Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"
13 май 2013 18:38,
124
Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден” и иска преучредяване на СДС. Това става ясно от негова позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, че след изборите вчера нито една от партиите от т.нар. “традиционна десница“ не влиза в 42-то НС. Днес лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подаде оставка, такова решение взе и председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден”, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
СИНЯ преди 11 години
"Синята идея днес живее в ГЕРБ"Днес? Може би преди 4 години се опита да се всели в тялото на ГЕРБ.И ако се твърди, че още живее в това тяло, по-добре да си остане нетленна
96
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
Единственият ни шанс е отказ от партийното финансиране с държавни средства, и единна десница! БСП И ГЕРБ, както и ДПС са малформации на комунистическата ДС -хидра. Вън от властта, първо чрез спиране на субсидиите! Да се издържат от членски внос, както културните и граждански сдружения! Да, ама няма да стане с този псевдо парламент!
95
0
 
4
 
! Отговори
десен преди 11 години
И аз съм за наследник на СДС от 90-те, но без старите муцуни!
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички сме за единна десница !
93
2
 
4
 
! Отговори
Коки преди 11 години
Да не се лъжем, че може да си повярваме - Любен Дилов - ЧЕРВЕН - иска да спретне едно мъртвородено СДС - сателит на БСП/ДС, с което обере поредния негативен вот от други партии.
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. Бойко Борисов комунист, син на полковник от МВР. Разправят разни хора, че на времето напуснал работа, за да не се деполитизира.2. Цветан Цветанов син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов.3. Цецка Цачева партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Росен Плевнелиев платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.5. Симеон Дянков стипендиант на фондация Людмила Живкова.6.Лиляна Павлова внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП.7. Николай Младенов син н
91
6
 
6
 
! Отговори
УЖАС!! преди 11 години
ТОЗИ ДОКОГА ЩЕ ГО ГЛЕДАМЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ В ТЕЛЕВИЗИЯ- В ПОЛИТИКАТА СЕ ПЪХА -ТОЛКОВА МИ Е ПРОТИВЕН И НЕ САМО НА МЕН - СКРИЙ СЕ БЕ ЧОВЕК НЕ СТАВАШ НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА КОГАТО ГОВОРИШ ИЗМИСЛИ СИ ДРУГО ЗАНИМАНИЕ
90
4
 
5
 
! Отговори
десен избирател преди 11 години
Прав е Дилов тряба ни хора , които да мечтаят но и да погледнем напред. На България е нужна истинска дясна партия, без нея няма светлина в тунела. Това трябва да стане в най-скоро време.Всички произлезли от СДС партии и други формация да преодолеят собственото си его и да се обеденят!
89
0
 
12
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
"Защо в малка България,има толкова много жадни да са на власт???Толкова много измислени партии!!!"Защото тази схема е измислена много отдавна,да се разводни вота,но не и да влязът в парлламента,има 4% бариера.Как се прави партия в България?много лесно,нужни са ти 5000 подписа .Защо се създават партии?заради субсидията,нали не си мислите че някой от тия *** си прави илюзията че може да влезе във власта.За пример Светльо Витков и оня дебелия с него ще приберат 597 000 левчета от нашите данъци
88
0
 
7
 
! Отговори
Гуня Авокатина преди 11 години
Може да се преучреди ново сдс, но от къде ще намерят толкова балъци, колкото бяха след 89'г и такива демагози, като десегашните. които да ги забаламосат и ги оберат до шушка, както го направиха досегашните?!
87
0
 
7
 
! Отговори
Кирил преди 11 години
Защо в малка България,има толкова много жадни да са на власт???Толкова много измислени партии!!! В големите стабилни страни има по 2-3 партии и те казват своите стратегии за управление, има десни и леви, харата преценяват кого ще подкрепят!Тези партии са силни,стабилни и имат действително професионални политици! При нас и *** дето не знаят да се подпишат и те са в изборните листи,ами управлявайте другари комунисти,никога не ви интересувал народа,комунистическата мафия е известна в цял свят!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дилов, имаш си Гергьовден. председателствай си там. какво СДС те гони. наново да завъртаме лентата ли. знаем сюжета.
85
5
 
7
 
! Отговори
jan преди 11 години
***- децата му дали не се срамуват от кича му.
84
1
 
10
 
! Отговори
лавскар преди 11 години
ТОЯ ФЪФЛЯК НАЛИ БЕШЕ В ГОРД ПРИ СЛАВИ БИНЕВ БЕ КО ПРАИ В СДС ТЦ ТЦ
83
1
 
8
 
! Отговори
Anon преди 11 години
Тоя видя че язди губещ кон и реши да го отстреля и да се качи на друг- барем на следващото състезание вземе че финишира с повече от 4%. И друго- "нови хора дето са поумняли след 2000'година"- нали? Много удобно. Да не знаят/ помнят кви ги надробихте.Кръв трябва да се лее за да оцелееме като нация имда вървиме напред.
82
1
 
5
 
! Отговори
Мръсен Фъфлек преди 11 години
Дегенератите се разкарват с тояга.
81
1
 
16
 
! Отговори
андрей преди 11 години
До Калин АлександровБлагодаря ти. Обожавам България, с всичките й недостатъци...но...имам син на 3 години...не ме е страх от бедност, а от злоба и простотия, но като се замисля, може би едното е функция на другото. Има една пирамида на Маслоу, човека си е прав. А сина ми, вчера ме попита какъв е тоя грозен чичко, който крещи по телевизора, казах му че е болен и след малко ще дойдат лекарите да го приберат. Хора , живота ни не е футболен мач. Спрете се
80
1
 
10
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден" Сигурно сам на себе си я подал, разписал я и си я върнал, разписана и вече с друга молба наново в играта - пустия му театър.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че за съжаление и Любен Дилов е продажен и не става за тази цел.Лошото е, че май не останаха свестни хора.Или ако ги има са натирени в 10-та глуха.
78
1
 
15
 
! Отговори
К.рви преди 11 години
Фъфлещи другарю Либене, народа го е казал - със стари *** нов бардак не става!