Притеснявам се, че и аз съм подслушван, оплака се Цветанов

"Ползват прокуратурата като инструмент в кампанията за вота"
Обновена: 15 апр 2013 18:05 | 15 апр 2013 18:05,
528
Притеснявам се, че и аз съм подслушван, оплака се Цветанов
Снимка: БТА

Притеснявам се дали заедно с бившия министър-председател не сме подложени на незаконно подслушване, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. По думите му въпросното подслушване е започнало в момента след напускането му от МВР и по време на вече започналата предизборна кампания.

Днес прокуратурата обяви, че има предпоставки за незаконно подслушване и има редица нарушения в СДОТО.
Срещу четирима ръководители на СДОТО са образувани досъдебни производство - двама бивши началници на СДОТО - Цветан Иванов и Камен Костов, на настоящия - Сергей Кацаров и на началника на отдел в дирекцията - Радко Димитров.

Проверката започна след сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев до главния прокурор Сотир Цацаров за незаконно подслушване, ръководено от Цветан Цветанов.

Още по темата
След като днес обвинението обяви констатациите си, Цветанов коментира, че определени политически сили използвали обвинението за собствените си интереси.

Много са политическите партии, които смятат, че могат да използват прокуратурата като инструмент в предизбораната кампания, заяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ, кандидат за депутат и ексвътрешен министър Цветан Цветанов.

Цветанов обясни, че ГЕРБ няма да действа по този начин, защото българските институции не трябвало да бъдат противопоставяни и хулени.

Затова в тази кампания няма да използваме прокуратурата като политически аргумент,  заяви Цветанов. Оттам насетне обаче той се върна главно на темата “какво направиха предишните“ и засипа с обвинения Сергей Станишев.

Цветанов намеси и името на подсъдимия по делото “Октопод“ Алексей Петров. По думите на ексминистъра преди Сергей Станишев да внесе при главния прокурор сигнала за подслушването, Алексей Петров лансирал в публичното пространство, че се очакват големи скандали относно използването на СРС. Направете си връзката, заяви Цветанов.

Аз съвсем отговорно мога да заявя, че ако ми бъде възложено да бъда част от ръководството на МВР в следващ мандат, ще съдействам за това да продължи добрата практика, която наложихме в 41-вото Народно събрание, да има парламентарен контрол, да има нормативни законодателни промени, които да доведат до оптимизирането, пълната гаранция и отпадането на всякакви съмнения за някакви злоупотреби в тези служби, заяви Цветан Цветанов, цитиран от “Фокус“.

Той се обърна към всички партии, които дали пресконференции “светкавично“: Какво направиха те, за да променят този режим на работа на СРС, докато бяха управляващи", запита Цветанов. 

Той припомни случаите с подслушването на кандидата за депутат Иса Бесоолу и председателя на ДПС Лютви Местан. Тогава министър на вътрешните работи беше Михаил Миков, заяви Цветанов.

Ексвътрешният министър заяви още, че досега е работил ”само и единствено воден от интереса на българското общество, ръководен от върховенството на закона”. Борил съм се срещу тежката организирана престъпност, която знам, че се е сраснала с част от политическата класа в България, каза Цветан Цветанов.

По-рано днес БСП, ДПС и  “България на гражданите“ поискаха Цветанов да се оттегли от политиката заради скандала. Припомняме, че сигналът за подслушването беше внесен от Станишев, след като червеният лидер го беше получил на служебната си поща анонимно.

По думите на социалиста в него се съдържат данни за незаконно подслушване от служители на СДОТО под ръководството на ексвътрешния министър и сегашен зам.-председател на ГЕРБ, кандидат за депутат и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Веднага след като Станишев оповести сигнала, Цветанов заяви, че отрича и ако това се докаже, ще се оттегли от политиката.

По думите на Цветанов Станишев трябва да каже къде са докладите с гриф "класифицирана информация", които изчезнаха по негово време. Според ексвътрешния министър щом тази информация не е намерена, то значи тя е предоставена на организираната престъпност.

Цветанов обясни още, че “когато се докаже, че бившият вътрешен министър 2009-2013 г., е разпореждал за незаконно използване на СРС-та, ще се оттегли от политиката и ще си понесе наказателната отговорност”. Той обаче поиска, ако се потвърди, че тази информация не е вярна, Станишев да излезе и публично да се извини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
341
2
 
5
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 11 години
Ушите на Цветанов се оказаха най-голямата патология на ГЕРБ. Все пак това е човекът, който още през 2010 година искаше да следи разговорите в интернет и по скайп. Това е човекът, който извоюва 100 милиона за подслушване в бюджета на МВР. И позите му на демократ вече не минават.
340
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦЦ се притеснява че сам се е подслушвал.Нещо като: абе толкова съм готин, че ми иде сам да си скоча.
339
2
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Уви, Станишев се оказа прав, както за поздрава "Здравейте, циркаджии, какво правите", така и за подслушването....
338
3
 
