ДПС: Може да се намери баланс за надпартиен кабинет

Новото коалиционно правителство трябва да е с мандата на БСП
Обновена: 13 май 2013 12:24 | 13 май 2013 12:24,
213
ДПС: Може да се намери баланс за надпартиен кабинет
Христо Бисеров. Снимка: БТА

От мандатоносителя ще зависи дали ще бъде намерен баланс за съставянето на надпартийно правителство, тъй като обществото има нужда от него. Така зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров коментира пред TV7 въпроса дали ДПС и Атака ще намерят общ език в парламента.

За съставяне на надпартийно правителство обаче ДПС няма да се коалира с ГЕРБ, категоричен беше той и препоръча от бившите управляващи „да не си губят времето и да търсят представители на ДПС”. От партията заявяват, че изборните резултати означават, че еднопартийният модел на бившите управляващи е отхвърлен.

Още по темата
Бисеров смята, че е най-добре новото коалиционно правителство да бъде съставено с мандата на БСП. Все пак препоръката му е първо да бъдат определени програмите, сроковете за действие и тогава състава на правителството.

Припомняме, че в конференцията в изборната нощ лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че с Атака имат не просто политически различия, а ги дели „ценностен разлом”. Това постави под въпрос съставянето на коалиционно правителство, тъй като според първите резултатите депутатите на БСП и ДПС в 42-то Народно събрание няма да имат мнозинство.

Темата възможно ли е правителство, в чийто състав влизат и ДПС, и Атака, коментираха и социолозите. В ефира на ТВ 7 Андрей Райчев обясни, че държавата в момента е много нестабилна и трябва да бъде реагирано бързо. По тази причина не е невъзможно да бъде намерен общ език между двете формации, макар и балансът на интересите ще бъде изключително трудна задача за номинирания премиер Пламен Орешарски.

Още новини от България вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
1
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 11 години
В България има ли българи или само *** останаха?
161
1
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До Анонимен 173 - Абе човек, какъв колониализъм и национализъм ти е в главата? Вашия лидер Волен Сидеров, ще влезне в коалиция с БСП и ДПС!? Ще се целувате и прегръщате с тия, които са избрани от турците, *** и червените старци и бабички. Да ли е луд или не Сидеров не знам, но тези които го подкрепят са мноооого наивни. Честито на новата тройна коалиция БСП-ДПС-Атака.
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бисеров е *** а сидеров ***. Ще управляват с кумовата рода от бсп. Ха ха хааааа
159
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой си мисли че може да управлява от името на улицата?
158
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Христо Бисеров - турска ***!
157
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените и турците ме управляваха вече. Повече няма да го допусна с цената на всичко.
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Националистите са *** и всички гледаме този сериал последната година. Нфсб са истинската алтернатива на атака ако не се продадат и те.
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ако всички сме *** като сидеров но понеже не сме ще ги отнесем с протести.
154
1
 
6
 
! Отговори
йордан преди 11 години
Много,много тъжно ще ни управляват чрвените и хидрогеолозите от ДПС.Докато не измрат всички зомбирани от комунизма,няма управия.
153
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами така е. Руснак и турчин ще управляват. Защото, ако властта беше в ръцете на националистите ДПС щеше да съществува още няколко дни докато я закрият, а сега всички онези, които защитават етническите партии пак ще управляват. Волен бил луд, бил не знам си какъв... ами като е луд - да живее колониализма. Скоро и митниците ще приватизират и пристанищата и плажовете и всичко де що е останало и познайте от кого - от 100% чужди фирми. Така става.
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баланс може да се намери след закриването на ДПС, защото това е етническа партия.
151
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да баланс за разпределението на вашите далавери!
150
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има смисъл от нови избори, защото който е гласувал за по-малките партии, които са извън парламента едва ли ще дадат глас за Бойко или БСП. Само дето ще стане възможно мнозинството на ДПС+ БСП, тъй като сега не им достигат места.
149
3
 
2
 
! Отговори
Рязан с фес преди 11 години
до 168: Ами като не можете да се управлявате сами.
148
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина *** работа се очертава. Държавата България с население българи ще я управляват руснак и турчин.........Бах маа му!
147
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коалиция ДПС Атака нпма да има, защото това ще е самоубийство за Атака, но Волен много имело си вдига цената, като не отрича възможността за подобна коалиция! Този път на бойко ще му струват много по скъпо гласовете на Атака!
146
1
 
7
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
"БСП традиционно е запазила висок процент от своите привърженици - 89 на сто от тези, които са я подкрепили през 2009 г., са го направили и сега.БСП обаче продължава да има проблем с това, че основен процент (44 на сто) от избирателите й е на възраст над 60 годишна възраст."
145
4
 
21
 
! Отговори
ссс преди 11 години
В големите градове не се купуват гласове, а само в малките, защото там хората са бедни и заблудени. В големите градове е много скъпо да купуваш гласове поради големия брой гласуващи. ГЕРБ печелят всички големи градове. Ха познайте кой е купувал гласове :))))
144
2
 
30
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Ако, бяхте излезнали да гласувате, сега ДПС нямаше да са такъв фактор, хак да са ви!
143
9
 
3
 
! Отговори
VOYNIK преди 11 години
NQMA ZNA4ENIE KOY 6TE E NA VLAST. BG SE UPRAVLQVA OT 4UJDITE SI GOSPODARI. VE4E SAM SIGUREN 4E PO TURSKO BALGARITE SA SI JIVEELI MN PO MORALNO I PO SPOKOYNO... A SEGA EDVALI SI SPITE SPOKOYNO OT OT4AQNIE ZA BADE6TETO