ЕК чака подробности за бюлетините от Костинброд

Брюксел иска да чуе и анализа на наблюдателите на изборите
13 май 2013 17:18, Елка Василева
19
ЕК чака подробности за бюлетините от Костинброд
Пиа Хансен. Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия очаква още тази седмица информация по повод разследването за откритите бюлетини, свързани с възможни нередности около изборите в България. Това заяви на пресконференция говорителят на ЕК Пиа Хансен, цитирана от БТА.

Пиа Хансен добави, че засега комисията не може да даде оценка на изборите и на това дали са били прозрачни, тъй като отчитането на резултатите не е приключило. Важно е властите да разследват възможните нередности, все още резултатите не са окончателни, преброяването на гласовете не е приключило, добави тя. Дотогава не можем да се произнесем, трябва търпение, заяви говорителят.

Видяхме информациите за незаконно отпечатаните бюлетини, очакваме допълнителна информация тази седмица. Работа на българските власти е да установят фактите и да направят така, че всяка манипулация на изборите да бъде отчетена, допълни Хансен.

Още по темата
Тя уточни, че ЕК няма наблюдатели на място, но има други наблюдатели, които ще докладват. Да изчакаме заключенията им, преди да оценим изборите. Важно е да се отбележи, че имаше изявления, че тези възможни нарушения ще бъдат разследвани и по тях ще бъдат взети мерки, посочи говорителят.

В отговор на въпрос дали ЕК ще приеме сигнал по повод действията на прокуратурата, свързани с изборите, Хансен заяви, че първо се очакват резултатите от воденото разследване, свързано с откритите в Костинброд бюлетини. Чакаме анализа и на наблюдателите, добави тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Дядо преди 10 години
ДОЛНИ ИНДИВИДИ СА ТОВА БСП! ПЛЮЯТ ПО ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е С ТЯХ! КОЛКОТО И ДОБРОНАМЕРЕН ДА Е ТОЙ
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе НДК теб ще те накаже БСП , за такива като теб, СПИНОЗНИТЕ отварят Белене, ха да ти е честито
10
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Няма никакви бюлетини в Костинброд .Вече ги унищожихме .Сложихме стари вестници, айде спокойно .А сега мирувайте ...., вожда да не вдигне кръвно .
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Славчо Бинев се изпусна при Кулезич преди две седмици, че наблюдават въпросната печатница и сега ще излезе, че собственика (нищо, че е кандидат от ГЕРБ) е врътнал далаверка с червените крадци! На ГЕРБ няма да им е за първи път! Но злобата и подлостта на Председателя на ПЕС е грандиозна! Сега ще се окаже, че няма някакво реално престъплрение, но *** вече врещя в деня за размисъл и си припечели грешни пари от червените мутри! А на вас лапнишарани ЧЕСТИТО!
8
4
 
18
 
! Отговори
НДК преди 10 години
Борисов и сие Да ви накаже сьдбата по най жестокият начин! Мене ме наказа с вас да ви ........е..а май............та ***
7
4
 
25
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Ама момчета и момичета,то всичко се знае бре!Бюлетините не са брак!Бяха приготвени за реализация!Какво чакат,че няма още арестувани мутри за това!Печчатницата не е на баба Вуна!Тя е на общински съветник от герб!
6
1
 
16
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Няма какво да чакат подробности от нашите ***, ами ще ги посъветваме да прочетат "Бай *** прави избори". Великият Алеко преди едно 120 години е описал едни явления, без дори да предполага до какви морални низини ще стигне съвременната реинкарнация на героя му. Всичко ще им стане ясно.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не можах да разбера според закона престъпление ли е да печаташ бюлетини или не? И ако не е престъпление за какво е целия тоя джангър?Що не хванаха как ги сменят в секциите да*ба и тъпите полицаи.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има да чакат...
3
5
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
"Куче влачи, диря няма!" - българска народна поговорка."На това ябанджийско псе да му закачим едно газено тенеке на опашката, та да дрънне, като удари граничния стълб!" /цитирам Алеко по памет/. Става дума за Фердинанд, а не за Нарцис Борисов.Както виждате българският народ не е глупав. Глупава е една част от него, а може би я изкараха глупава с мошениклъците си.
2
13
 
30
 
! Отговори
Костинброд преди 10 години
Бойко Борисов е забранил да се дава информация за бюлетините на ЕК!
1
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е СЕГА НА СЛУЖЕБНИЯ ПРЕМИЕР ЩЕ МУ СЕ ОТВОРИ РАБОТА- ЩЕ ИМА ДА ПИШЕ ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩО НЕ Е ПРИБРАЛ БРАКА, А ГО Е ОСТАВИЛ ТАМ И ЗАЩО НЕ Е ОХРАНЯВАЛ ПЕЧАТНИЦАТА ДО КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН. А ЗА ТОНЕРИТЕ- ГОЛЯМ СМЯХ ! А ЗА ХАКВАНЕТО НА АВСТРИЙЦИТЕ- ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ СМЯХ. ЩЕ ПИШЕ- ЕДНА КОФА МАСТИЛО ЩЕ ИЗПИШЕ, А СЕ КАНЕШЕ ДА СТАВА ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА БОЙКО.