4
 
! Отговори
до 488 преди 11 години
Комунисти, герберисти... Все тая. На Цецко баща му е бил "шофер" на виден генерал. Така стават тези работи. Да не мислиш, че ще сложат някой случаен за министер. Търговията с информация не е от вчера. Не случайно днес бивши шофьори и секретарки на ЧЕРВЕНИ олигарси са сред най-влиятелните хора в страната ту от тях, ту в опозиция.
337
1
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 години
А защо се притесняваш? Човек, който не прави нещо нередно би следвало да не се притеснява. Кой нарежда тези подслушвания? А техниките за заглушаване на подслушването? Пари пръснати на вятъра. Онзи пък над теб, "шефчето" се изтъпани, че пенсионерите изяли фискалния резерв. Неглеци! Колко мандата ви трябват, за да се наядете и да престанете да тормозите хората? Баси.
336
1
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
30.03.2013 - 19:04 Цветанов: Ако направим една равносметка в борбата с тежката организирана престъпност можем да видим, че сме постигнали добри резултати.01.04.2013 - 08:34 Цв. Цветанов: Станишев ме клевети15.04.2013 13:18 Прокуратурата: Автомобил за подслушване е обикалял незаконно!Цветанов към Станишев- 29.03,2013: "Готов ли сте двамата в това студио да поемем ангажимент, след проверката на прокуратурата, този, чиито думи се окажат опровергани, да излезе от политиката и да се извини публ
335
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкият той! истинсик го съжалявам. ненагледен мамин
334
1
 
11
 
! Отговори
Айде стига ле преди 11 години
Ти г-н Цветанов защо си мислиш,че сме ***? Значи вие назначавате Цацаров,а сега го използват срещу вас.Как пък ти не знаеш дали не са ви подслушвали.Айде стига!!!!!!!!!!!!
333
10
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
И, Цветанов, след като влезеш ПАК в МВР, хубаво си помисли... ОСНОВНА ЧИСТКА на тази ***, трябва да режеш до кокал! Като начало - 50% СЪКРАЩЕНИЯ на всички чантаджии, които не се занимават с разследване и не са на улицата! А службите? 100% - СЕЧ!
332
9
 
4
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Виждам, че КОМУНОИДНАТА *** работи много усилено, за да превърне Цветанов в жертва. От кръволок - в жертва. В общи линии съм им благодарен, добре работят за каузата на ГЕРБ и на всички почтени българи. Защото бяха превърнали в нещо като диктатор най-видния КРИТИК на съдебната система, която търпеше унищожителни критики в евродокладите и е главния виновник да не ни допуснат в зоната Шенген. Така че ДЕРЗАЙТЕ ХЕЙТЪРИ, ПЛЮЙТЕ НА ВОЛЯ, това е ПОЛЕЗНО за България. Е, като ви чете човек, му става малко гнусно, до повръщане, но това е бял кахър, като се има предвид колко полезни са последиците от дея
331
1
 
8
 
! Отговори
атанас преди 11 години
гузен негонен бяга
330
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко, ако ти си неграмотен, ние можем да четем. Във всички членове на закона за използване на СРС пише, че трябва изричното разрешение на министъра. Време е да напуснеш политиката.
329
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 479Чакаме Цецко да направи подготовката и да даде име на акцията.
328
16
 
8
 
! Отговори
До БСП терористите преди 11 години
Бесепари, скоро не сте взривявали някоя църква, време е да се върнете към любимите си занимания ! Знам, че взривяването на църкви ви доставя най-голямо удоволствие на вас, комунистите ! Разстрел без съд за всеки един от вас, за да има България !
327
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Верно, че го подслушват...на снимката вдясно със слушалки...:))))
326
1
 
13
 
! Отговори
Фамозния преди 11 години
Остра шизофрения.... подслушвам се... и други работи си правя...
325
4
 
24
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
ПРАВИЛНО Цв. Цв. се притеснява, че и той е подслушван, и не само него, но и шефа му Бойко сигурно е подслушван.И кой го е вършил това мерзко деяние ???Познайте от три пъти.1/ Извънземните.2/ Севернокорейците.3/ Тройната коалиция.Еййй, чак на третия път познахте.
324
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на БСП е постигната. Отново ни вкара в полицейската и шпионска и ДС тeма за да отклони общественото внимание от огромните кражби в енергетиката от червените олигарси. И журналисти и прокуратура и народа отново бяха умело подхлъзнати в желаната от олигарсите посока по-далечко от техните далавери. Вече никой не се занимава с цената на тока и защо тя е такава. Бързичко ни убедиха че не може да се намали и ни подхвърлиха друга тема. Хората не са бедни заради подслушвания на престъпниците.
323
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил ли е Цветан Цветанов в последните 4 години министър? Ако е бил на кое министерство? Защото той не си спомня да е бил и да носи отговорност съгл. чл. 34 от Закона за СРС.
322
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 години за нищо не се притесни, сега се сети да се притесняваш.