Съюзът за паралелното броене не е коалиция за след вота

Вигенин: Споразумението е само за деня на изборите
8 май 2013 09:41,
57
Съюзът за паралелното броене не е коалиция за след вота
Снимка: архив, Булфото

Паралелното преброяване ще има превантивен ефект, а целта му е опазване на демократичния процес, заяви в ефира на bTV Кристиян Вигенин, европейски депутат, избран от листата на БСП.

Вигенин обясни, че за подписването на споразумението за паралелно преброяване са били поканени парламентарно представени партии и "България за гражданите", която е сочена, че може да влезе в Народното събрание.

"Ако вярвахме, че ГЕРБ има намерение да проведе честни избори, нямаше да правим това паралелно преброяване", коментира още той на въпрос защо ГЕРБ не била поканена.

Споразумението обаче е само за деня на изборите и е силен сигнал за избирателите, че партии от различни части на политическия спектър подписват подобна договорка, която да опази демокрацията. Вигенин обаче нарече спекулации, че подобен документ "подготвя почвата" за бъдещо коалиционно правителство.

Още по темата
Припомняме, че вчера пет партии се разбраха за паралелно преброяване на резултатите от изборите на 12 май. Това ще бъде извършено от австрийската компания SORA. "Имали сме подобни поръчки от медии в Австрия", коментира управляващият сътрудник в SORA Гюнтер Огрис.

Той допълни, че е очевидно, че в страната в момента има силно недоверие за изборите. В Австрия няма съмнения за прозрачността на демократичния процес и никога SORA не е работила паралелно с местната избирателна комисия, за да установи има ли грешки.

На опасенията, че резултатите на SORA ще бъдат различни от тези на избирателната комисия, Огрис отвърна, че техните документи и извадките от протоколите ще бъдат публично и всеки може да провери откъде идват разминаванията.

Още новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Icelander преди 10 години
До смехурко:))))))))Смехурко, очевидно целта ти е да разсмиваш калинките с твоите нелепици. Не мога да разбера, светил ли си в креватите на Вигенин и Станишев, или си подслушвал с отвертки и т.н. Като гледам и двамата си имат жени и деца. Вместо да пишеш глупости, хвани си върши работата и направи нещо смислено. Стига глупости. :-)
39
0
 
1
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
Do г-н Първо, това не е яхта. Тази снимка е правена по време на едно посещение във Виетнам преди време, а с нас са още трима души от Изпълнителното бюро на БСП, един от тях е правил снимката. Оттук нататък не зная защо тази снимка се използва като някакво доказателство. Вегенин чудно снимка не е доказателство:))))))))))))) а зсапис от анонимен е .Какъв е аршина с който мерят:))))))))))))))))))))) и с парите на кой са били там:))))))))
38
0
 
2
 
! Отговори
Icelander преди 10 години
До jikoКакви комунисти те гонят, бре?! Не виждаш ли, че зад това споразумение са застанали ПЕТ партии...
37
1
 
1
 
! Отговори
Icelander преди 10 години
До ИванОчевидно е политик, който се бори за БЪЛГАРСКАТА демократичност - колкото и малки парченца да са останали от нея. Същата, която бе тотално поругана от балканеца Бойко и шопа Цв. Цв.!
36
1
 
2
 
! Отговори
Icelander преди 10 години
До анонименКак може да изкарваш Цв. Цв. голям герой и бранител на правдата?! Та той потъпка най-елементарните демократични права и свободи в тази държава?! Май вече и близките му хора започнаха да се съмняват в него, а ти още го защитаваш?! Определено все още има промити мозъци, колкото и да ми е странен този факт...
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как може в православна християнска държава - да има партия , която до скоро забраняваше християнството , гонеше и наказваше вярващите. назначи своите еничари от дс да управляват църквата. каква правова държава сме щом тази партия не е в затвора? каква е разликата между дявола и бсп?
34
1
 
1
 
! Отговори
дрън дрън преди 10 години
че ще могат да фалшифицират изборите както миналите, когато техни високопоставени партийци разнасяха чували с бюлетини посреднощ пред ЦИК "помагайки" на бременни колежки...Мдаа,умен си колкото едно мушкато,чувалите с бюлетини се пренасят след като са преброени,а не преди това,броенето се извършва в избирателните секции и там има представители на всички партии+застъпници и наблюдатели.На неграмотниците трябва да се забрани да гласуват.Само глупости драскате.Простите хора лесно ги манипулират.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М,даааа!Какъвто и да е резултата,който и да брои, Станишко ще ***.И не само тук,не само в ЕВРОПА А И В АФРИКА.Генерала му сложи борче,в "задното"дворче.Нищо чудно да се изцепи,че ГЕРБ са купили и австрийците.
32
3
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Аз не съм комунист и никога няма да гласувам за БСП, ГЕРБ или Кунева!Аз не съм мазохист и никога няма да гласувам за ДПС, Атака или Костов!Аз съм просто човек и ще гласувам с 26 за Зелените!Опазването на природата изисква строги и ясни закони. Аз също искам такива закони, а не врата в полето през която разни връзкарчета с кухи тиквета да ми мятат коварни текмета.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен "Щом всички плюят ГЕРБ, значи са на прав път!"Извинявайте, моля, кои са на прав път - ГЕРБ или тези които ги плюят?
30
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Абе тоя Кристиан Вигенин къв е ....руснак ли е , еврейн ли е...в Викито нищо не пише по въпроса.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю вигенин вие и вашата партийка само предлага разходи за референдуми и паралелни преброявания и нищо градивно!
28
7
 
3
 
! Отговори
богат асортимент преди 10 години
ЕТ "герб-Буда" предлага богат асортимент от току що отпечатани бюлетини. Изглеждат почти като истински!
27
9
 
15
 
! Отговори
Хаджибеломорски преди 10 години
Ние от ГЕРБ пак ще изгърбим БСП и ДПС!Гарантирано от ГЕРБ!
26
5
 
11
 
! Отговори
jiko преди 10 години
Доста плоско са го измислили.Да бяха регистрирали една фирма извън Австрия.На тези им е платено ,а и още ще се плаща.Тя идеята на комунистите е ясна.Не искат да управляват,но не могат да го кажат на глас.Така че,ще поставят резултатите от изборите под съмнение.И на помощ се явява една фирма "експерт",която да свърши работата.
25
11
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Щом всички плюят ГЕРБ, значи са на прав път!
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам дали ще бъдат съдени червените олигарси. За 4 години поне нищо не стана в тази посока. Че цецо ще бъде съден обаче е сигурно.
23
7
 
10
 
! Отговори
агент от кариерата преди 10 години
Нека народа сам да разбере че няма друга алтернатива освен ГЕРБ. Сега това е варианта който трябва да се избере, ясно е показано.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Надеждата на новата петорна коалиция е платената фирма да ги обяви за победители.Уж ще правим паралелно преброяване за да е всичко честно а пък няма да допуснем ГЕРБ да участва. Е това е честност по комунистически! Хората всичко виждат и на 12 сте история.
21
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Е, много сте бесни другари, червени кратуни! Цецо-лъжецо ви прекъсна кранчетата, направихте всичко възможно да го дадете на съдебната система, същата тази съдебна система, която скочи срещу него, когато и каза, че е корумпирана! Не искате Боко и Цоко, защото ще сте аут от държавната хранилка, но трябва и да бъдете съдени червени олигарси!