"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП

Подслушванията стопили преднината на партията на Борисов
Обновена: 25 апр 2013 06:36 | 24 апр 2013 22:22,
234
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
9
 
! Отговори
НЕ НА БУДА !!! преди 11 години
Станишев поне не е дете на полковник от МВР и партиен секретар на Софийската пожарна ,какъвто е бил бащата на скрития комунист гнусния малък човек с дебел врат БУДА !!!
76
2
 
5
 
! Отговори
Анти ГРОБ преди 11 години
Чуждите наблюдатели да вардят мангалята на изборите и ГРОБ ще го изяде!!!
75
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и герб и бсп са комунисти, затова гласувам за дсб
74
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това псевдо проучване е поредна долна комунистическа лъжа.
73
5
 
7
 
! Отговори
ЧАО ПЪДАРЮ !!! преди 11 години
Не знам дали БСП ще си отиде след изборите, но БУДА и ЦВЪЧКО ще отидат на топло....с раирани дрешки....зад решетки.....
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-добре доказани крадци отколкото Бойко!
71
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП СЕ ДОКАЗА В ГОДИНИТЕ КАТО ЕДНА КРИМИНАЛНА ПАРТИЯ
70
6
 
16
 
! Отговори
БСП си отива... преди 11 години
Тези избори ще са края на БСП, както се вижда от социологическите изследвания... Това трябваше да се случи още през 1990г., но по-добре късно отколкото никога...
69
0
 
2
 
! Отговори
revlio преди 11 години
boli го някой в територията на западнала българия кой комунистИ и неговото детенцеималИ повече от другия комунист и неговото детенце днес говорих с резервата резервата ще гласува за по малкото зло ама иска париииИИИ да изпращам да спонсорирам територията що то гладна *** комунисти от всички цветове от всичките партиии пари няма ЩЕ ХОДЯ НА да си го клатя на друга територияпари няма ГОЛИ ЩЕ ХОДИТЕ ЕДИН ДРУГ ЩЕ СЕ ИЗЯЖДАТЕ
68
14
 
9
 
! Отговори
ЧАО БУДА !!!~ преди 11 години
КОЙТО И ДА Е.....НО НИКОГА ПОВЕЧЕ *** НА ВЛАСТ !!!
67
13
 
10
 
! Отговори
ЗАД РЕШЕТКИТЕ !!! преди 11 години
Само хора без всякаква памет биха гласували за носителя на простащината...наглостта и безочливостта БУДА. Гнусната *** от времената на групировките да бъде поставен зад решетките за всичките си извършени престъпления. !!!
66
13
 
14
 
! Отговори
Социологическо проуч преди 11 години
ГЕРБ води убедително и това е много добре за бъдещето на България, а БСП се вижда, че е окончалтелно компрометирана, а това също е добре за България.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пък питал 120 човека, бе ти неква агенция ли си? Аз като писах по-долу, че не познавам никой да гласува за БСП, съм напълно сериозен и мога да заявя, че имам доста познанства, предвид работата ми /средно управленско ниво, магистър икономист/
64
3
 
9
 
! Отговори
Joro преди 11 години
Абе след тия три дузини изцепки на ГЕРБ, разбирам защо хората не искат да гласуват за тях, ама не разбирам, защо все още има хора които вярват на БСП и мислят, че ще "цъфнем" ако пак ги изберат
63
4
 
15
 
! Отговори
прогноза преди 11 години
БСП се бори да догони процентите на Атака.
62
0
 
3
 
! Отговори
До 67 преди 11 години
От това от което е ***,гледам слагате ми минуси може би някой го е яд,че няма да гласуваме за престъпници,крадци и лъжци?
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пффф това е най-червената соц агенция - логично е бсп да са победители според тях!!! Само хора с къса памет и/или малко сиво вещество биха гласували за червените продажници, след като стана усно, че са продали енергетиката ни!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-жо Радева, как смятате, че ще се отрази на изборните резултати последният скандал с подслушванията на политици, ще има ли отлив на гласове от ГЕРБ?Скандалът с подслушванията може да притесни избирателите от традиционната десница, но не може да привлече гласове към БСП
59
0
 
1
 
! Отговори
чукча преди 11 години
ДО 54от - -;ПРОСТИЯ *** НАРОД обръшаме се към теб о родени от непорочно зачатие богоравен прости ни глупоста за сямненията в непогрешимоста на нашите богове слезли при нас недостоините
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След всяка революция, независимо от това как се наричат установените партии -комунистически, социалистически или земеделски, те служат на една централа и стриктно изпълняват нарежданията й.