БСП почти настигна ГЕРБ

„Сова Харис“ дава 20,9% за партията на Борисов, 20,4% за социалистите
Обновена: 9 май 2013 11:47 | 9 май 2013 09:17, Камелия Цветанова
892
БСП почти настигна ГЕРБ
Снимка: Булфото, архив

Проучване на агенция „Сова Харис“, поръчано от  ТВ7 и News7, показва, че ГЕРБ и БСП са с почти равни резултати преди изборите на 12 май.

За ГЕРБ ще гласуват 20,9% от избирателите, за БСП -  20,4%. ДПС събира вота на 5,2% от имащите право на глас, Атака  - 4%, РЗС – 2,4%, Движение България на гражданите - 2,4%, СДС - 2,3%, ДСБ и БДФ- 1,7%, ВМРО БНД 1,1%, НФСБ-1%

37% няма да гласуват на изборите.Изследването е проведено между 2 и 7 май. Теренът завърши преди 2 дни, заяви шефът на Сова Харис Васил Тончев по ТВ7 тази сутрин.

Още по темата
1200 души са анкетирани. Интервюто е фейс ту фейс по домовете, което е стандартната процедура за добро изследване. Извадката е представителна.

63% от хората с право на глас смятат да гласуват, като значителна част не са решили за кого да гласуват, обясни Васил Тончев.

Той добави, че процентите на всички партии значително се вдигат, изчислено само за тези, които са заявили, че ще гласуват.

При заявилите, че ще гласуват, процентът на ГЕРБ е 33,1%, на БСП - 32,3%, на ДПС - 8,3, на Атака - 6,3, на РЗС-  3,8.

Разликата между двете водещи партии е в рамката на социологическата грешка, призна Васил Тончев. Ако в парламента влязат 4 партии, депутатските мандати ще бъдат разпределени по следния начин: ГЕРБ ще има 99 депутати, БСП-  97, ДПС - 25, Атака - 19. Конфигурацията ще се промени при влизането на още 1 или няколко партии в парламента.

Значителна част от хората се страхуват да кажат реалните си намерения за изборите, призна обаче шефът на Сова Харис.

Не е изключено 4-процентовата бариера да бъде прескочена от РЗС и Движение България на гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


892
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
571
12
 
9
 
! Отговори
GEro преди 10 години
Аз считам,че трябва да се въведе сертификат за тези социологически агенции.Ако на изборите имат разминаване повече от 5% да им се отнема сертификата за поне 5 години. Сега всички се плюнчат,че едва ли не червената чума води на ГЕРБ. Може и така да е, но ще помоля мислещата част на форума да посети сайтовете на ГЕРБ и БСП и да разгледа снимките от предизборните прояви на двете партии. В сайта на ГЕРБ има снимки от всеки по-голям град-пълни площади. При комуноидите само снимки от 1-ви май.Защо ли?
570
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 663леле колко си обременен пич .... каква Турция , какви 5 лв . Нали Армения , Сирия , Ирак , Иран Гърция само това чакат бре ..... Те турците ха са мраднали на някъде и толкова бой има да ядат че не знам какво ще остане от тях . Вземи се стегни малко и стига си мислил глупости .
569
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съм или на съм? Интелигентен ли съм или не? Дали да съм *** или не? Да бъда или да не бъда,ПРЕМИ ЕР или не? Туй е въпроса.Ох,заболя ме главата.Май вдигнах кръвното.Повече не мога да мисля.На 12 ще реша - винаги може да се откажа.
568
0
 
