Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев

"Орешарски е предсказуем, диалогичен и чува различно мнение"
Обновена: 9 апр 2013 14:39 | 9 апр 2013 13:37,
404
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, рече Станишев
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

"Никой освен Коалиция за България не може да свали ГЕРБ от власт". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с номинирания за премиер  Пламен Орешарски "като успешен тандем" представиха управленската програма на левицата при победа на вота на 12 май.

В залата бяха още водачите на листите на социалистите, представители на синдикатите и бизнесмени, както и коалиционни партньори на "червените" в Коалиция за България.

Станишев традиционно припомни извънредната ситуация в страната – предсрочните парламентарни избори, които се свикват за първи път от 1997 година, и масовите протести от преди месец, които свалиха правителството на Бойко Борисов.

Основният акцент в изказването на червения лидер беше "промяна". "Хората поискаха политика, която да отговаря на техните нужди", заяви Станишев.

Червеният председател наблегна на тежката социална и икономическа ситуация в страната - безработицата, социалното неравенство, свитата икономика и необходимостта от “радикална, но предсказуема промяна“.

За 23 години преход има много натрупани разочарования. Няма политическа партия, която да не носи отговорност за тези разочарования, в това число и БСП, отчете лидерът на партията. Според него обаче левицата се променила и това си личало от номинацията на Орешарски за бъдещ премиер, ако БСП спечели изборите.

По думите на Станишев подобно програмно правителство начело с финансиста е единствената алтернатива на правителство начело с Бойко Борисов като премиер и Цветан Цветанов за вътрешен министър.

Той атакува остро ГЕРБ за конференцията им в неделя, която напомняла на едни други партийни събития от преди 20 години. По думите на Станишев партията на Борисов обещавала “още от същото“ и повече полицейщина и газене на човешки права.

"Отиваме в тази битка с кауза, с ясна кауза. Да върнем България на хората", повтори слогана на Коалиция за България Станишев. Той категорично отхвърли обвиненията в популизъм и допълни, че червените имат ясни идеи как да изпълнят обещанията си – нови 250 000 работни места и развитие на икономиката.

Политическият монопол на ГЕРБ породи и икономически, напомни пак Станишев. Идеята за “дигитална България“ също се прокрадна в представянето на програмата – най-вероятно става дума за въвеждането на електронно правителство.

Станишев не си спести и добрите думи за Пламен Орешарски. "Червеният" лидер го определи като предсказуем, диалогичен и човек, който може да чува различно мнение. Лидерът на левицата го нарече и безспорен авторитет в икономиката.

"Имах честта в продължение на четири години да работя с него в един кабинет. Той представлява символ на всичко добро, постигнато тогава", посочи бившият премиер.

Според Станишев Орешарски олицетворявал ръста на икономиката, новите работни места, той умеел да казва “не“, когато трябва, и “да“, когато вижда кауза.

По думите на лидера на левицата Орешарски издържал и на черния пиар срещу левицата и показал лоялност, въпреки че не е член на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


404
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
7
 
22
 
! Отговори
ДОБРЕ ДОШЛИ преди 11 години
Сергей Станишев,Цветелин Кънчев и Ахмет Доган.Украинец,*** и турчин са се прегърнали за да управляват България.Повръща ми се от тази помия.
271
14
 
12
 
! Отговори
морски преди 11 години
ГЕРБ могат да гарантират няколко неща - още по-голяма безработица,още по-малки заплати,още по-голяма мизерия.Стига вече ГЕРБ!!!
270
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен291Точно Боко Рапона иска да ни върне в комунизма, след конгреса в Армеец няма никакво съмнение!
269
3
 
1
 
! Отговори
Me преди 11 години
Споко..не се бийте.Нито БСП нито ГЕРБ ще намажат 100% от гласа ми.. за съжаление май ще намажат някакъв процент.. разпределяйки си гласа ми даден за най-необремените кандидати за власт...
268
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото и да пишите БСП ще си остане като създателката на бандитското ограбване на народа още от Лукановото правителство до днес. Не си мислете ,че с честен труд ,че с ум и работа се правят в България милиони! А като започнем да ги броим се оказва ,че корените на всички милионери са сред другарите от "социалната" партия.И дори и да се е пребоядисал син като Костов те са бивши комунисти научени ,че богатство се постига не с работа а с далавери! ТОВА ВЕЧЕ ВСИЧКИ НАИВНИЦИ РАЗБРАХА, НО КЪСНО Е ЧАДО
267
4
 
