Ще има нова дясна партия!

Правителството няма да има и 100 дни, прогнозира Мартин Димитров
Обновена: 14 май 2013 10:33 | 14 май 2013 10:30, Веселина Йорданова
83
Ще има нова дясна партия!
Мартин Димитров. Снимка: архив, БулФото

В следващите месеци ще бъде направена нова дясна партия, смята бившият лидер на СДС Мартин Димитров.
По думите му в нея ще влязат хора от СДС, от ДСБ, може би от „България на гражданите”, представители на гражданското общество, дори „Зелените”. Мартин Димитров заяви пред Нова телевизия, че вече не е възможно преучредяване на СДС, както предложи Любен Дилов-син.

Казах им, че развалянето на Синята коалиция ще доведе до ситуация, в която никой няма да влезе в парламента. И 2009 г., ако не бяхме направили Синя коалиция, още тогава никой нямаше да влезе. Но е много глупаво и много нечестно към десните избиратели това, което се случи, защото те нямат представителство в момента, каза бившият депутат и допълни, че няма Синя коалиция „от алчност и глупост на определени хора“.

Още по темата
13 май 2013 11:47
585

По думите му една част от десните хора гласуваха за ГЕРБ, защото няма за кой друг в тази ситуация, друга част не гласуваха. Не съм гласувал на тези избори, призна той.

Според Мартин Димитров ходът на лидера на ДСБ Иван Костов да подаде оставка е правилен. Крайно време беше да даде път на младите, защото в ДСБ има много качествени хора, коментира той.

Бившият депутат смята, че следващият парламент няма да се справи с наболелите проблеми на висотата на очакванията на обществото. По думите му тези четири партии поемат цялата отговорност в момента и ако не се справят, а хората очакват резултати за месеци, те ще поискат други алтернативи. Следващото правителство няма да има и сто дни”, прогнозира Димитров.

По думите му най-лошото правителство, когато има да се решават тежки проблеми, е правителство на малцинството. В тази връзка той посочи, че е по-добре да се остави да управлява служебното правителство в сегашния си вид. „Да имаш да решаваш важни въпроси, а да нямаш мнозинство в парламента, си е истинско наказание”, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със стари ку*ви нов бардак не става.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дай Боже по-бързо да си ходят!
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не се гръмнеш бе *** седерастки !
67
1
 
1
 
! Отговори
висок преди 11 години
... и хората ще ви повярват. Преборете се с прокуратурата, която прикрива купуването на гласове от БСПДПС, отидете на заден план при достойните ветерани на СДС като Желев, не се почете непрекъснато пред камерите, дайте думата на професионалистите в съответните области...и омразата ще изчезне и хората ще последват вашите идеи срещу новата заплаха- БСПДПС. Идват 14 млрд евра в БГ от ЕС, ще оставим ли БСПДПС да ги откраднат отново или се молите само да си топнете едното пръстче?
66
1
 
2
 
! Отговори
висок преди 11 години
Да, може да има нова синя дясна партия, но без нито едно лице от вас-досегашните лапачи на синята идея. Съберете всички, привлечете за лице някой като Светльо Витков, привлечете интелектуалци/но не онези на Гоце/ известни свестни хора, намалете личните комплекси и хората ще ви повярват. Съюзете се с ГЕРБ срещу новата партия БСПДПС и нейния "железен юмрук"-българската прокуратура. Не се плюйте както Костов досега гонеше всяка човешка подкрепа, спрете с личните амбиции да карате вагона...ихората
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СКРИИСЕ БЕ *** СЕДЕСАРСКИ--40 МИЛИАРДА ВИЕ И ВАШАТА БАНДА УНИЩОЖИХТЕ..***!!!!
64
2
 