2
 
! Отговори
до 664 преди 10 години
Мечтай си!
567
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изчистим България за един ден и изметем БСП завинаги!
566
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да изчистим Блгария за един ден, като изметем ГЕРБ на 12 май!
565
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 658В БЪЛГАРИЯ няма ЛЯВА ПАРТИЯ! БСП е ПАРТИЯТА С НАЙ-МНОГО МИЛИОНЕРИ И ТЕ СА КАПИТАЛИСТИв истинския смисъл на думата,ЗАЩОТО ЗАД ТЯХ СТОЯТ КАПИТАЛИ изразени в БАНКОВИ АВОАРИ и ИМУЩЕСТВО ПРЪСНАТО ПО ЦЯЛ СВЯТ!АКО ИМАХМЕ ЛЯВА ПАРТИЯ ,та щеше ДА СЕ БОРИ ЗА ВИСОКИ ЗАПЛАТИ,ЗА НИСКИЛИХВИ поКРЕДИТИ! НИЕ НЯМАМЕ И ПРОФСЪЮЗИ,ЗАЩОТО НИКО НЕ ЗАЩИТАВА РАБОТНИЦИТЕ,НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ и работа без договор.КЛИКА МЕЖДЕ РАБОТОДАТЕЛИ И ПРОФСЪЮЗИ!СЪД.СИСТЕМА ОТ ЧЕРВЕНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ!ГЕЯ и ГОЦЕ ДИСТУВАТ на съда!
564
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствената партия,която се изправя срещу тиранията гроб е БСП !!! Всички останали: Атака,Дсб,Сдс,да не говорим за Рзс- 4 г. подкрепяха гроб !!!! БЕЗСПОРЕН ФАКТ!!! И изведнъж станаха опозиция !!! Единствена БСП има план как да се развива България следвщите 4 г.,за да вдигне доходите и да има отново стотици хиляди фирми,които фалираха!! Спомняте ли си само преди 4 г. 1000 лв ни се струваха смешни пари за начална заплата,бензинът беше 1.60 !!! Имаше бум на раждаемостта и строителството !!!!
563
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Настигнали ги таратанци!Ще ги настигнат когато си видят ушите без огледало!Това са манипулации на червените платени социолози!Само ГЕРБ и Б.Борисов - 15!
562
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ КОИТО ПОМНЯТ КАКВО Е СЪТВОРИЛА ПАРТИЯТА БКП ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ СИ ГОДИНИ ,ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА БСП!НИКОГА! БЕЗМОЗЪЧНИТЕ,БЕЗПАМЕТНИТЕ и ДУПЕЛИЗЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПАРТИЯТА НА КЪРВАВ ТЕРОР,ЗА ГРАБИТЕЛИ И УБИИЦИ,ЗА МАФИОТИТЕ КОМУНИСТИ ,ДЕТО РАЗГРАБИХА ДЪРЖАВАТА И ПОДАРИХА ФАБРИКИТЕ НА НАЗНАЧЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ,ТЕЗИ ДЕТО ВЗЕХА ПАРИЧКИТЕ на ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА/спестявани с много лишения/и ГИ РАЗДАДОХА НА КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ ДС И БКП!БЕЗБОЖНИЦИ и УБИИЦИ НА НАРОДА!БКП/БСП синове и снахи пфу
561
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може ли да сте толкова ограничени бе хора, само бабичките гласували за БСП, що за глупост е това? В половината европейски страни ЛЕВИ партии управляват години наред. Или за Вас е по-важно да сте в крак с модата (демек да гласувате за някой "десен"), за да не Ви се смеят после...Аз по-големи комунисти от ГЕРБ не помня след Тодор Живков. Всичко друго са празни думи. За справка - на 27 години съм и ще гласувам за БСП
560
13
 
21
 
! Отговори
Миха преди 10 години
БСП нямат никакви шансове. Тази социологическа агенция е безизвестна, което ме сочи на мисълта, че данните не са достоверни. По-големите и наложили се агенции имат други резултати. А и не трябва да се пренебрегва факта, че това проучване е поръчано от тв7, която телевизия, напоследък съвсем открито защитава интересите на опозиционни на ГЕРБ партии. Това пък от своя страна е показателно, че резултатите няма как да са достоверни.
559
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И от мен един виц на прощаване:На изложетие за компютри, в зората на новите технологии, минала група да сравнява качествата им. Питат японски, американски, руски и български компютър:"Оти нема месо?"Японският отговорил:"Какво е оти?"Американският:"Какво е нема?"Руският:"Какво е месо?"Българският: помълчал, помълчал и прошепнал:"Абе, кой пита?"
558
13
 
0
 
! Отговори
667, преди 10 години
Ти се погрижи за твоя памперс.Има и други памперси, много вонят, няма да им свикна.Дълго ще миришат, че много са опапали, че чак кожата съдраха на матриала.Какви жалки опити и какви компромати?Прокуратурата си върши работата-прокурор, мин.предс. и министър -бивш, кроят как да заобиколят закона.Законите за кого важат?
557
16
 
9
 
! Отговори
663 преди 10 години
Защо да сме пионки?А ти, чии пионки искаш да бъдем?Американски? На НАТО, на което няма да му мигне окото да ни прегазят турците, както каза вчера Валери Симеонов в Лици в лице.На вас може да не ви пука за това, но аз живея на територията на новата карта на Турция.И може и да стане, защото какъв ЕС ги е патила Турция, като те са на една длан в Европа? Може да се поразширят с нечие нагъзено позволение.
556
17
 
9
 
! Отговори
моите убеждения преди 10 години
До Анонимен 665БСП също много крадяха но имаше какво да се краде все още..За тия *** от Герб не остана много и започнаха да ни дерат кожите на живо...За мен няма разлика между тях!
555
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКакво мие Драго? Онази си работа ще я мие на 12-ти, след като те докопа.До АлександърСам ты пидер, бля! Ни хрена у тебя юмор не получился! Какашка собачья!
554
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никоя от коментираните партии няма да вземе мнозинство.Която и да е, ще трябва да направи коалиция.
553
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам убеждения и реализъм.
552
11
 
12
 
! Отговори
Безволева преди 10 години
С този страшен напън за власт БСП просто ме бутат с все сила да гласувам за ГЕРБ. Аз не бих, позапъвам се, но те отзад са ме подпряли и натискат ли, натискат. Те са си виновни....