Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!

Пикът на кампанията беше в събота, каза Георги Марков
Обновена: 15 май 2013 09:40 | 15 май 2013 09:40, Камелия Цветанова
84
Никой не си е позволявал да наруши деня за размисъл!
Партии ще искат касиране на вота, убеден е Георги Марков. Снимка: Булфото, архив

Конституционният съд вероятно ще бъде сезиран за незаконност на изборите заради нарушението на мълчанието в деня за размисъл, когато гръмна скандалът с установените от прокуратурата 350 000 бюлетини в печатницата на „Мултипринт” в Костинброд. Това коментира бившият конституционен съдия Георги Марков по bTV.

Въпреки това обаче той не се ангажира с прогноза какво би било решението на съда.

"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война", коментира той.

Според него това, което стана в деня преди изборите, е безпрецедентно.

Още по темата
„Никой досега не си е позволявал да наруши основния принцип в избирателния процес, че в деня за размисъл политическа дейност не може да се извършва. Сега пикът на кампанията беше в събота и то с обвинения, че в държавата се извършва преврат“, каза Георги Марков. 

По думите му този парламент е с много ниска подкрепа и пред него стои вариантът да излъчи едно общо правителство за една година, в което всички 4 партии да се обединят в името на България, защото „нищо не е наред“.

Марков обаче призна, че не вижда как ще стане това.

Според него лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не би се съгласил на коалиция с ДПС. Бившият съдия отбеляза, че за трети пореден път ДПС прави мандат в парламента и ролята на партията традиционно се оказва ключова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: изборикасиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Абе какви са тия глупости с ден за размисъл, бе? Кое е по-добре да се разбере за опита да се подмени вота на хората или след душ качулка, щото при 901 вата година някой е решил, че деня преди изборите не трябва да се говори за тях.
43
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този с меките китки и дантелите да млъкне! Интересно защо не се запитате, защо колите на фирмата превозвач на бюлетините са били оборудвани с двойни дъна и кой има интерес от тези дъна?
42
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Опит на ГЕРБ да фалшифицират изборите", в деня за размисъл, стоеше на екрана на тв7!!!! И цял ден капута, ревеше, че го били, пребили, някакви девойки, пенсионери и деца! Това уважаеми главен юрист/прокурор на републиката, какво трябва да означава! *** ли си или се правиш на глупав! И защо не е арестуван ***?!Вие може и да не сте споменавали партия, но капута откъде знаеше и сееше омраза и ненавист?! Това не е ли нарушаване на изборния закон! Значи за 350 хил. бюлетини (все още неустановени и недоказани какви са), може да си мръднете дебелите ***, а за нарушения ден за размисъл,
41
2
 
19
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Всъщност, няма нижда от денят за размисъл, просто защото масовитя българин не може да мисли.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТе дето са ***,ами на вс.отгоре са и дърти доносници !
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай спрете се да ми покаЗвате *** от СДС!
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агент Николай,чиба !
37
3
 
41
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Бареков, Пеевски, Станишев, и Манолова трябва да влязат в затвора за престъпление срещу държавата, за организиране и реализиране на заговор срещу Конституцията и избирателните права на гражданите. Ако в Костинбродския случай се докаже, че се е целяла изборна манипулация същото трябва да се случи на Цветанов, Борисов и шефовете на печатницата, както и другите замесени лица ако се докаже тяхното съзнателно участие(Цацаров).Така е по Закон ! Един Законът над всички! Народът и Държавата над всичко!
36
11
 
15
 
! Отговори
56349 преди 10 години
Ццената беше 25 000 лева за да се купят членовете на изборна секция.Такива спестени пари имат само ГЕРБ за да ги плащат - справка в техният сайт е публикуван годишният финансов отчет в който се вижда, че към 31.12.2012 имат 29 млн. лева в банки.
35
14
 
15
 
! Отговори
77777 преди 10 години
Всичко е въпрос на изгода. Въпросът сега е дали е изгодно за ГЕРБ да се касират изборите и да се проведат нови избори. Много е съмнително, че ГЕРБ пак ще успеят да фалшифицират в подобна степен едни нови избори и нищо чудно да останат и извън парламента. Но ако успеят да ги фалшифицират в по-голяма степен, може и ГЕРБ да управлява самостоятелно.
34
3
 
35
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Долу бсп!Долу дпс!Да живее България!
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РУМЕН221Брои ли бюлетините някой вотри път?
32
5
 
24
 
! Отговори
пенчо преди 10 години
"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война",На всички вече е ясно че Цацаров направи безпрецедентни нарушения на закона в полза ба БСП. Голяма похвала, че в държавата все още са останали държавници които имат смелостта да се протипоставят на червената мафия!
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"КС може да касира вота, но ако не го направи, ще каже: Давайте, братя! И в България оттук-нататък всяка събота преди избори ще стане едно лапацало и тогава ще е най-тежката компроматна война",На всички вече е ясно че Цацаров направи безпрецедентни нарушения на закона в полза на БСП. Голяма похвала, че в държавата все още са останали държавници, които имат смелостта да се протипоставят на червената мафия!
30
4
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Интересно.Защо всички доказани ченгета с картончета в ДС защитават другото БКП - ГЕРБ. Отговорете си сами.
29
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РУМЕН221Руменчо, а нека ти кажа какво видяха мислещите хора в тази държава -1. В деня на размисъл се пуска сигнал от партия участник в Изборите - БСП 2. Незнайно как (макар че всички знаем как) скандала се раздухва от телевизията на друг участник в изборите - ДПС.3. Никой до сега не споменава, че ПРОТОКОЛИТЕ за вота се печатат от фирма на кандидат депутат от БСП - по вероятния сценарии за маипулиране на вота.4. Прокуратурата , БСП и ДПС нарушават закона- БЕЗПРЕЦЕДЕТНО
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До за 27става дума за ПРОТОКОЛИТЕ за иборите , грешка при изписването
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 25 Май теб те е излъгал някой че си жив или че живееш ей такива като теб тровят живота на това пърче земя или чакаш сега хранилката да се отвори отново и бачо ти да ти пусне некоя троха да друсаш турски майнета по свинските ви кръчми зомбита долни тиквите ви само ви тежат на раменете и тъй като сте кухи леики чуете нещо от псевдо червените ви гурота и си го повтаряте като счупени грамофони
26
1
 
16
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
Пълни глупости и манипулации!Фирма близка до БСП не печати бюлетините а протоколитеХайде сега се скрий и престани по всички възможни места да пишеш твоята инсинуация
25
7
 
19
 
! Отговори
До 25 преди 10 години
Кой Ви излъга, че сте нормални граждани?!?Вие сте *** и агенти на ГЕРБХайде скрийте се и не досаждайте повече.Вождовете ви - Боко и Цоко са за съд и ако има справедлиловост, рано или късно трябва да ги застигне. За това беззаконие и безобразията им от които пропищя България няма ли да пишеш?(е, няма, защото не ти изнася)