10
 
! Отговори
явор преди 11 години
До трай коньоГРОБ закрива работни места с такива темпове, че тия 250 000 са крайно недостатъчни.
266
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на г-н Станишев!!! Споделям на 100 % неговото мнение, че само БСП има възможност да махне ГЕРБ от управлението на държавата ни и стискам палци (така както никога преди за политическа кауза) БСП да успее да се пребори още на изборите на 12 май т.г. с ГЕРБ! Дай Боже! Амин!Радва ме и това, че във форумите чета все повече подобни мнения от млади и интелигенти хора - те се готвят да гласуват за БСП, само за да спрат престъпното управление на ГЕРБ.
265
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунизъм и милитаризъм - Северна Корея Демокрация и пазарна икономика - Южна КореяСами си направете сметката управлението на БСП до какво води.
264
6
 
3
 
! Отговори
морски преди 11 години
Гадни капиталисти,стига плюхте бат ви Серго!!!
263
0
 
6
 
! Отговори
пеци преди 11 години
Прав си Оня,кофтито на Волен е , че едно приказва ,но друго върши.Та нека да постои четири години отстрани , да помисли и тогава....да се опита, пак а?
262
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарииии, ако требе и един гейпарад ще спретна обаче ГЕРБ ще бъдат бутнати от власт!Гарантирано от Съсело!!!
261
9
 
7
 
! Отговори
трай коньо преди 11 години
През 2009г. БСП предизборно обещаваше 100000 работни места,сега 2013г БСП обещава вече 250000 нови работни места, а след четири годи сигурно ще обещават предизборно 500000 нови работни места обаче тога вече ще са осатнали само *** в България.А те като знаете от работа получават алергия и за това въобще не работят.
260
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМЕ ВСИЧКИ ЧЕ ПРИ ТРОЙНАТА МАФИЯ ЗАПЛАТИТЕ БЯХА 2 ПЪТИ ПО-НИСКИ, МАКАР И ДА ИМАШЕ 1-2% ПОВЕЧЕ РАБОТА, ЗАРАДИ РЪСТА НА ВСИЧКИ ЕВРО ИКОНОМИКИ. ЗАПЛАТИТЕ БЯХА ПО 150 ЛЕВА, КРАДЕШЕ СЕ ААААААДСКАТА И ХОРАТА НЕ ВИЖДАХА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ИЗХОД ОТ СИТУАЦИЯТА. А ПРИ БОРИСОВ ПОНЕ ИМАШЕ НАДЕЖДА И МОРАЛ В ХОРАТА.
259
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя , и не само тоя ,не мисли как да стабилизира държавата,а го интересува кой да сваля и да вдига на власт.
258
9
 
7
 
! Отговори
Про Лопатата преди 11 години
Станишев ще сваля ГЕРБ от власт с доказани социалисти като Мартин Захариев! Ще сваля на стрина *** кюлотите! Издателят Мартин Захариев... издавал Плейбой! Другите му постижения: Унисон Медия, списанието на Макарона приживе, сп. Юнион Медия - пак там, сп. Егоист - това списание е най-характерно за социалните уклони на лицето Мартин Захариев! И като продуценъ - невзрачната боза от филмирани стари вицове "Аламинут" по затихващата телевизия на Кр. Гергов - Б(осфор)ТВ...Ще го свалиш ГЕРБ Гейко!
257
7
 
12
 
! Отговори
Оня преди 11 години
*** комунистическа ***!
256
6
 
2
 
! Отговори
RedNosse преди 11 години
Волен Сидеров беше предложил целия парламент без разделения да работят за увеличаване на пенсията на 500 лв и минимална заплата 1000,но управляващата партия Герб и Бсп се кикотеха нагло се присмяха.... Моя извод е- Тези които плюят АТАКА са същите комунисти герберисти, които искат да живеем в мизерия и да сме властни на Сащ и Израел...... Това се желае от всеки.АТАКА предлага изход никои не им вярва били луди е оплаквайте се избирайте си Герб или Бсп и живейте в мизерия ! :)
255
2
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
До Бай СтавриНе си прав. Слуша, обаче само като го извикат в някое посолство да му обяснят как да действа. Няма значение обаче, добре ли е за страната или не.
254
9
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 години
"Орешарски е предсказуем, диалогичен и чува различно мнение"Борисов е непредсказуем, едноличен и слуша себе си.Е, ща не ща, как да гласувам за последния!?
253
8
 
7
 
! Отговори
СС преди 11 години
***, при това крадлив и лъжлив...като всички *** де:)