Зависим ли е Борисов от Цветанов, пита Местан

ДПС иска Цветанов да бъде разследван заради скандала с подслушванията
Обновена: 15 апр 2013 16:35 | 15 апр 2013 16:35, Камелия Цветанова
116
Зависим ли е Борисов от Цветанов, пита Местан
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров да образува досъдебно производство и срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, поиска ДПС, след като проверката на обвинението установи, че има предпоставки за незаконно подслушване по сигнал на лидера на БСП Сергей Станишев.

Според прокуратурата са налице предпоставки за образуване на наказателно производство срещу трима директори в СДОТО - за несъздадена организация и ред за използване на специализирана техника.

„Няма съмнение, че всичко, каквото се случва в СДОТО, е със знанието на вътрешния министър, отсече лидерът на ДПС Лютви Местан и заради това настоя срещу Цветанов също да бъде образувано досъдебно производство, защото по закона за СРС-тата той носи отговорност за използването на специалната техника.

Освен това има и възможност в закона, според която МВР шефът може да прилага специални разузнавателни средства без разрешението на съда, и движението поиска да разбере колко пъти Цветанов се е възползвал от това си право, спрямо кого и каква е съдбата на тази информация.

„Настояваме това да бъде разследвано нарочно”, каза Местан.

Още по темата
Основният политически въпрос обаче за ДПС е зависим ли е експремиерът Бойко Борисов от Цветанов, защото не е изключено СРС-та да са били използвани и за хора на върха на властта. „Заместникът държи ли го с нещо?“, коментира Местан.

„Въпросът с политическата отговорност е в полето на Бойко Борисов. От неговите по-нататъшни действия ще стане ясно дали той е бил принципен, когато оттегли от листите за кандидат депутати бившия земеделски министър Мирослав Найденов заради съмнение, че е извършил нарушения. Ще повярвам, че Бойко Борисов действа принципно, ако постъпи по същия начин с Цветан Цветанов, ако му отнеме статута на председател на предизборния щаб на ГЕРБ и ако го призове да се оттегли от листите на ГЕРБ”, каза Местан.

ДПС иска да знае още срещу кои български политици е използвана подвижната техника за подслушване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
БОБЪР преди 11 години
До Златка-Златка-*** герберска ***.Добре се римува нали?
87
0
 
0
 
! Отговори
Златка преди 11 години
Тяхната зависимост е такава каквато е вашата с Дуганчо.Печете се бавно на огъня до 12май тогава какво ще говорите.Коалиция никога с вас това не можете да преживеете това ви е проблема.
86
0
 
0
 
! Отговори
Милица преди 11 години
До Голям Праз!Айде без ГЕРБаджийска подкрепа. Всички са се **** до уши!
85
0
 
0
 
! Отговори
Рем преди 11 години
Местане, Боко е зависим от Цвъки толкова, колкото ти от Доганя!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ти зависим ли си от доган...
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да зависим е !
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи всички ги е страх от цветанов ,тогава цецо начукай им го
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм член на ГЕРБ, но за първи път съм съгласен с това, което казват от ДПС. Досега винаги съм подкрепял ГЕРБ и ще продължавам да го правя, но не заради Цветанов, не заради Борисов или заради който и да е друг. Вярвам в десните принципи, десните ценности и политика, но не искам подобни недоразумения да слагат петно върху всички нас... Борисов трябва да покаже същата безкомпромисност и към Цветанов.. отстранете го г-н Борисов... ГЕРБ може и без него. Пък като докаже, че е чист - да се връща..
80
2
 
7
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
V TAYA DUPESARSKA PARTIYA SAMO KOZELI IMA ....
79
3
 
7
 
! Отговори
Вуки преди 11 години
Ще ти кажеме, Мстанчо, ама след изборите!
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А геят Павел от кого и какво е зависим?
77
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наблюдаваме предсмъртната агония на БСП и лидера и Станишко )))))))) Остава по малко от месец братя Българи, да изметем червената чума далеч от съдбите на децата ни
76
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правителството на ГЕРБ беше единственото до сега от 1989г. което работеше за хората, успя да стабилизира държавата и да преминем през световната криза с най-малко сътресения! И този успех се дължи в голяма степен на Борисов, заради неговите честност и почтеност като политик, които предишните нямаха! Тези му качества бяха оценени от европейските ръководители и те му имаха пълно доверие и за това единствено на БГ се дадоха повече пари от предишния програмен период-цели 15 млрд. ?! И това след като само преди 4 г. бяха спрени парите по всички еврофондове и БГ се сочеше за най-крадливата страна в
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
зависим е разбира се както ти от Доган !
74
1
 
3
 
! Отговори
Кабули преди 11 години
До George1По-скоро еа обратното, но това не може да се приеме за истина, поради факта, че Доган е лицето на ДПС.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов и Цветанов са като сиамски близнаци - неразделни и взаимно зависими .
72
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
точна затова гласувайте за атака
71
4
 
8
 
! Отговори
пилон преди 11 години
дали си активист на дпс или атака е едно и също все е гной! не насаждай омраза защото омраза ще те погуби! създателите на дпс и атака са коалиционните ви партньори бкп. няма здраво мислещ човек в тази страна(независимо от самосъзнанието) който да мрази! омразата идва от бкп+дс+атака+дпс = гной. и все пак никой не е по голям от обединеният народ, запомнете го изверги, извратени безбожници и ***! изгнийте в мъки гноясъла смрад!
70
4
 
10
 
! Отговори
Доко преди 11 години
Зависим ли е Местан от Турция, какви капитали от Турция и страните с ислямски фундаментализъм навлизат в България и какви цели преследват? Това е въпросът, а не смешното и прозрачно желание на Местан и подобните му да предизвикат разкол в другомислещи политически организации.
69
4
 
11
 
! Отговори
акуд преди 11 години
до кога 40% не гласуващите Българи ще позволяват НЕ БЪЛГАРСКИ партии в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????