4
 
! Отговори
А така! преди 11 години
Новината на деня: БСП вече е готова с кабинета си, но засега ще запази в тайна имената на министрите си. Но в отговор на засиления интерес, благоволи да посочи поне двама от министрите си - Сумиста за министър на спорта и Алексей Петров - министър на младежта и културата. (Той, Сумиста, все пак си знаеше, че идват на власт). Браво! Халал да ни! Халал да им е и на ония "отвратените", които не излязоха да гласуват вчера. Съжалявам за турцизмите, но човек все пак се опитва да е в крак с времето.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това се казва АЛЧНОСТ.Всеки да граби колкото може но за себе си.,, Защо да е някой друг като може да съм само АЗ,,.Трябва всички да се обединят заедно и да работят за България.Тази държава е на всички.Стига крадохте защото ще дойде време когато няма да има вече и какво да крадете.*** който са останали там ще ви разкажат играта след време.Нормалните хора ги няма вече там.Какво бъдеще очаква вашите деца?
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 61 от 58Точно така,прав си!Но докато не ги чуем публично заявени тези неща от лидерите на Синята Коалиция,не чакайте ентусиазъм у хората за нова дясна партия!Начисто трябва да се почне!
61
1
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
В 41 ОНС коалиция между ГЕРБ и Синята коалиця нямаше заради .....милиционера Цветан Цветанов, а той бе директно инсталиран през 2005 г. от кукловодите за да държи Боко Тиквата на каишка! И го прави успешно досега! ГЕРБ не е на Бойко, а на Цветанов! А милиционерът Цветанов мрази сините до дъното на простата си и крадлива милиционерска душа!
60
1
 
2
 
! Отговори
На нивата преди 11 години
О-о-ф-ф - Я, Напред към Светлото Комунистическо Бъдеще!! ...
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
64 е прав. Трябва да се действа бързо, за да могат хората да са запознати с лицата на новото обединение (аз държа на коалиция, не нова партия). ДСБ имат събрание юни, Куневата партия също ще избира ръководство - трябва да се влезе в разговори възможно най-скоро, че лятото и без това нещата вървят по-мудно.
58
3
 
8
 
! Отговори
... преди 11 години
Те такива п.ки като тоя п.тьо разбиха СДС и дясното, сега разбираш ли се гласи за нов десен к.р! Ай да му се невидяло ГУИНА с ГУИНА!
57
0
 
5
 
! Отговори
jt2 преди 11 години
Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875г П.Р.Славйков
56
1
 
5
 
! Отговори
@63 преди 11 години
Пич, Мартин бе от тези които бе против разтурянето на Синята коалиция.Други трябва да виниш за това...
55
1
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
Успех Марто.. но побързайте, че може още септември да се наложи да сте в пълна кондиция!
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартине, бе и си остана тъпо парче!Развалихте Синята коалиция за да правите партия. Ай сиктир!Тя ще има съдбата на партията на Кунева!Не партия, коалиция на десните без старите вождове, дори без теб!
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
58, връщайки се назад и знаейки каква политика води ГЕРБ, щеше ли да искаш наистина коалиция на сините и ГЕРБ? Що се отнася до нещата по онова време, доколкото си спомням и ГЕРБ не се натискаха особено за коалиция - първо, защото това вече е *** дума (затова сега говорим за програмно правителство, не коалиция) и второ, защото сигурно се притесняваха да свързват управлението им с Костов. А трето - ГЕРБ не са десни наистина, така че как биха могли да се разберат?
52
4
 
5
 
! Отговори
неминонА преди 11 години
Пожелавам му от все сърце, всичко в тоя живот да му се върне тъпкано! Нека живота погуби както той погуби синята идея! СДС можеше да е пример за чиста демокрация, но уви с този *** се превърна в комунистически ***!
51
0
 
10
 
! Отговори
Прошко преди 11 години
Айде обединявайте се вече всички десни парти в една коалиция, че ми писна от вас. Толкова ли не ви увряха дебелите кратуни! Всеки с негова си партийка. Трябваше да се стигне до тук, никоя от десните да не влезе в парламента, за да ви светне някаква лапма в простите глави. А тя даже не ви е и светнала тази лампа. На следващите избори пак ще се наредите по отделно.