възнаграждение от 580 000 к. долара. Преди живеех в Лондон и кретах някак си с 9-10 000 поунда на месец. Аз притежавам 3 апартамента в Лондон препълнени с *** кото вас, чиито общ наем по някога ми стига само за бакшиша в някой елитен японски ресторант. Подочух, че сте правили опит за протести? Е, да се надяваме, че след изборите ще подскачате от радост на 310 лв. заплата и ще имате за повече лютеница и лук мбухахаха