Местан иска операция "чисти ръце"

Заговор срещу реда в държавата, видяха от ДПС
28 апр 2013 19:15,
155
Местан иска операция "чисти ръце"
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Изглежда е дошло времето и в България да се проведе операция „Чисти ръце”, каза председателят на ДПС Лютви Местан. Позицията на ДПС е по отношение съобщението на прокурора, че бившият министър-председател Бойко Борисов ще бъде привикан на разпит.

Според Местан в една демократична държава с прилагане върховенството на закона този факт не би трябвало да се приема като нещо необичайно. Тези записи са заговор срещу конституционния ред в държавата, каза председателят на ДПС.

От разговорите, станали достояние на широката общественост, между бившият министър-председател, прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов става ясно, че участниците са в заговор как да се заобиколи законът, каза Местан. По думите му най-важното в случая е не толкова как са направени тези записи, а темата на разговорите, тяхното съдържание.

Според Местан главният прокурор трябва да бъде подкрепен и от европейските институции, за да се изчисти публичният образ на България.

"Това е отговорното поведение", бе категоричен Местан. Според лидера на ДПС трябва да се стигне до дъното на схемата за паралелни подземни структури, които са управлявали българската държава.

"Дори това да са овластени публични фигури, ако решенията са вземани по неуредени в Конституцията начини, то те са противоконституционни формати за вземане на решения, счита Местан. Лидерът на партията бе категоричен, че ДПС се разграничава и осъжда незаконното подслушване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
17
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
ЧИСТИ РЪЦЕ-няма лошо но първо да вкарат в съда тези които пребиха октаи и тогава да искат чисти ръце
129
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Тая партия няма ли да се закрие и да си ходи по живо по здраво.... докато все още има време..
128
1
 
17
 
! Отговори
Я преди 11 години
Тя партията им и без това си е извън закона! Не би трябвало да съществува.
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
maaati man.al ...mahaite se ot taq darjava be prokletnici gadni !!! varvete si v anadola i tam si varshete rabotata kakvo pravite tuk nemoga da razbera... da si turchin uvajavasht bulgaria shte te razbera ! imam prqteli turci ...strahotni hora mnogo verni ama teq dolni ko*eleta ot DPS trqbva da se razkarat.. te dori bulgarskite turci ne gi haresvat!! gadni mrusni de*ili varvete si v ANADOLA!!!
126
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много е наложително,...за ДПС/БСП!
125
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''ЧИСТИ РЪЦЕ''',.....да не е лошо .......,но за 3-ната коалиция и И.Костов ---първо!
124
2
 
20
 
! Отговори
13 преди 11 години
А ние искаме такива като Местан и неговия патрон в затвора, а партията им извън закона.Атака- победа!България трябва да оцелее и да бъде достойна.
123
3
 
17
 
! Отговори
До 137 преди 11 години
Винаги, когато и да е, който и да е, когато представи някое правилно виждане или неугодно на група политици, изнесените факти изпълзява някой като тебе.Та този, като тебе, изпълзялия почва да пръска злословия срещу съответната личност, вместо да гледа вярно ли е това, което тя е казала и дали казаното е ценно за България.Така по един много подличък начин се измества темата и вместо да се обсъждат подлостите на ГЕРБ и безобразията им, тук ни пробутваш дебат кой бил Павел и кой бил Гей. Не така!
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм с Козела-да се започне от Доган-"хидроинженера", Бисеров-какв палат има тоя и т.н.
121
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на тоя козел само очилата са му поне хилядарка....баси резака
120
3
 
21
 
! Отговори
Насран Аслан преди 11 години
*** ВЪН !!!!!!
119
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е!
118
4
 
30
 
! Отговори
teo преди 11 години
ЗА ДОНОСНИКА НА ДС МЕСТАН-павел, ВАЖИ ПОГОВОРКАТА : КРАДЕЦЪТ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!
117
3
 
29
 
! Отговори
чист българин преди 11 години
Тази престъпна,изкуствено създадена от тариката Доган партия,заедно със 100 годишната склерозирала БСП, трябва да изчезнат от страната ни за винаги!Но, нека не приобщаваме към тях всички онези отрудени,работливи и онеправдани хорица с турско самосъзнание.Те заслужават уважение и по-добър живот.Те са едни от нас.Дано и те да си отворят очите и не гласуват за тази имет ДПС.
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП - комунисти , ДС , подслушване , кражби , сумисти , агент Гоце , наглите , трактори , мафия , Белене , рушвети , подкупи , комисионни , водно огледало , цанков камък , ПЕС , Хохегер , Р.Овч , масони , зидари , ложи , магистрални грабежи , престъпления , отвличания , наркотици , убийства , мокри поръчки , шапкари , офшорки , олигарси , монополи , газ , горива , АЕЦ , бракониерство , архар , терористи , експлоатация , ниски заплати , неплащане , роби , бузлуджа , демагогия , лъжи , метеж - БСП
115
0
 
32
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 11 години
НЕ ГИ НАРИЧАЙТЕ ТЕЗИ *** ТУРЦИ.ТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ ТУРСКИЯ ЕТНОС В БГ
114
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е била велика и духът ни е несломин ,и ще бъдем колкото и да се опитват да ни смачкат, години и векове наред .А ти македоницо ,защо се срамуваш да се наречеш БЪЛГАРИН.Ще дойде време когато света ще почита България.Бог пази България
113
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се започне с Ахмед Доган,Хр.Бисеров,Данчо Ментата.
112
6
 
19
 
! Отговори
македоноид преди 11 години
Гласувайте за ВМРО и майка Македония ще ви прибере заедно с Пиринска Македония и ще се избавите от гнета на Боко и Цоко. Поне при нас тока е 8 ст. киловатчас :)
111
3
 
32
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 11 години
Я ХОДИ НАДУВАИ ЗУРНАТА ДОКАТО НЕ САМ ТИ ДАЛ *** ИЛИ РУЧИЛОТО НА ГАИДАТА С ОБЪРНАТА ВЪЛНА БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