РЗС: Вие сте президент, а не наблюдател!

Ситуацията изисква не пожелания, а реални действия – оставки
Обновена: 27 апр 2013 13:59 | 27 апр 2013 13:58,
71
РЗС: Вие сте президент, а не наблюдател!
Лидерът на РЗС Яне Янев. Снимка: БТА

Действайте, а не коментирайте, г-н президент! Конституцията на Република България  е съсредоточила в този момент във вашите ръце огромна власт, която не подлежи дори и на парламентарен контрол.

За това призовават от РЗС в съобщение до медиите по повод скандала с подслушването и изтеклите записи вчера в медиите на разговори между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Днес Росен Плевнелиев призова да се стигне до край и ако има виновни, те да понесат отговорност. От партията на Янев призовават държавният глава да сезира прокуратурата, тъй като той носил цялата отговорност до съставянето на ново правителство. 

„Нелепо е да имате по-големи правомощия от президент на президентска република в този момент и да се държите като наблюдател при тези обстоятелства на разпад на държавността. Вие трябва да спрете този крах и да оздравите институциите, съветват от РЗС.

Според партията на Яне Янев празнословието на президента минава допустимите граници. „Вашето служебно правителство в първия си ден на работа обеща: "Този екип, ще бъде работлив, а не бъбрив“, но нищо подобно не се случва. Повече от месец сме свидетели на празно бърборене и липса на действия. Министрите ви станаха ТВ звезди! Вероятно сте им пример за подражание“, коментират от РЗС.

Според хората на Янев президентът трябва да работите реално, а не да констатира чрез изречения като: „Не може повече да се заливат българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та”. „Може, и ако не ви бяха напуснали двамата ви експерти по национална сигурност Цветлин Йовчев и Васил Маринов щяхте да сте наясно защо и каква е причината“, заключават от РЗС. 

„Всички сме свидетели как цялата държава се тресе от действията на „другата” държава – тази на олигарсите, на корумпирани  министри и депутати от ГЕРБ и най-вече на кукловодите от ДС и БКП и техните вечни представители във властта – синовете, внуците и снахите на политбюро. Ситуацията изисква не пожелателни реплики, а конкретни мерки – уволнения, оставки“, се посочва още в съобщението на партията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
1
 
! Отговори
sezgin преди 11 години
lainianev - lo6 geneti4en material
51
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде дай си оставката...,докато не са Ви направили за смях гн.Президент
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес е цветница я виж къде *** клъвна калинката
49
3
 
6
 
! Отговори
преди 11 години
От *** толкова!
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** е срам за българската раса!
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янка облиза едни работи на Трактора , после на Буда и се готви да ближе работите на Роско Помака.Но помака е със същата сексуална ориентация като Янка и сега се карат коя е по-баш майстор в близането.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До SuperMuzzy не само този път ,а винаги ебил прав , каквото еказал всичко е било истина
45
3
 
4
 
! Отговори
яне курвата преди 11 години
youtube/watch?v=mwQkcHo0qXw ето кво говореше янка преди да го спалашат и да му да дадат някой лев герберастите
44
2
 
16
 
! Отговори
SuperMuzzy преди 11 години
Росене,ти Президент ли си или на "калинка точките"!?Тоя път гея е прав.,ако ти не свършиш тая работа наказани пак нема да има...а трябва!
43
2
 
1
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Zamolci si glupi Jane,deka p[ostoi afera i problem toa e jasno no deka TI ce gi opravis rabotite toa NE.Ti sepak si previse gluperda i imbecil da se bavis so politika.Za tebe ti preporacuvam najdobro da bides kondukter na nekoj selski avtobus
42
4
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
Яне сега е момента.
41
3
 
6
 
! Отговори
Джедай мастър преди 11 години
Много семпло заглавие. Къде е обичайното "Вие сте президент, а не наблюдател! Скочи Яне"?
40
7
 
11
 
! Отговори
Янка Янкева преди 11 години
Момчета и я сам маж!
39
3
 
19
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Май президентът е само коментатор!
38
3
 
19
 
! Отговори
Вяра преди 11 години
Абе не е много ясно президент ли е Плевнелиев, или наистина е само наблюдател;)
37
3
 
16
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Като се пусна черквата миряни питат отчето как да гласуват на12 май, Той им каза ,,Чеда мои гласувайте с КРЪСТ върху цялата бюлетина,защото тези върху нея и тези,които идват отвън, са от ПЪКЛОТО
36
3
 
14
 
! Отговори
гербер преди 11 години
президент по длъжност ,иначе си е обикновен ХеНеПе . / хитро наблюдаващ пост/
35
9
 
7
 
! Отговори
Гном4е преди 11 години
Ама мн ясно бе, човека си следва някъв негов път и гледа да си върши работата, доколкото е възможно...голямо плюене, голямо чудо...направо неудобно ми става като вляза в тоя сайт да прочета нещо..залива ме брутална помия, вероятно от хора, на които им се плаща да я създават..
34
8
 
14
 
! Отговори
Speedy Gonzales преди 11 години
Какво не му харесвате на Яне Янев не мога да разбера..вероятно е проблемче, че прекалено много говори за мръсните тайни и интриги в политиката и затова масово го мразят..ама като се замисля, мен пък точно това мноооого ме кефи, ей така да има кой да казва на нормалните хора в ква страна аджеба живеят и кви *** им се сервират зад гърба непрекъснато...нали затова сме демократична държава, за да имаш право да знаеш и коментираш свободно,ама не е точно така на практика и тва си е проблемче..
33
10
 
12
 
! Отговори
damata преди 11 години
Бре. бре наш Яне взе да се сеща и от политика! Я вземи, че се скрий бе мишко нищожна и не се бутай там където не ти е работа и престани да лижеш задниците на ГЕРБ.